menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Tomaten drogen

Ga naar meest recente reactie

Nigella

Nigella

heeft iemand een recept of ervaring met zelf drogen van tomaten???
hoe doe je dat?
valt dat mee???
zondag 19 augustus 2007 - 21:24
annd6
donderdag 23 augustus 2007 - 12:43
cetinel

Cetinel

ik weet hoe mijn schoonmoerder het doet(maar das in turkije,hier lukt dat zo niet)
ze snijd de tomaten middendoor strooit er wat zout over en rijgt ze aan een koord
dan aan de waslijn aan het bakon hangen en na een paar daagjes zijn ze droog
dan kan je ze inmaken met kruiden en olijfolie..... maar ik zie dat hierboven al een recept is gegeven om het in de oven te doen!
donderdag 23 augustus 2007 - 20:29
Victor44

Victor44

wij hebben er deze week gedroogd in de oven,twee platen boven elkaar(warme lucht)
Tomaten gehalveerd,pitjes eruit, dan door mengsel gehaald van olijfolie,peper,zout,basilicum en thijm.Vervolgens in oven van 80°C van 12u30 tot 21u gezet ,tussendoor iets tussen deur steken dat damp voldoende kan verdwijnen.Ik kan zeggen ze waren overheerlijk! Heb ze in potjes met olijfolie overgoten en in koelkast geplaatst.
Grtjs
zaterdag 25 augustus 2007 - 21:21
lisa

Lisa

victor, dit hoort zich heel goed aan ik zal het zo ook eens proberen
trouwens heb je al tomatenmarmelade gemaakt? ik wel

groetjes lisa
zondag 26 augustus 2007 - 19:38
Victor44

Victor44

Ja Lisa we hebben er gemaakt van de gele ' Kellogh's Breakfast',hij is goed gekeurd door gans de familie.Iedereen vindt hem super!!!
Grtjs
Mia
zondag 26 augustus 2007 - 21:57
lisa

Lisa

ja mia , die tomaat/marmelade van mij smaakte ook hm,lekker


groetjes lisa
zondag 26 augustus 2007 - 23:09
Camieke

Camieke

hmm
moet ik ook eens proberen...
die gedroogde dan he..
dinsdag 28 augustus 2007 - 17:22
berenice

Berenice

welke soort tomaten gebruik je best , of soms vleestomaat

alvast bedankt
grts berenice
dinsdag 28 augustus 2007 - 19:11
Victor44

Victor44

Ik denk dat de Italiaanse( Roma)tomaten de beste resultaten geven,maar ik ben hier natuurlijk ook maar een leek in.Vleestomaten hebben een te lange droogtijd denk ik.
Grtjs Mia
dinsdag 28 augustus 2007 - 20:44
rialle

Rialle

Mmmmmmmm!
Dat ga ik ook eens proberen!
Lijkt me verrukkelijk!
Tomaten uit de Mediterane landen zijn sowieso het lekkerste! Als ik in zo'n land ben eet ik mij altijd dood aan de tomaten. Ze zijn zo lekker dat ik niet kan stoppen.

Groetjes Rialle
zaterdag 1 september 2007 - 23:16

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon