Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/29/fotos-van-uw-tuin/25522/mijn-tuintje-na-2-jaar

menu
Tuinadvies
0

Mijn tuintje na 2 jaar

Ga naar meest recente reactie

Eniavaswen

Hoi,

Een jaartje geleden stelde ik mijn tuintje voor op het forum. http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=7&sid=18&tid=16908&hl=1_jaar_later Intussen zijn we weer een jaartje verder en hebben we heel hard gewerkt om het nog mooier te maken. Dit wilde ik graag delen met jullie.
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]

Groetjes, Karen

dinsdag 26 mei 2009 - 20:23

Rialle

Nou Karen, en mooi is het geworden! Leuk om het zo jaar na jaar te zien groeien hè tot een echte tuin.

Groetjes Rialle
dinsdag 26 mei 2009 - 20:28

Polplastron

Dat ziet er al leuk uit! Hé die "tuinbeelden" achterin de tuin ... is dat eigenmaak? Ik heb er zo ook drie in die stijl hier rond lopen. Zij zijn natuurlijk altijd de schoonste elementen in de tuin: mooi om te zien, heerlijk om bezig te horen, maar niet gemakkelijk op te kweken!

Leuk trouwens dat jullie voor de kinderen een mooi speelveldje voorzien hebben. Ik heb dat ook gedaan; het was zelfs het eerste stuk van de tuin dat aangelegd was. Ik heb een persoonlijke hekel aan tuinen die er prachtig bijstaan, maar waar de kindjes geen plaatsje hebben om te spelen (Dat telt natuurlijk niet voor de mensen zonder kinderen hé)
dinsdag 26 mei 2009 - 20:35

Miriam

mmm gezellig
dinsdag 26 mei 2009 - 20:44

LauraK

Wat een heerlijke tuin is het geworden, Karen! Een fijn en veilig plekje voor de
kinderen, genoeg bloeiende en boeiende planten te zien, zodat het ook voor jullie
als ouders heerlijk toeven is. Hier is het niet anders gegaan: de tuin is in de eerste
plaats een speelplek voor de kinderen, en pas toen die groter werden en er niet
meer in speelden, heb ik 'm weer veroverd.

Maar niets lekkerder dan met je hele gezin van je mooie tuin te kunnen genieten!
Erg geslaagd dus, jullie tuinaanleg. Laat de zomer nu maar komen!

Groeten van Laura.

dinsdag 26 mei 2009 - 21:40

Matabish

Prachtige metamorfose!! Héél mooi terras ook!
En ik vind die tuinbeelden achteraan ook het mooist!

Groetjes, Matabish.
dinsdag 26 mei 2009 - 22:53

Eniavaswen

Bedankt voor de complimentjes.
Het was inderdaad wel compromissen maken, want kinderen moeten kunnen ravotten. Maar het plan in wel om stukjes in te palmen naarmate ze groter worden zodat ik meer plaats krijg om te ravotten.
Voorlopig heb ik toch nog heel veel werk om het achterste stukje gezellig te maken, want het is de bedoeling dat het daar een verborgen stukje tuin wordt, ver van alle nieuwsgierige blikken. Maar daarvoor moeten mijn plantjes eerst nog wat groeien en moeten er nog wat harde elementen geplaatst worden. (Rozenboog, pergola, druivenhaagje,...)
Die 'tuinbeelden' zijn helemaal eigen werk. Staat heel leuk in de tuin, kan ook in huis gebruikt worden en is aan te passen aan de seizoenen. Ik zou ze niet meer kunnen missen.

Groetjes, karen
woensdag 27 mei 2009 - 08:18

Polplastron

Nog een voordeel aan die tuinbeelden is dat je ze kunt leren grasmaaien en onkruidwieden! Ik heb de onze anderhalf jaar, drie jaar en vijf jaar geregeld in m'n buurt: ze plukken gras mee uit, wieden mee en brengen alles nog netjes met het fietsje of het plastic tractortje naar de compostbak! Nu vinden ze dat nog leuk, maar 't zal er waarschijnlijk ooit weer wel afgaan! Ik profiteer er toch stiekem van zo lang het nog lukt hoor! Ze houden het wel zelden langer vol dan tien minuten, maar 't maakt het tuinwerk toch een stuk leuker!
woensdag 27 mei 2009 - 15:14

Eniavaswen

Mijn kabouters helpen ook graag mee in de tuin, maar onbedoeld gaat er dan toch vanalles mis. Zaadjes belanden tussen de stenen of bij het afval, bollen worden ondersteboven geplant, steentjes in de compostbak en mooie bloemen worden mee 'gewied'.
Maar die zet ik dan binnen in een vaasje en zo heb ik er toch nog genot van.

woensdag 27 mei 2009 - 16:24

Polplastron

Hier voorkom ik dat door duidelijk te zeggen WAAR ze iets mogen uittrekken. Dat is dan bijvoorbeeld onder de haag. Daar kunnen ze niets fout doen. Af en toe gebeuren er inderdaad wel kleine rampjes, maar die nemen we er dan weer wel bij. Het gebeurt hier nog geregeld dat ze onkruid in de verkeerde compostbak gooien; namelijk in degene waar de rijpe compost zit. Dan kan je natuurlijk weer opnieuw beginnen, want compost met onkruidzaadjes is niet echt optimaal!
woensdag 27 mei 2009 - 16:35

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken