menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Laurierkers gaatjes

Ga naar meest recente reactie

JuultjeLavendel

JuultjeLavendel

Hallo! Wij zijn afgelopen jaar verhuisd naar een huis met een fijne tuin, met een mooie laurierkers als haag. Deze hebben wij gelijk toen we verhuisd zijn flink gesnoeid. Het viel ons deze week op dat een gedeelte van de bladeren er veel minder goed uitziet dan eerst, met kleine gaatjes, randen die er af zijn en een meer geel/bruinige kleur. Zou dit de hagelschotziekte kunnen zijn? Weet iemand meer? erg bedankt!

Bloemen & Planten

zaterdag 18 februari 2023 - 21:16
JuultjeLavendel

JuultjeLavendel

Nog een foto

Bloemen & Planten

zaterdag 18 februari 2023 - 21:16
JuultjeLavendel
zaterdag 18 februari 2023 - 21:17
Tuinprins

Tuinprins

Gaatjes in het blad: hagelschotziekte. Zo goed als alle leden van de Prunus familie (laurierkers = Prunus laurocerasus) zijn hier gevoelig voor. Hagelschotziekte wordt veroorzaakt door een voor de mens onzichtbare schimmel. Bestrijding: spuiten met een anti-schimmel middel wat zwavel bevat.

Gekronkelde en geelachtige bladeren: een vorm van meeldauw ('powdery mildew') die heel vaak optreedt als je een laurierkers hard terugsnoeit. Is niet zoveel aan te doen, vaak groeit de plant er overheen, soms blijft het in de plant zitten. Als je de haag water geeft dan onder aan de plant en het blad zoveel mogelijk droog houden.


Gegroet, de tuinprins
zondag 19 februari 2023 - 08:59
dries944

Dries944

Wat je zegt tuinprins is in feite de symptomen bestrijden maar als je de oorzaak nie aanpakt kan je blijven symptomen bestrijden tot je erbij neervalt!
De planten krijgen deze schimmel aangezien ze verzwakt zijn.
Dat kan zijn door te felle snoei maar meestal ligt de oorzaak in de grond en is de standplaats niet goed! Kan verharding zijn,te nat,grond uitgeput, enz.
Dus best ook eens kijken naar de standplaats die we niet kunnen zien op de foto's.
zondag 19 februari 2023 - 19:45
JuultjeLavendel

JuultjeLavendel

Hartstikke bedankt voor jullie reacties, ik ben een stuk wijzer! We hebben erg veel gesnoeid toen we hier kwamen wonen, dus misschien is dat een van de renenen. We gaan even goed kijken naar de oorzaken en aan de slag!
maandag 20 februari 2023 - 11:43

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon