menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Pesto

Ga naar meest recente reactie

florentina

Florentina

Je kan pesto bereiden in een vijzel of in een keukenrobot. De pasta moet je stevig aandrukken
in een glazen potje en bovenop komt een conserverend laagje olie. De potrand moet altijd
schoongemaakt worden met een stukje keukenpapier.Zonodig wat olie toevoegen.

ingr. : - 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 thl. zout
- eventueel wat peper
- 50 g verse, gave basilicumblaadjes
- 25 g lichtgeroosterde pijnboompitten ( kan ook met zonnebloempitten en is goedkoper)
- 25 g ( 3 volle eetlepels) zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas
- ca. 3 eetlepels olie (bij voorkeur olijfolie )

In de keukenmachine kan alles tesamen gemengd en gemalen worden.
In de vijzel meng je eerst het zout met de knoflook en wrijft dit fijn.
De basilicum apart op een plank leggen, wat olie eroverheen en hakken tot moes.
Basilicum en kaas door de kruiden mengen, in de vijzel. De rest van de olie eronder mengen tot
er een gladde pasta ontstaat.

De pesto pas na een paar uur gebruiken, bij voorkeur pas na 2 dagen, zodat de smaken de tijd hebben
om zich met elkaar te vermengen.

Je kan hetzelfde doen met peterselie, maar die verliest snel haar smaak.

Een pesto van rucola smaakt ook pittig ( je ziet die eveneens in de handel )

mvg, florentina
vrijdag 25 augustus 2006 - 19:40
annd6

Tekst aangepast

Annd6

ja,
zo doe ik het ook ongeveer, juist met nog tikje citroensap.
Ik hou niet zo van parmezaanse kaas en gebruik oud-Brugge.
Ik heb hem nog niet zolang bewaard maar ga dat zeker eens proberen!
Het is inderdaad zo dat je hem wat moet laten rusten.
Ann
zaterdag 26 augustus 2006 - 13:21
lacegarden

Lacegarden

is ook zeer lekker met peccorino kaas
zaterdag 26 augustus 2006 - 15:22
Anke

Anke

In plaats van pijnpoompitten durf ik ook wel eens cashewnoten te gebruiken als ik die in huis heb.
zondag 27 augustus 2006 - 20:47
florentina

Florentina

Cashewnoten ? Goed idee, probeer ik ook eens uit .
zondag 27 augustus 2006 - 21:27
Maike

Maike

Heb m'n pesto in plastiek zakjes gedaan mooi plat aangedrukt en in de diepvries gestopt dan kun je er stukjes afbreken naargelang je nodig hebt.
dinsdag 19 september 2006 - 23:34
lacegarden

Lacegarden

dat gaat ook zeer goed in ijsblokjes vormpjes en dan zo in de dievries. Maar ik doe het niet, wij hebben nooit restanten, dat wordt hier met de lepel gegeten.
woensdag 20 september 2006 - 16:46

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon