Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
jaren geleden, kocht ik ergens kiem groenten, de methode lukte niet echt; nu bij een bepaald tuincentrum, een kiembak gekocht. een zwart bakje van 2 cm hoog, en twee bakjes met gaatjes voor de water afvloei, die op het zwarte bakje passen. Daar boven op, een dekseltje, waar je water kan laten doorlopen. vorige dinsdag "gezaaid" en nu reeds aan't eten. nu mijn vraag: kan men eender welk zaad als kiemzaag gebruiken? of moet men speciaal kiemzaad kopen? ooit had ik er een boekje bij, maar ja, zoals nogal dikwijls, vind ik het niet meer wie weet hier meer over?
Gewone' groentezaden zijn soms behandeld met fungiciden en/of insecticiden. Dat is niet het geval bij de zaden die voor kiemgroenten verkocht worden, tenminste ik hoop het.
Om zeker te zijn gebruik ik alleen eigen geoogst zaad van prei, broccoli, radijs... Het kweken van die zaden is een makkie en een weldaad voor de biodiversiteit in je tuin.
En als je vraag enkel de soortkeuze zou betreffen: als jij het lust is alles ok