Matabish
Het is eigenlijk een zomergerecht maar ze vroegen er al zo lang naar, dus...
Is heel leuk als je al die frisse bordjes op tafel ziet staan en eigenlijk heel makkelijk te maken.
Benodigheden:
- een hard gekookt eitje waar je de witte tjoepkes, in dunne schijfjes, afsnijdt waarvan ééntje met wat eigeel.
- een tomaat waar je onderaan een deksel afsnijdt en bovenaan natuurlijk het harde kroontje weghaalt.
- beetje sla naar keuze.
Werkwijze:
- schik een beetje sla op een bord en zet er middenin een eitje rechtop.
- leg het tomatendeksel er bovenop en versier met een paar snippertjes eiwit.
- Zet nu de tomaat op het bord en leg drie à vier eiwitschijfjes op de tomaat met
daarop in 't midden het schijfje met eigeel.
Je kan de tomaat eventueel ook eerst vullen met 't één of 't ander, tonijnsla of crevettensla ofzo...
naargelang het een voorgerecht of een hoofdschotel moet worden!
Persoonlijk serveer ik het met huisgemaakte mayonnaise, américain en frietjes.
In de zomer voeg ik er dan ook nog allerlei koude groentjes bij.
Ik heb dit jaren geleden geleerd van een lieve nicht.
Is eigenlijk heel simpel, je moet maar op 't idee komen hé.