menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Pompoensoep met walnotenpesto

Ga naar meest recente reactie

ulanka

Ulanka

Heerlijk recept !! ( vond mijn man toch )

Pompoensoep :

olijfolie verwarmen en 2 uien in stoven
stukken pompoen meestoven, kruiden , 2 lepeltjes kerriepoeder
toevoegen + kruidenblokje italiaanse kruiden.
kippebouillion toevoegen en even een 10tal minuutjes laten garen.
Alles fijnmixen

Walnotenpesto :

gepelde walnoten mixen met dikke bussel koriander, scheut olijfolie,
eetlepel wijnazijn, teen knoflook ,peper.
Alles tot een dikke massa mixen en eventueel nog olijfolie toevoegen
tot een gladde pasta.
Kan in ijskast bewaard worden!

Pompoensoep opdienen met room + 1 soeplepel pesto per bord !
SMAKELIJK !!
Ulanka
donderdag 19 oktober 2006 - 16:12
florentina

Florentina

Een goed idee, om pesto van walnoten te maken. Die ga ik ook uitproberen in combinatie met
pompoensoep. Ik heb geen koriander meer, wel nog basilicum en peterselie. Dat zal ook wel
lukken, denk ik .
Ik giet een laagje olijfolie op de pesto's en tapenades, om te bewaren. Doe jij dat ook ?

grtjs, florentina
donderdag 19 oktober 2006 - 20:37
ulanka

Ulanka

Ja, misschien is die pesto ook wel lekker met basilicum, zoals de klassieke pesto
trouwens. Of dat met peterselie zal lukken weet ik niet, uitproberen maar !!

Ik heb geen extra olijfolie op de pesto gegoten om te bewaren, maar het is nog niet te laat om dat
te doen he, bedankt voor de tip Florentina !
Laat eens weten hoe jou pesto smaakte.

In ieder geval, zo een pesto in de soep is een extra vitaminekuur he !!

groetjes
Ulanka
vrijdag 20 oktober 2006 - 07:06
lacegarden

Lacegarden

het is zeer lekker met basilicum, heb ik deze middag gedaan. Ik doe ook altijd een filmpje olijfolie om af te sluiten, maar bij ons wordt dat met het lepeltje gegeten, dus tussendoor, van s'morgens tot s'avonds
vrijdag 20 oktober 2006 - 13:40
florentina

Florentina

Ulanka,

Vandaag heb ik walnotenpesto gemaakt, een beetje aangepast.
Ik heb er een mengeling van basilicum, dragon, peterselie en tuinkers onder vermengd, wat meer
knoflooktenen, wat gemalen kruidnagel en kaneel en tenslotte ook wat zout ( en olijfolie en peper).
Ik vind het best lekker, zal er morgen een yoghurtsausje mee aanmaken en woensdag ga ik
de pesto mengen met geitenkaas om op toastjes te smeren. Morgen zullen de verschillende
smaken ook meer vermengd zijn.

grtjs, florentina
zondag 22 oktober 2006 - 18:20
ulanka

Ulanka

Hoi allemaal,

Wat een heerlijkheden allemaal met die noten, en gezond, dus ... hoe meer noten,
hoe meer lekkers he !!

Goed idee van pesto met geitekaas te vermengen, ik ben dol op geitekaas, straks kunnen
we nog een "tuinadvies-kookboekje" uitgeven,

groetjes

Ulanka
donderdag 26 oktober 2006 - 08:05

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon