Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Je kan pesto bereiden in een vijzel of in een keukenrobot. De pasta moet je stevig aandrukken in een glazen potje en bovenop komt een conserverend laagje olie. De potrand moet altijd schoongemaakt worden met een stukje keukenpapier.Zonodig wat olie toevoegen.
ingr. : - 3 teentjes knoflook, fijngesneden - 2 thl. zout - eventueel wat peper - 50 g verse, gave basilicumblaadjes - 25 g lichtgeroosterde pijnboompitten ( kan ook met zonnebloempitten en is goedkoper) - 25 g ( 3 volle eetlepels) zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas - ca. 3 eetlepels olie (bij voorkeur olijfolie )
In de keukenmachine kan alles tesamen gemengd en gemalen worden. In de vijzel meng je eerst het zout met de knoflook en wrijft dit fijn. De basilicum apart op een plank leggen, wat olie eroverheen en hakken tot moes. Basilicum en kaas door de kruiden mengen, in de vijzel. De rest van de olie eronder mengen tot er een gladde pasta ontstaat.
De pesto pas na een paar uur gebruiken, bij voorkeur pas na 2 dagen, zodat de smaken de tijd hebben om zich met elkaar te vermengen.
Je kan hetzelfde doen met peterselie, maar die verliest snel haar smaak.
Een pesto van rucola smaakt ook pittig ( je ziet die eveneens in de handel )
ja, zo doe ik het ook ongeveer, juist met nog tikje citroensap. Ik hou niet zo van parmezaanse kaas en gebruik oud-Brugge. Ik heb hem nog niet zolang bewaard maar ga dat zeker eens proberen! Het is inderdaad zo dat je hem wat moet laten rusten. Ann
dat gaat ook zeer goed in ijsblokjes vormpjes en dan zo in de dievries. Maar ik doe het niet, wij hebben nooit restanten, dat wordt hier met de lepel gegeten.