menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bloem in rabarber of niet

Ga naar meest recente reactie

Nijiske

Nijiske

Ik vermoed dat mijn rabarber een bloem aan het krijgen is.. maar ben niet zeker..

eventjes een foto:

[afbeelding verwijderd niet-https]

Wat denken jullie?
zaterdag 28 april 2012 - 14:51
Nijiske

Nijiske

[afbeelding verwijderd niet-https]
zaterdag 28 april 2012 - 14:51
andre

Andre

Ja dit is zo, best verwijderen

Groetjes andre
zaterdag 28 april 2012 - 14:54
corrielat

Corrielat

Hoi Andre,

Waarom verwijderen?

Ik wacht al jaren op een bloem in mijn rabarber,
helaas lukt me dat niet
Ik heb het ooit gezien in een tuin bij iemand anders.
Dus mijn vraag,
Waarom verwijderen?
en waarom krijg ik geen bloemen in mijn plant?
zaterdag 28 april 2012 - 18:05
kenny001

Kenny001

wij verwijderen deze omdat deze voedsel vraag en kracht en toch niet lekker is
een bloem is teken van doorschieten gewoon rabarber niet snoeien
zaterdag 28 april 2012 - 20:27
garfield

Garfield

Rabarber bloeit als het in moeilijkheden is. Bijvoorbeeld na het verplanten. Of als er bijna geen voeding meer is. Mijn rabarber die fors bemest wordt, bloeit al jaren niet meer.
zaterdag 28 april 2012 - 22:00
corrielat

Corrielat

Oke,
Bedankt voor de uitleg,
nu weet ik waarom die van mij niet bloeit,
hij staat in een bloemenborder, dus krijgt voedingsstoffen,
dus ik zal er nooit een bloem in krijgen, jammer
zondag 29 april 2012 - 09:20
xerofyt

Xerofyt

Wat 'materiaal' bij elkaar gesprokkeld omtrent de eetbaarheid van rabarberbloemen.

1 - I have heard / read tantalizing bits about rhubarb flowerpouches ( before
the flowers open ) are supposed to be a delicacy.
- deep fried in tempura batter, or boiled and served 'au gratin' with cream sauce.
2 - die kann man sehr gut essen, Rezepte wirst du sicherlich kaum finden!
Gedämpft oder als Tempura sind die klasse!
3 - Autre info : les fleurs de rhubarbe sont comestibles. Lorsqu'elles sont encore au stade de grosses grappes non éclatées on peut en faire des beignets ou bien les cuisiner en béchamel comme du chou-fleur !
4 - De nog ongeopende knoppen van de rabarberbloemen zijn een verrassend lekkere groente. Veel minder zuur dan de stengels die we normaal eten. De smaak heeft iets weg van bloemkool, met een zuurtje die ze een beetje frisheid geeft. Kort koken of even roerbakken, wel het vliesje verwijderen.

De gustibus et coloribus non est disputandum

Groet,
Xerofyt
zondag 29 april 2012 - 12:02
garfield

Garfield

@ corrielat

Wat schets mijn verbazing. Ik kom vanmiddag bij mijn volkstuin waar mijn rabarber staat. En wat denk je. Een bloemknop in mijn rabarber. Natuurlijk er direct uitgesneden. Dus Corrielat houdt moed. Het kan altijd voorkomen.
zondag 29 april 2012 - 18:40
corrielat

Corrielat

Als ik dat nog eens mocht meemaken,
als me nog vele jaren gegeven zijn....................hoop doet leven he,
zondag 29 april 2012 - 18:43

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon