Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Deze vruchten zijn ook goed te gebruiken bij bloemschikken. Nu heb ik nog fel geel/oranje vruchten op een schaal liggen van de oogst van het vorig jaar. Ze schijnen eetbaar te zijn, maar de vele zaden weerhouden mij er van. Ze worden ook gebruikt om schalen met eten op te sieren. Dat kan want ze zijn eetbaar. Hier op de foto zie je de vruchten nog aan de struik. Van vruchtbeginsel tot grote vruchten. Over een paar weken kan ik de eerste wel oogsten. Dit jaar zal ik een behoorlijke opbrengst krijgen verwacht ik.
Je pakt ze vanzelf wel voorzichtig aan, want de punten zijn behoorlijk stekelig, maar ook sierlijk. Ze zullen wel dienen om zich zelf te beschermen tegen vraat van dieren denk ik, maar weten doe ik dat niet. Dit jaar zijn ze behoorlijk snel gegroeid. Vorig jaar speelde de hagel me parten, maar toen kreeg ik van 3 planten nog veel vruchten. Dit jaar heb ik zeven planten.
Gewoon proberen te eten! Eet je ook geen passievrucht? Het is namelijk vergelijkbaar. Er zit een gelei-achtig omhulsel om de zaden, waardoor je de zaden zelf niet echt eet.
vergelijkbaar enkel door de pitten dan,, smaak is iets heel anders! vind de kiwano niet bepaald lekker: als die oranje ziet is hij rijp,een overrijpe augurk smaakt hetzelfde en rijpt ongeveer in dezelfde kleur,heb de kiwano vroeger ook aangeplant,ging prima en veel opbrengst,maar om hem nu als fruit te consumeren??
Ik heb ook al eens geprobeerd hem uit te persen, gelijk een sinaasappel, het smaakt wel. Maar ik houd het maar op siervrucht. Hier liggen op de schaal de oude Kiwano's van vorig jaar (mooi geel/oranje) met een nieuwe fles kalebas. Hoe vind je dat?
Hij lijkt aardig rijp en anders wordt hij het hier wel. Ik heb hem gekregen. En ik heb er maar een gekregen. Ik vind hem ook mooi. Dus hoop ik dat hij nog een tijdje staat.
ik heb ook een kiwanoplant, groeid goed ik laat hem eerst op een vertikale stok klimmen met bovenaan een horizontale. waarom? omdat het voor een betere oogst zal zorgen. maar waarneer bloeien ze? groetjes stijn