Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Van nachtschadigen (aardappel, tomaat, aubergine, paprika,...) weet ik dat de groene plantendelen giftig zijn: De bladeren en stelen en kroontjes en de groene vruchten: onrijpe tomaat, aardappel die in het licht gelegen heeft en daardoor groen verkleurt, onrijpe aubergine,... Maar waarom eten we dan wel de groene paprika wat toch de onrijpe vrucht is van een nachtschadige ?! Is die dan niet giftig? Bevat die dan niet de giftige stof solanine?