Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Net het laatste fruit opgemaakt wat in de diepvries lag te wachten. Aardbei-Rabarber confituur. Een stukje zomer op mijn stokbrood kan zo veel deugd doen in de winter.
Idd, in mijn profiel zie je wat er allemaal staat in mijn "jonge" tuin. Dus enkele jaren geduld vooraleer alles heel goed op gang komt, maar het is wel leuk om overal van de proeven.
Ben net aan t overwegen om wat rabarber in te vriezen, omdat ik er niet gemaakt heb, met gember, maar naar mijn gedacht een beetje teveel de gember die doorsmaakt.
Is pure rabarberconfituur lekker? En wat is jouw receptje?
en of Esem! ik heb gisteren nog een rabarbertaart gemaakt en rabarbermoes want naar het schijnt mag je niet meer na half juni rabarber oogsten. Ze zou teveel ...oxaalzuur of zoiets bevatten( ik weet niet meer juist) en te draderig zijn.
Maar hebben jullie al eens geprobeerd met peper of met Muskaatnoot? klinkt raar en toch verrassend lekker
voor die die goesting hebben: rabarber-banaanconfituur: verhouding 500gr rabarber/ 200-250gr banaan. + 700 gr suiker en pectine Rabarber appeltaart heeft ook gesmaakt.
als de bananen te snel op zijn kan je ook half rabarber half appel doen,... het is traditioneel, maar wel lekker.
Ook mss een ideetje voor Lorie om de gembersmaak even te temperen. Gember is en lastige in recepten. De fijnheid van raspen bepaalt meestal hoe sterk gember gaat doorsmaken....
Koken en tuinieren, het zijn toch 2 symbiotische hobbies