menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Recept voor tomatenchutney.

CorrieJ

CorrieJ

Recept voor tomatenchutney.

1 kg tomaten
1 ui
100 g rozijnen
1 citroen
100 ml azijn
4 kruidnagels
3 laurierbladeren
1 s kaneel
250 g suiker
1-2 rode pepers, of beter nog: gele pepers (Madame Jeanette)
100 g gemberbolletjes
1 el siroop (uit gemberpot)

De peper en soms de gember laat ik weg.

Ontvel de tomaten door ze een minuutje in kokend water te leggen; je kunt de velletjes er zo vanaf trekken. Snij ze in stukjes. Snipper ook de ui en het vruchtvlees van de pepers (dit mag bij gele pepers eventueel achterwege blijven). Hak de gember en pers de citroen.
Doe alle ingrediënten in een grote pan en breng het aan de kook, terwijl je af en toe roert. Laat het een half uur à drie kwartier doorkoken, totdat het een soort jam is geworden. Dan is de chutney al klaar. Even in potten scheppen en je kunt het komende maand eten bij je Indiase maaltijden. En je nederlandse, en je broodjes kaas.
Als deze chutney nou erg goed gelukt is, moet je eens proberen een dergelijke chutney te maken van andere spulletjes, vervang de tomaten eens door ananas, perzik, mango of peer.

Ik heb het geprobeerd met ananas, perzik en mango.
Vind ze allemaal lekker.
vrijdag 16 september 2011 - 21:21
cetinel

Cetinel

heb het recept samen met dei van de zoetzure courgette uitgeprint,ga der straks wa van maken......
zaterdag 17 september 2011 - 17:49
Rita1960

Rita1960

Hoi Corrie,

wel een beetje erg laat, maar je courgettechutney was erg lekker.

heb je lekkere chutney van de courgettes ook zelf gemaakt..

en die van de tomaten doe ik dit weekend ........ (had geen rozijnen in huis..)

groetjes,

Rita

woensdag 21 september 2011 - 21:52
CorrieJ

CorrieJ

Hoi Rita,

Je had ze ook zonder rozijnen kunnen maken.
De zoetzure courgette is wel veel werk, maar erg lekker.
Leuk dat je ze nu ook zelf maakt.

Groetjes Corrie
donderdag 22 september 2011 - 10:59

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon