Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik maak die zuur-zoet gewoon spoelen doorprikken met een aardappelmes in de micro voor 10 min met een klein beetje water en wat zout schillen in blokjes snijden op 1 liter water een halve liter azijn koken met peperbollen, zout, wat honing, kruidnagel, look, suiker, laurierblaadjes goed laten doorkoken de blokjes rode bieten in bokalen doen met het hete mengsel overgieten bokalen sluiten omgekeerd wegzetten 24 uur laten staan na 2 weken perfect eetbaar
Rode bieten kan je rauw eten, geraspt, eventueel gemengd met een sukje geraspte appel. Maak daarbij een lekkere vinaigrette, met sjalot, .... Indien je tegelijkertijd wortelen raspt, hou de 2 kleuren dan mooi apart, de rode biet kleurt fel.
Je kan de bieten koken of stomen, met schil. Daarna de schil afhalen (gaat heel gemakkelijk) en in stukjes/ blokjes/schijfjes snijden. Ook hierbij past een lekkere vinaigrette.
Voor een mierikswortel- bietensausje gaat in de keukenrobot eerst een stuk verse mierikswortel, vervolgens gekookte, geschilde en in stukken gesneden rode biet, een lepel honing, wat olijfolie en wat citroen of lekkere azijn.Ook wat zure room of yoghurt passen erbij. Zout en peper volgens eigen smaak.
In de keuken van Centraal - en Oost - Europa kan je niet zonder de borsjt, de soep met rode biet. Er bestaan veel variaties , maar vast onderdeel zijn de rode bieten en de zure room. Eerst wennen, maar daarna ... lekker !
ik eet ze eigenlijk het liefste rauw en dan rasp ik ze met een speciale rasp( was bijgeleverd bij mijn super v schijf)waardoor je sliertjes krijgt die lekker lang zijn. en daar doe ik dan enkel zout,olijfolie en citroen door....word altijd heel graag gegeten ook is het lekker als je ze kort kookt( in hun geheel)zonder volledig te garen dan in plakjes en ook een beetje vinaigrette erover
goed afspoelen (niet beschadigen dat ze gaan bloeden) en koken ongeveer 30 min met wat zout. Dan de schil eraf halen, gaat gemakkelijk, en snij ik er met de rasp van die dunne "frietjes" van. Een gesnipperde appel en een flinke ui erbij met een dressing van olijfolie-azijn-beetje water-peper en zout en een klein beetje suiker. Het is een oud recept maar is bijzonder smakelijk!
als ik rauwe bieten koop of krijg uit eigen tuin doe ik ze altijd in de snelkook pan, met ruim water dat ze onder staan deksel er op en dan onder die hoge druk 25 min . gaar koken. en dan als ze gaar zijn , dan pel ik ze gelijk als je ze een beetje kan vast houden. en dan rasp ik ze grof en verdeel ik ze in porsies per keer e.v.t met een klein uitje er door .(in diepvries zakjes wel dubbele zakjes). en dan als ze afgekoeld zijn doe ik het met een etiketje met datum en hoeveel er in zit in de vriezer. en als je ze dan wil eten doe ik het in een pannetje (zakje eraf natuurlijk)met een bodempje water, kan ook met een klontje boter (water is voor de lijn) en dan laten ontdooien en warm laten worden en klaar is kees. en dan eet ik ze met gekookte aardappelen en vlees. gr an
maar je kan natuurlijk ook een bietenslaatje er van maken met gekookte bieten(gare) met aardappelen,heb ik vroeger een op school gemaakt.
maar na mijn zwangerschap(bevalling ) had ik zoveel bloed verloren dat ik ijzer tekort had en toen moest buiten de ijzer tableten elke dag 1 groot glas bietensap drinken nou en je moet weten dat ik de eerste 4 maanden geen biet meer kon zien of ruiken na al die bieten sap ik heb dit wel 3 weken moeten drinken . en de kraamverzorgster stond er bij hoor net zio lang dat ik het op had. gr an
gatverdarie,adrienne dat je dat naar binnen kreeg met dat rauwe ei er in ,je mag toch geen rauwe eieren meer eten i.v.m samonella bacterie. kwam ik er toch beter vanaf. ken jij ook dat recept wat ze vroeger deden voor een zere keel ? 1 rauwe ei, honing en nog iets er bij en dan elke keer een slokje er van nemen dan ging je zere keel over. gr an
wat slapen jullie allemaal lekker met die rum ,zeker een goeie scheut want dan slaap je zeker lekker en je voelt niks meer. doen jullie 1 of 2 glazen corrielat en adrienne.hahahaha dat wat ik zei was een paar jaar geleden een goed middel voor dat ze over die samonella begonnen, gr an