menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 1

Pesto van netels

MarcelVdm

MarcelVdm

Klaar op: 15 minuutjes

Ingredienten:
100 g netelblaadjes (liefst de bovenste)
250 ml olijfolie
3 teentjes knoflook
1 soeplepel azijn (liefst een fruitige soort)
1 goede soeplepel sojasaus
pijnboompitten of walnoten (niet verplicht maar wel lekker)

Bereiding:
1. hou enkel de netelblaadjes over, bladsteeltjes en stengels gooi je weg.
Wassen en droogzwieren.
2. Pers de knoflookteentjes, hak de netelblaadjes in fijne stukjes en doe dit alles in een vijzel.
3. Stamp de blaadjes en knoflookteentjes fijn terwijl je er langzaam de olijolie bijgiet.
4. Voeg azijn en sojasaus toe.
5. Doe er tenslotte ook wat fijngestampte pijnboompitten en/of walnoten bij.
6. Giet de pesto over in een potje.

Om de pesto enkele dagen te kunnen bewaren in de koelkast, giet je er een klein beetje olijfolie op zodat hij net onder staat.
Heerlijk bij het aperitief maar ook bij rijst of pastagerechten.

Smakelijk!

Marcel
maandag 11 mei 2020 - 09:55
minouke

Minouke

mmmmmmiam! dat ga ik ook eens proberen lijkt me erg lekker!
maandag 11 mei 2020 - 10:12
Joukje Smeding

Joukje Smeding

Zal het aan de jeugd doorgeven. Die zijn gek op pesto. Krijg soms wel een een potje van ze.
maandag 11 mei 2020 - 11:47

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon