menu
Tuinadvies

Tuin van Klaas55

Klaas55
  • Lid sinds februari 2020
  • Heeft 0 berichten in het forum
  • Heeft nog geen bloemetje verdiend
  • Nog niemand heeft de tuin van Klaas55 bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 1 persoon
  • Heeft 0 volgers

Klaas55 op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Klaas55 op Tuinvrienden

    Bekijk het overzicht


    Wat vind je van deze tuin?

    Status - Klaas55

    Klaas55

    maandag 17 februari 2020 - 12:15

    Hallo allemaal, zoals waarschijnlijk de meesten van jullie: ook ik ben de bezitter van een fijne tuin met daarin o.m. een achttal lei- en dakplatanen. In 2002 als bomen van de kweker geplant.
    2018 en 2019 waren droge jaren en ik heb behoorlijk moeten bij-wateren, want het zijn dorstige bomen, lijkt mij. Twee jaar achter elkaar zijn alle bomen ook behoorlijk verschorst.
    Tot zover niets aan de hand. Echter wel minder grote bladeren en aan het uiteinde veel jong blad met krul en witte waas.
    In eerste instantie op internet gekeken en stuitte daarbij op bladvlekkenziekte. Maar dat is het volgens mij niet, want ik heb geen brekende takken. Toen stuitte ik op meeldauw en dat lijkt er verdacht veel op. Afgelopen najaar ben ik vroeg gaan snoeien en heb ook meteen al de uitlopers van nieuwe takken + bladeren afgevoerd. Bij 8 bomen is dat inmiddels een enorme stapel snoeiafval, maar dat ben ik na een kleine 20 jaar snoeien inmiddels wel gewend.
    We leven nu in februari en eer is nog niets te merken van uitloopvan nieuwe takken. Op het forum las ik een bijdrage van ‘Tuinprins’ uit 2019, waarin hij Lex1968 adviseerde om professioneel te laten bespuiten(?). Ik heb inmiddels iemand gevonden uit de glastuinbouw die dat voor mij zou willen doen, maar ik kan er niet achter komen welk bestrijdingsmiddel ‘Tuinprins’ op het oog heeft. Kan iemand mij helpen aan info?

    LT

    Als je naar 'Tuinprins' gaat, kun je hem een pb-tje sturen...

    maandag 17 februari 2020 - 13:05

    maandag 17 februari 2020 - 13:07

    Klaas55

    Dank voor de mededeling. Inmiddels een bericht verstuurd aan Tuinprins. Mvg., K.

    dinsdag 18 februari 2020 - 11:40

    Terug naar boven icoon