Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb dit jaar een mooie opbrengst gehad van mijn pepers. Vorig jaar waren die iets te laat gezaaid en stonden die in de kleine potten (2L), dit jaar heb ik ze overgepot in een grote vierkante pot en een irrigatiesysteem geïnstalleerd zodat die elke 2 dagen goed water kregen. Resultaat: vele lekkere pepers, de gele is de Peruaanse 'ají amarillo', redelijk pikant met een heel typische smaak. In de Peruaanse keuken bestaan daar enkele hele lekkere recepten voor. Die kleine rode is er ene waarvan ik enkele jaren geleden in België enkele zaadjes van heb gevonden. daar ken ik de naam niet van. Voor volgend jaar heb ik ook al enkele zaden van de 'ají negro' die in een soort stoofpot wordt gebruikt. [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https]
In mijn eerste "peper"-jaar, hebben de pepers ook vrij goed opgeleverd : rode en gele rocoto, scotch bonnet red en nu beginnen mijn Aji Amarillo's ook langzaam aan oranje te kleuren! Ze stonden allemaal in potten van 5 of 11 liter.
Maar volgend jaar ga ik ook zeker nog een maandje vroeger zaaien, dus ergens begin of midden januari.
En ja, inderdaad, de aji amarillo is de meest gebruikte peper in de Peruaanse keuken en met heerlijke recepten, ik kan het beamen! Vandaar ook dat ik ze gezaaid heb!
Thanja, Het is niet omdat de peper erg pikant is dat het gerecht dat ook moet zijn hoor. Je haalt er de pikantigheid uit voor zoveel je dat wil door hem doormidden te snijden en in heet water te leggen Let wel, de waterdamp die daaruit opstijgt kan wel prikken aan de ademhaling. Groetjes, Pieter
Paprika's en pepers zijn over te houden als je het juiste klimaat weet na te bootsen. Het chilipeperforum vind ik een prachtig forum om mee te lezen, vooral ook omdat de fanatieke kwekers het jaar doorgaan. Zo hebben ze kasten gebouwd met speciale verlichting en zorgen ze voor een goede temperatuur.
Ik ga het dit jaar ook proberen met een sierpepertje. Gewoon kijken of het lukt. Wat het nu al lastig maakt is dat de plant van buiten naar binnen is gegaan en binnen 2 weken bladluis ontwikkelt. Binnenshuis heb ik natuurlijk geen lieveheersbeestjes om die te bestrijden. Grote kans dus dat de plant eraan gaat, maar dat zie ik dan wel weer.
Pieter, jij woont toch in Spanje/Portugal? Dan lijkt het me makkelijker om de planten over te houden.
Thanja, ik woon in Valencia, Spanje. Tijdens de winter is het hier 's ochtens vaak rond het vriespunt, mijn pepers stonden vorig jaar kaal, maar zijn in het voorjaar gewoon weer uitgelopen. Ik hoop dat dus dit jaar te kunnen herhalen. Ze staan het hele jaar door op het terras.
Ik heb in intratuin een cayene plantje gekocht en in men hofke geplant en ik heb pepers gehad niet te schatten!! ik heb ze moeten uitdelen aan de buren dat ik gek werd als ik er 20 moest snijden!!
Ik heb de plant nu weggesmeten omdat de blaadjes bevroren waren en "grijs" zagen. nu heb ik zoveel zaadje svan pepers gekocht bij diana dus volgend jaar pepers eten !!!!