Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Bij het oogsten van de ui moet het loof niet tekort worden afgesneden, want het gedeelte wat blijft zitten moet goed kunnen indrogen. De wortelresten worden verwijderd en dan een plaats zoeken waar ze snel kunnen drogen. Bij mij gaat dat onder een multifunctioneel oppottafeltje. Daar kunnen ze in de wind en uit de regen een mooi poosje liggen. Als ze helemaal droog zijn gaan ze in een luchtige zak en opgeborgen op een vorstvrije plaats.
Jo, prachtige uien, vooral die rode zijn super lekker. Ondanks dat we ze in de schaduw en op de meest minder warme plaats hangen is er toch een probleem dat ze gauw gaan rotten. (is rotten alleen oorzaak dat ze niet goed gedroogd zijn ? ) Nu telen we minder. Volgend jaar wil ik alleen de rode, zijn minder sterk van smaak.
Rotten kan een paar oorzaken hebben: 1. Ze kunnen tijdens de groei aangetast zijn door de wortelvlieglarve. De vreterij gaat door tijdens de bewaring en geeft rotting. 2. Te vroeg oogsten en niet goed gedroogd voor de definitieve bewaring. Koel, maar vorstvrij. 3. Ga uit van gezond plantmateriaal. Bij rode is daar veel verschil in. Hele mooie bolletjes kopen dus.
ik heb ze vaak gezien in lange trossen met het lange loof aan elkaar gevlochten (net zoiets als haar invlechten, steeds een ui erbij en met het loof verder vlechten (zoals ze in frankrijk ook met knoflook doen) en dan 1,5-2m lange vlecht opgehangen aan balk, zo goede ventilatie aan alle kanten, en in loop van winter steeds een paar eraf snijden .
Heb ik ook gezien, die lange trossen, maar ik vraag me af of die dan wel goed genoeg kunnen uitdrogen daar waar het loof zat. Op Gardener's World zette iemand ze ondersteboven op een metalen net / rek, dus het loofdeel naar beneden, zei dat ze zo beter uitdrogen en dus beter bewaren - ik ga dat deze keer maar eens proberen, als het niet lukt dan is het volgend jaar weer op dezelfde manier als Jo doet. De onze drogen in een leeg serreke.