Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De "uitvinder" van witloof is Jan Brassens, een Brusselse chicoreiteler. Om de belasting op chicoreiwortels te ontwijken, gooide hij een deel van zijn wortels onder een hoop stro om ze te verstoppen. Toen hij na twee, drie weken de zakken weghaalde, was er wit loof op de wortels gegroeid. Witloof, dus.
Dit is maar het halve verhaal. Cichorei (bemerk de schrijfwijze!), of ook bitterwortel in de volksmond, werd geteelt of gezocht om als koffiesurrogaat of als bijkomend smaakmiddel voor echte koffie, te dienen. Het was al veel langer bekend. Bij koffieschaarste dronk men een zuivere cichorei aftreksel. Tevens werd en wordt het nu nog gebruikt als voederwortel voor bvb konijnen. Dat er "witloof" uit gegroeid is mag dus aanvankelijk als ongewenst bijverschijnsel bestempeld worden. De firma "Pacha" vroeger? gevestigd in Halle Brabant Belgi
Weet je Braze dat er veel mensen denken dat witloof gewoon van het veld te plukken is. Bij ons op het werk ook. Als ik dan begin uit te leggen hoe het geteeld wordt dan trekken ze ogen van wat verteld die hier allemaal. Mijn schoonbroer is een witloofboer .Nog steeds in volle grond in een schuur.