Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dit recept stond onder recepten/knoflooksoep, hier op tuinadvies. Alleen, misschien kijk ik erover, maar wanneer doe ik de knoflook erbij ? Ik zoek al langer naar een goed recept voor knoflooksoep, en wou dit uitproberen...
"Neem goede kwaliteitslook, zeer grote teentjes die veel sap bevatten. Hiervoor geen gerookte look nemen. Er wordt veel look 'produced in China' aangeboden.(deze koop ik niet). Plet 6 tenen goed stuk met een look klopper in hout of met de achterkant van een goed keukenmes.
Neem 1 l water en daarbij een scheut olijfolie (niet zuinig zijn) + wat grof zeezout en drie soorten peperkorreltjes (vers gemalen met de pepermolen) Laten dit alles koken. Na het koken voeg je er gedroogde laurierblaadjes en een paar blaadjes salie aan toe. Dit een kwartier laten intrekken en dan door een zeef gieten (dit is mijn manier) Daarna 2 geklopte eidooiers toevoegen. Deze looksoep is compleet als je er geroosterd brood bij geeft. Ik doe altijd een takje peterselie bij ieder kommetje (maar dit doet men niet in de Provence)."