Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/28/fotos-van-uw-tuinplanten/26604/campanula-persicifolia-la-belle-en-la-bello

menu
Tuinadvies
0

Campanula persicifolia La Belle en La Bello

Ga naar meest recente reactie

LordOfCantecroy

Dit zijn 2 nieuwe aanwinsten in mijn collectie die sinds kort zijn beginnen bloeien, de Campanula persicifolia 'La Belle' en de Campanula persicifolia 'La Bello'®.

Campanula persicifolia 'La Belle':

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]


Campanula persicifolia 'La Bello'®:

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]

[afbeelding verwijderd niet-https]


Het zijn beide cultivars van de Campanula persicifolia (= 'perzikbladklokje' of 'prachtklokje'), maar de 'La Belle' en 'La Bello'® wijken toch erg af van de oorspronkelijke Campanula persicifolia. Alle gewone persicifolia's hebben namelijk een enkelvoudige bloem, terwijl de 'La Belle' en 'La Bello'® dubbelbloemig zijn. Dit is een foto van een gewone Campanula persicifolia, het verschil in bloem is erg duidelijk:

[afbeelding verwijderd niet-https]

Er zijn sites die beweren dat de 'La Belle' en 'La Bello'® dezelfde plant zijn, maar dit is echter niet correct, want de kleuren zijn helemaal anders (zoals ook op de foto's te zien is). De Campanula 'La Belle' is licht paars (lichter dan de oorspronkelijke Campanula persicifolia), de Campanula 'La Bello'® heeft een wit hart heeft met witte bloemblaadjes die een subtiele lichtpaarse rand hebben. De 'La Bello'® is dus duidelijk geen witte Campanula, ook al wordt dit veel beweerd.

De 'La Bello'® is trouwens in 2000 per toeval ontdekt door de Nederlandse kweker Herbert Oudshoorn uit Rijpwetering in een veld met Campanula persicofolia's die vrij konden bestoven worden. Hij heeft deze bloem ook laten registeren, vandaar dat er een '®' achter de naam 'La Bello'® staat..

Als plant zijn zowel de 'La Belle' als de 'La Bello'® iets kleiner dan de gewone Campanula persicifolia, met iets kleinere bladeren. Ze blijven zoals de meeste Campanula's ook ten dele wintergroen en zijn wintervast.

Meer foto's van mijn verzameling Campanulaceae op http://www.thelordofcantecroy.be/CampanulaCollection.html

maandag 29 juni 2009 - 13:50

Thuja49

PRACHTIG !!!
maandag 29 juni 2009 - 14:45

Minouke

Echt mooi!!! zoals hun naam het ook laat vermoeden
maandag 29 juni 2009 - 15:21

Miriam

nen dubbele mmm mooi
maandag 29 juni 2009 - 18:38

Adrienne

Hola da's knap !!!
Die ben ik nog nergens tegen gekomen, jammer

woensdag 1 juli 2009 - 11:16

LordOfCantecroy

Zoals de meeste Campanulaceae in mijn verzameling kom ik ze per toeval tegen in tuincentra ergens in België. Het in de lente gaan zoeken naar nieuwe Campanulaceae maakt trouwens een wezenlijk deel uit van mijn hobby + als particulier is het meestal toch niet mogelijk rechtstreeks bij de kwekers te kopen.

Deze Campanula persicifolia 'La Belle' en Campanula persicifolia 'La Bello'® heb ik gevonden bij Floralux in Dadizele toen ik tijdens de paasvakantie aan zee was

woensdag 1 juli 2009 - 13:50

Adrienne

Waaah knap, ik ga een keer de vogelkes moeten sturen om zaad
woensdag 1 juli 2009 - 15:09

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken