menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Gevulde pattisons

myriam56

Myriam56

Recepten Nikola Kersting Patisson gevuld met pompoenrisotto uit de oven met gember, spinazie en ajuinsaus
Patisson gevuld met pompoenrisotto uit de oven met gember, spinazie en ajuinsaus
Patisson is een soort pompoen die je niet zo gemakkelijk vindt. Je kunt ook andere groenten gebruiken die je kunt vullen, zoa ls champions, courgettes, aubegines

Bereiding pastinaakchips :


Snijd ze in heel dunne reepjes met een dunschiller.
Frituur ze krokant lichtbruin en bestrooi ze met een beetje zout.

Bereiding patisson :

Blancheer de patisson 10 minuten in gezouten water.
Snij het kapje van de patisson.
Hol de patisson met een lepel uit (zaden verwijderen)
Besprenkel de binnenkant met een beetje olijfolie en vul op met de risotto.
Zet het kapje op de rijst.

Ingredienten risotto :

300 gram risottorijst (ronde Italiaanse rijst)
300 gram groene pompoen
1,5 liter groentebouillon
1 dl olijfolie
1 ajuin fijngehakt
2 el verse dille
200 gram seitangehakt
100 gram parmezaanse kaas
zwarte peper
Bereidingswijze risotto :

Was en snijd de pompoen in stukjes van ongeveer 1 cm
Doe de ajuin en de olie in de pan op laag vuur en fruit ze tot ze zacht zijn (niet bruin!)
Doe de pompoen en de ongewassen rijst erbij
Roer, totdat de korrels een vettig filmpje hebben.
Voeg dan de eerste schep bouillon bij de rijst, die direct geabsorbeerd wordt en roer.
Voeg dan een tweede schep toe en blijf roeren tot ook deze rijst geabsorbeerd is.
Herhaal dit tot alle groentebouillon op is.
Roer nu het seitangehakt en de gehakte dille erdoor en voeg zo nodig extra vocht toe.
Proef na 17 min. of de rijst al dente is. De textuur moet plakkerig zijn, maar niet soepig.
Voeg de geraspte kaas en de zwarte peper toe.

Ingredienten Kliswortel-condiment :

1/2 kg kliswortel
10 teentje look per wortel
shoyu naar smaak
Bereiding kliswortel :

Schrob de wortels goed schoon, snijd ze in diagonale schijfjes en roerbak ze in olijfolie.

Voeg steeds een beetje water bij in de wok, tot de wortelschijfjes bijna gaar zijn.

Voeg dan de gehakte look toe, laat even meebakken
Blus af met sojasaus naar smaak.

Ingredienten ajuinsaus :

4 ajuinen
300 gram spinazie
2cm gember
2 teentjes look
1/2 liter groentebouillon
Bereidingswijze saus :

Snijd de ajuinen in dunne halve maantjes
Fruit deze samen met de gehakte gember licht bruin.
Blus dan met groentebouillon
Giet de saus in een ovenschotel en leg de gevulde groenten erin.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180° c
Laat ongeveer 15 minuten garen.
Controleer de patissons door er met een vork in te prikken.
haal de patissons uit de saus
Roer er de gekookte en gehakte spinazie door.
Controleer of de saus dik genoeg is. Voeg eventueel water toe.
Serveer de patissons in een diep bord met de saus er rond.

Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is het restaurant open van 12.00 uur tot 14.30 uur.
Vrijdag en zaterdagavond van 18.00 uur tot 22.00 uur.

recept komt uit BLiss
donderdag 22 mei 2014 - 17:00
svoffel

Svoffel

Dat zal heel lekker zijn, maar zal nog wat geduld moeten hebben.

Ik heb er eentje gezet en er zijn al 4 blaadjes aan
donderdag 22 mei 2014 - 20:36
myriam56

Myriam56

Dag Simone, het gaat rap hoor, het zijn wel slokkoppen met water en voedsel !!
donderdag 22 mei 2014 - 20:51
mia_heyl7

Mia_heyl7

ik kreeg gisteren 10 pakjes zaaigoed van Bussy seeds, ergens in Nederland, via via, ( weet niet meet wat en waar) kreeg ik de kans om 10 zakjes zaaigoed gratis te bestellen en er zit een pakjes pattisonzaadjes bij
dus, kortelings gaik pattison maken
dinsdag 17 maart 2015 - 10:23

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon