menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bloemen eten

Ga naar meest recente reactie

minouke

Minouke

wie eet echt bloemen en dan welke bloemen, ik lees overal zowat over bloemen eten maar durf niet.

Dus wie heeft er al echt gegeten en dus nog in goede staat is
en welke bloemen

Zou dat ook graag willen proberen

(vijanden zich onthouden aub)
donderdag 23 augustus 2007 - 11:52
Jeannette1

Jeannette1

Hai Minouke, de Oost-Indische Kers is heel goed eetbaar en erg lekker in (op) de sla!!!

Ook is dat nog een leuk (diverse kleuren) plantje om te zien!

Zal verder wel even voor je in onze boekjes zoeken.

Groetjes, Jeannette
donderdag 23 augustus 2007 - 11:56
minouke

Tekst aangepast

Minouke

niet doen jeanette , in boekjes vind ik die ook maar wie eet ze echt op en hoe , hebben jullie al oost indische kers gegeten ? en is dat lekker ?

Guy (de grote minou) heeft verleden jaar goudsbloemthee gedronken in zo'n "hippie"zaak en heeft 3 dagen keelpijn gehad
donderdag 23 augustus 2007 - 12:16
annd6

Annd6

Ik heb de oost-indische kersbloemetjes al vaak gegeten en ik leef nog!
Ik zie wel groen maar allé nee das een grapje hoor.
Ze zijn heel mooi op salades en ze smaken naar een straffe radijs.
Bieslookbloemetjes, chinese bieslookbloemetjes, oerpreibloemetjes, daslookbloemetjes zijn ook allemaal erg lekker en smaken pittig, beetje ui-lookachtig.
Sommige viooltjes kan je ook eten maar die heb ik nog niet geproefd.
Groetjes
Ann
donderdag 23 augustus 2007 - 12:31
minouke

Minouke

ah, dat zijn dus al een paar die op de menu komen
donderdag 23 augustus 2007 - 12:37
Jeannette1

Jeannette1

Heerlijk Ann, dat jij dat erbij schrijft, wij vinden de Oost-Indische Kers heerlijk en heel apart!

Mijn schoonzoon maakt ook wel eens iets klaar waar bloempjes op of in komen.

Meestal smaakt dat heel erg lekker.

Ook van sommige Rozen weet ik dat je ze in (na goed gespoeld) in de suiker kunt dopen en dan even bakken, carramelliseren.

Misschien weet ons aller Hugo ook nog iets lekkers met bloemen te maken!

Groetjes, Jeannette
donderdag 23 augustus 2007 - 12:38
annd6

Annd6

Bloemen zijn inderdaad erg leuk om te gebruiken in de keuken.

Met lavendelbloemetjes kan je ook desserten opfleuren of suiker aromatiseren.
Zelf heb ik dat nog niet gedaan.

Groetjes
Ann
donderdag 23 augustus 2007 - 12:45
corrielat

Corrielat

Hallo minoekske, in een restaurant heb ik ooit bloemen geserveerd gekregen, het waren oranje lampionnetjes,
Maar er zijn ook oranje lampionnetjes die niet eetbaar zijn.

Misschien dat iemand anders weet wat ik bedoel
De exacte naam ken ik niet van deze plantjes, maar ze waren lekker.
donderdag 23 augustus 2007 - 15:39
Merel

Merel

Viooltjes zijn erg lekker en mooi op een stukje brie, brie opensnijden en gesnipperde bieslook over strooien, dan kleine bosviooltjes (viola tricolor) tussen steken, mooi en gezond!

Goudsbloem blaadjes in een ommeletje als exstraatje bij je andere toevoegingen is ook heel gezond en lekker, als versiering nog een paar verse blaadjes er bovenop.

Berganie bloemjes in de komkommersoep of in een slaatje staat ook heel schoon, ze smaken naar komkommer.

Paardebloemblaadjes tesaam met het blad (gesnipperd) staan hier ook regelmatig op het menu in slaatjes, goed voor gal en lever.

Oostindische kers gaat ook in de sla of op een pistoletje waar het bloemetje dan tussenuit kan komen piepen, bijna te mooi om op te eten.

Goed opletten waar je de bloemetjes plukt, vervuiling van auto's, honden, kunstmest enz....

groetjes Merrel
donderdag 23 augustus 2007 - 16:00
minouke

Minouke

eh, dank u allemaal, ik ga dat allemaal opschrijven

corrie, ik denk dat ik weet wat je bedoeld met die lampionnetjes, klein perzikjes bijna in nog hun blaadjes, dat je in restaurants soms krijgt en heel lekker zijn
donderdag 23 augustus 2007 - 16:31
Lilian

Lilian

Heten die niet Physalis pubescens, ik krijg er toevallig van een kennisje zaden van
In een restaurant krijg je die vaak bij een dessert

groetjes lilian
donderdag 23 augustus 2007 - 17:43
minouke

Minouke

jaaa! dat is het lilian , lekker vind ik ze
donderdag 23 augustus 2007 - 17:50
Helianthus

Helianthus

Ananaskers heet het in 't "schoon nederlands" of vlaams
Kan je makkelijk zelf kweken trouwens.

Groetjes.
donderdag 23 augustus 2007 - 18:57
berenice

Berenice

de blauwe bloempkes van vica minor verwerk ik salades
grs berenice
donderdag 23 augustus 2007 - 19:23
hildavw

Tekst aangepast

Hildavw

Surf eens naar "de nieuwe tuin".
Daar staat niets anders dan eetbare zaken.
Van de welbekende Peter Bauwens.

Hilda
donderdag 23 augustus 2007 - 19:25
lisa

Lisa

men ik meer bloemen eten dan men denkt ,paardebloem kun je in de salat doen en
ook een soep van maken ,tagetes kun je eten verschillende of als kruid gebruiken van malvas kun je de bloemne eten ,en ga zo maar door,

groetjes lisa
zondag 26 augustus 2007 - 19:44
kris79

Tekst aangepast

Kris79

hallo

eetbare bloemen zijn oa
-pompoen of courgette bloem
-oost indische kers
-viooltjes
-bernagie
-hemerocallissen of eendagslelies
-munt
-tijm
-...

mvg
kris
dinsdag 28 augustus 2007 - 01:24
minouke

Minouke

wist niet dat er zoveel waren , gisteren voor de eerste keer heb ik de bloempjes van de basilicum gegeten, in een slaatje
dinsdag 28 augustus 2007 - 13:03
rialle

Rialle

Hier in Valkenburg is een speciaal op bloemengerechten gespecialiseerd restaurant. Ik geloof het heet "La Fleur".
Ik heb daar eens rozenijs gegeten. Dat smaakte alsof je parfum aan het eten was. Mijn man beviel het wel dus heeft hij 2 porties gegeten!

Groetjes Rialle
maandag 3 september 2007 - 14:47
Merel

Merel

Lavendelijs is hier een specialiteit, al overwinterd de lavendel niet in deze streek, zal wel van California komen dan denk, zal es zoeken denk wel dat er een receptje van heb, niet overdrijven is hier wel de boodschap


Merel
maandag 3 september 2007 - 19:09
an

An

nou ik heb het met aandacht gelezen maar mij krijg je er niet aan ik zou niet durven .
als het leeg blijft op het form en jullie zie ik niet meer dan weet ik hoe het komt .hahahahaha
gr an
dinsdag 4 september 2007 - 11:15
minouke

Minouke

An, er zijn er een paar die we al een tijdje niet meer gezien hebben ....
dinsdag 4 september 2007 - 16:45
an

An

ja jammer ik mis er ook een paar nu je het zegt sylvain ,jeannette.???????????
maar dat bedoelde ik niet met dat stukje
gr an
dinsdag 4 september 2007 - 19:00
Victor44

Victor44

An, je weet toch dat" de wereld voor de durvers is!" Dus proeven maar ,dat doe ik ook ,als ik hoor dat iets eetbaar is probeer ik.Dat geldt wel alleen voor de bloempjes hoor!
Grtjs Mia
dinsdag 4 september 2007 - 19:46
Bowie

Tekst aangepast

Bowie

Minouke, het volgende recept is ook heel lekker.

Gevulde courgettebloemen met kaas.

Mascarponekaas (je kan natuurlijk ook ricotta of geitenkaasje of id gebruiken) mengen met wat honing en fijngesnipperde bieslook (af en toe 's proeven - ik meet niet af, ik proef). Ik meng dat ook met de hand.

Een puntzak vullen met het kaasmengsel en zo in de bloem spuiten.

Ik heb dit recept ooit eens ergens gelezen en dan geprobeerd. En belangrijk heel lekker bevonden.
woensdag 5 september 2007 - 10:10
minouke

Minouke

Bowie, dat ziet er erg lekker en origineel uit, dat moet ik eens ook proberen en als ik geen vind in de handel dan zaai ik ze volgend jaar, ik heb nog courgettenzaad MIAAAM!
woensdag 5 september 2007 - 15:23
Merel

Merel

Ook te proberen, stond vandaag in de nieuwsbrief van Dannielle

http://www.kruidjes.be/kruidenrecepten/kruidenrecepten.php?recipeid=67

jam van goudsbloemen

Merel
woensdag 5 september 2007 - 16:42
an

An

An, je weet toch dat" de wereld voor de durvers is!" Dus proeven maar ,dat doe ik ook ,als ik hoor dat iets eetbaar is probeer ik.Dat geldt wel alleen voor de bloempjes hoor!
Grtjs Mia


nou dan hoor ik niet bij de durfers maar als ik zie dat iedereen het eet dan zou ik het wel proberen ,
ik heb ze hier nog nooit bloemen zien eten in noord holland
gr an
donderdag 6 september 2007 - 22:56
an

An

heb er wel meer over gehoord viooltjes en rozenblaadjes maar meer kon ik niet
gr an
donderdag 6 september 2007 - 22:57

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon