Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
mijn papa heeft jaren gedacht, dat zijn eleagnus ebingeii een kornoelje was. pas na zijn dood, kwamen wij erachter, dat zijn kornoelje een eleagnus ebingeii was, en kochten wij de kornoelje, of cornus mas. zowel de eleagnus als de cornus mas zijn eetbaar; en hoe zit het met de cornus alba en cornus kousa?
Cornus Kousa is eetbaar, ik heb ze nog niet geproefd maar al veel verschillende dingen over gelezen. Volgens sommige zijn ze zeer lekker terwijl anderen ze amper eetbaar vinden. Het zou ook afhankelijk zijn van de variëteit die je hebt, Kousa kweekt men voor de bloemen en niet voor de smaak van de bessen.
De bessen van Cornus kousa smaken nogal flauwzoet. Het mondgevoel is melig, maar dat kan per cultivar verschillen. Ik heb C. kousa 'China Girl' geproefd.
wie graag een stek van eleagnus ebingeii wil, graag een seintje, dan ga ik knippen en stekken, men weet het schijnbaar niet, maar ook de bes van de eleagnus ebingeii( zilverbes) is perfect eetbaar, met een wrange smaak, maar ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh zoooooooooooooooo lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, confituur, gaat , maar je krijgt hem niet stijf, echt niet