Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Op het web vind ik regelmatig terug dat de bessen van Cornus kousa (de Japane/Chinese/Koreaanse kornoelje) heel goed te gebruiken zijn om jam/confituur van te maken. Helaas vind ik zowat nergens degelijke recepten hiervan. Heeft iemand van jullie er ervaring mee?
Ik heb het dus NIET over de bessen van de Cornus mas, daar zijn wel recepten voor. Of zouden jullie dezelfde recepten durven gebruiken bij die van C.kousa? In het slechtste geval proberen we het natuurlijk eens uit hé!
de cornus mas kan ik op antwoorden, de cornus kousa helaas niet, mijn pa had een gigantisch grote kornoelje staan, tot we erachter kwamen, toen hij al overleden was, dat zijn kornoelje de olijfwilg of zilverbes is, of eleagnus ebingeii of zo iets, wel lekkerrrrrrrrrrrrrrrrr