menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Wilde Sering is/gaat dood

Ga naar meest recente reactie

I.deKlein

Tekst aangepast

I.deKlein

Wat kan de oorzaak zijn dat onze wilde Sering geen knoppen dood is/gaat .. geen knoppen, blad, bloei meer geeft.
-kunnen mierennesten de oorzaak zijn?
zaterdag 25 februari 2023 - 10:28
Peterplant

Peterplant

Hoe lang staat de plant er al?
Stat die in een pot?
Is er wat verandert wat grond betreft of graafwerkzaamheden?
Van een mierennest gaat een gezonde plant niet dood.
zaterdag 25 februari 2023 - 13:25
renate67

Renate67

Wat een vreemde tijd van het jaar voor deze vraag??
Seringen zijn nu in rust en als het al de hele vorige zomer was dan apart om nu de vraag te stellen??
zaterdag 25 februari 2023 - 22:37
Tuinprins

Tekst aangepast

Tuinprins

Seringen kunnen last hebben van Lilac Bacterial Blight (oude kwekers noemen dit ook wel 'het zwart'). Dit wordt veroorzaakt door een bacterie. Vaak begint het met gebobbeld en gekrinkeld blad, daarna volgen necrotische vergroeiingen op takken en tot slot sterven delen van takken af.
Tegen Lilac Bacterial Blight is weinig te doen. Als je seringen water geeft dan het blad zoveel mogelijk droog houden, alleen aan de voet van de plant water geven. Als Lilac Bacterial Blight eenmaal in een tuin aanwezig is niet opnieuw een sering aanplanten.

Gegroet, de tuinprins
zondag 26 februari 2023 - 09:11
Brooke0110

Brooke0110

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het uitblijven van knoppen, bladeren en bloemen bij een wilde sering. Mierennesten zijn doorgaans geen directe oorzaak van deze problemen. Hieronder vindt u enkele mogelijke oorzaken:

Ongeschikte groeiomstandigheden: Wilgen seringen hebben veel zonlicht nodig om te groeien en bloeien. Als de plant niet genoeg zonlicht krijgt, kan dit leiden tot een gebrek aan knoppen, bladeren en bloemen. Zorg er dus voor dat de plant op een zonnige plek staat.

Gebrek aan voedingsstoffen: Seringen hebben voedingsstoffen nodig om te groeien en bloeien. Als de plant niet voldoende voedingsstoffen krijgt, kan dit leiden tot een gebrek aan knoppen, bladeren en bloemen. Voeg indien nodig wat meststof toe aan de grond rond de plant.

Ziekte of plaag: Er kunnen verschillende ziektes of plagen zijn die de wilde sering aantasten en leiden tot een gebrek aan knoppen, bladeren en bloemen. Controleer de plant op tekenen van ziekte of plagen, zoals bladvlekken, vergeling of vervorming van bladeren, of insecten op de plant. Raadpleeg indien nodig een professionele boomverzorger voor behandelingsopties.

Slechte snoei: Een verkeerde snoei kan leiden tot een gebrek aan knoppen, bladeren en bloemen. Seringen worden meestal na de bloei gesnoeid. Het is belangrijk om de takken niet te kort te snoeien, omdat dit kan leiden tot een gebrek aan nieuwe groei en bloemen.
maandag 27 februari 2023 - 09:27
I.deKlein

I.deKlein

Mensen bedankt voor jullie reacties.
Dan is het een schimmel geweest, ik heb de naam uitgezocht en herken het blad beeld.
Bedankt voor jullie advies,

Gegroet, Ieberich
dinsdag 28 februari 2023 - 11:05

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon