menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Jamconfituur van Cornus kousa-bessen

Polplastron

Polplastron

Hoi allemaal,

Op het web vind ik regelmatig terug dat de bessen van Cornus kousa (de Japane/Chinese/Koreaanse kornoelje) heel goed te gebruiken zijn om jam/confituur van te maken. Helaas vind ik zowat nergens degelijke recepten hiervan. Heeft iemand van jullie er ervaring mee?

Ik heb het dus NIET over de bessen van de Cornus mas, daar zijn wel recepten voor. Of zouden jullie dezelfde recepten durven gebruiken bij die van C.kousa? In het slechtste geval proberen we het natuurlijk eens uit hé!

Groeten,

Pol
zondag 29 september 2013 - 20:57
mia_heyl7

Mia_heyl7

de cornus mas kan ik op antwoorden, de cornus kousa helaas niet, mijn pa had een gigantisch grote kornoelje staan, tot we erachter kwamen, toen hij al overleden was, dat zijn kornoelje de olijfwilg of zilverbes is, of eleagnus ebingeii of zo iets, wel lekkerrrrrrrrrrrrrrrrr
zaterdag 8 november 2014 - 12:02

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon