Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hoe/waar is het beste mogelijk om deeg te bewaren - kwestie van misschien toch iets meer tijd uit sparen en op voorhand al wat te maken
Tot nu toe bv. als ik quiche maak, heb ik steeds deeg over, houd ik een paar dagen in de koelkast 1 à 2 dagen in de koelkast.
Is het mogelijk om ook in te vriezen - hoe zit het met ontdooien - gebruik zelfde manier als vers ...
Vorige week toch eens mij laten verleiden om voorverpakt kruimeldeeg te kopen - gebruikte het niet helemaal - had het terug goed verpakt en in de ijskast - 2 dagen later was 't niet meer te gebruiken (brak helemaal) Dus voor mij nogmaals de bevestiging dat ik er goed aan doe om mijn deeg altijd zelf te maken
hallo bowie,, je kan je deeg perfect in de diepvries bewaren hoor, wel op voorwaarde dat het niet voor maanden is,,als het een gistdeeg is hooguit 1 à 2 weken daar de werking van de gist vernietgd wordt bij langdurig invriezen, en om gemakkelijk te werken na ontdooing rol je het deeg uit op de grootte die je moet hebben, leg het tussen twee laagjes plastiek en vries het zo in, als je het uit de vriezer haalt leg je dit plakje op je vorm en laat het zo ontdooien op kamertemperatuur,, ofwel leg je het in de vorm en vriest het zo in (moet je wel genoeg vormen hebben) zo werkt men ook in de bakkerij en pattisserie
kruimeldeeg is slechts beperkt houdbaar in de koelkast en NIET in de vriezer