menu
Tuinadvies

Bestrijding beukenbladluizen met OKAPI of INSECTICIDE 10 ME

Beukenbladluis bestrijden.

De beukenbladluis is een parasiet die haar eitjes aflegt in het najaar op de jonge twijgen van uw beuken. Nu zijn deze eieren volop aan het ontluiken. Door nu een behandeling uit te voeren kan u heel wat schade voorkomen.
De beukenbladluis, ook beukenwolluis of wollige beukenbladluis genoemd, zit vooral aan de onderzijde van de bladeren. In een jong stadium produceren zij nog geen typische witte wasdraden en kan je ze makkelijker bestrijden. Wanneer er waterafstotende wasdraden worden gevormd, is een bestrijding veel moeilijker. Bij een zware aantasting zullen de bladeren ook gaan krullen en zitten de luizen verstopt zodat je ze moeilijk kan raken met uw bestrijdingsmiddel


Vroeg in het seizoen kan gespoten worden met Okapi of INSECTICIDE 10 ME en wanneer de beuk volledig in blad staat kan je gebruik maken van GAZELLE of PROVADO ULTRA. Bij een heropflakkering in de zomer gebruik je best terug OKAPI of INSECTICIDE 10 ME. Deze laatste twee middelen zijn een contactmiddel en dit wil zeggen dat je de luizen moet raken.
GAZELLE en PROVADO ULTRA zijn middelen die worden opgenomen door de plant en wanneer de luizen aan de plant zuigen krijgen ze het middel binnen zodat ze worden afgedood.

Producten om wollige beukenbladluis te bestrijden:

Bestrijding beukenbladluizen met OKAPI of INSECTICIDE 10 MEBestrijding beukenbladluizen met OKAPI of INSECTICIDE 10 ME
INSECTICIDE 10 ME

Bestrijding beukenbladluizen met OKAPI of INSECTICIDE 10 MEBestrijding beukenbladluizen met OKAPI of INSECTICIDE 10 ME
Okapi

Terug naar boven icoon