menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Linde

louise

Louise

Onze tuin herbergt een oude linde, waarschijnlijk 150 jaar oud. Hij vertoont een grote "wrat" op de stam en heeft wat dood hout in de kruin. De achterburen hebben 10 jaar geleden thuja's bijna tegen de stam geplant. Nooit gesnoeid, dus nu raken ze de onderste takken van de linde. Wel mooi, zo'n muur van groen maar tijdens het nat seizoen blijft de stam nat, omdat er te weinig zon en wind aan kan.
Suggesties voor onderhoud?
zaterdag 22 juli 2017 - 13:01
WiPe

WiPe

Die grote wrat is in het slechtste geval een bastkanker, vooral niks aan doen. Dood hout kun je weg zagen. En dat de stam nat blijft is ook niet echt een probleem. Linden in een bos drogen ook niet zo snel op.

Bij het planten van die thuyja's kunnen er wortels beschadigd zijn.Dat is niet ideaaal, maar verder verwacht ik niet dat de linde daar veen last van heeft. Het belangrijkste is dat de buren blijkbaar niet moeilijk doen over het feit dat de takken over hangen.

Als diee thuja's aangeplant zijn als haag, kunnen die best ook onderhouden worden als een haag en worden ze dus best geschoren. Wanneer dat niet gebeurt, komt er een moment dat ze veel te groot zijnen dat die dus flink moeten ingekort worden. Dan kun je ze beter nu al regelmatig bijscheren.
zaterdag 22 juli 2017 - 13:27

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon