Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/16/cs-algemeen/45797/dag-21-san-ignacio-bcs-tot-guerrero-negro-bcs-via-de-kust

menu
Tuinadvies
0

Dag 21 San Ignacio BCS tot Guerrero Negro BCS via de kust.

AlainFSD

Vandaag drie weken van huis weg, wat vliegt de tijd snel. We worden wakker en na opnieuw een uitstekend ontbijt reken ik af voor ons verblijf en maaltijden. Wanneer ik de wagen start klaagt deze opnieuw over een lekke band. Niet opnieuw graag. Ik bekijk de vier banden en zie geen probleem, Gary raadt ons de llanterra ten zuiden van San Ignacio aan om onze bandenspanning te laten controleren. De twee banden aan de rechterkant worden bijgevuld en het probleem lijkt van de baan. Het is nog steeds grijs en een koude wind voelt heel erg onmexicaans aan. Na de kustweg af te hebben geslagen naar het westen stoppen we een eerste maal bij de F.fordii vindplaats van een paar dagen terug. Geen merkbare verandering dus we zetten onze weg verder. Ongeveer ter hoogte waar de asfvaltweg overgaat in een gravelroad zie ik voor de tweede dag op rij een coyote ons pad kruisen. Wat verder rijden we met de oceaan aan onze linkerkant naar het noorden. Ik sla een zandpad op om de zee toch even van dichterbij te gaan bekijken
[afbeelding verwijderd niet-https]
A6395
Weinig interessante planten hier, wel deze invasieve Afrikaanse Mesemb die al eerder tegenkwamen
[afbeelding verwijderd niet-https]
A6397
Wanneer ik op het strand deze halfverteerde kelprestanten passeer vliegen er bij elke stap honderden strandvliegen op van de kelp.
[afbeelding verwijderd niet-https]
A6399
Bij de waterlijn vissen deze waadvogels hun kostje bijeen
[afbeelding verwijderd niet-https]
A6405
Bij de volgende stop zien we spaarzaam verdeeld tussen verdroogde grassen hier en daar een eenzame Ferocactus staan
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
A6408/A6417/A6419
Bij een volgende halte voor deze mesa (tafelberg) hetzelfde beeld
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
A6425/A6427
Wat later vertelt Eunice dat ze in de volgende bocht van ons pad toen ze hier met Paul Klaassen rondreed in 2008 twee lekke banden kregen en het een eeuwigheid duurde voor ze hun wagen hersteld kregen. Op datzelfde moment gaat het waarschuwingslampje van onze wagen ook aangeven dat we opnieuw een lekke band hebben. ‘Please, not now’ hier in niemandsland. We stappen uit om de wagen te controleren en horen duidelijk lucht ontsnappen uit onze linkerachterband. Ik zet me weer achter het stuur en ga er zo snel als ik durf vandoor. Eunice kijkt me vragend aan en ik verklaar dat ik enkele huisjes zag, een vissersdorp in de verte en dat ik die plaats graag wil halen voor we die nieuwe band die in Todos Santos moesten vervangen opnieuw aan flarden rij. Daar hebben ze helaas geen herstelplaats voor autobanden maar een vriendelijke man helpt ons wel voorlopig uit de nood door ons met zijn compressor van de nodige bandenspanning te voorzien. Waar hebben ze dan wel een llanterra brave man ? In Bahia Asuncion, zo’n dik half uur noordelijk van waar wij ons bevinden, zie kaart hieronder : wij staan bij het zwart onderlijnde vissersdorp en moeten naar het rood onderlijnde stadje.
[afbeelding verwijderd niet-https]
Bahia Asuncion
Dat halen we dus nooit aan het tempo dat onze band lucht lekt. Eunice heeft een kleine compressor bij die je op de aansteker van de wagen aansluit en elke keer onze wagen ons vertelt dat onze band lek is stoppen we om met dat speeltje wat lucht bij te pompen en dat duurt zo’n tien tot vijftien minuten per beurt.
[afbeelding verwijderd niet-https]
A6426
Naast het controlelampje van de lekke band brandt ook het waarschuwingslampje met het motorblok . . . en dat al enkele dagen terwijl de wagen bij het opstarten al meer dan een week om verse olie smeekt. Morgen geen cactussen, geen autorit want we gaan walvissen bekijken vanuit Guerrero Negro, als we daar geraken tenminste . Dan kunnen we daar met de wagen een garage binnenrijden voor groot onderhoud.
[afbeelding verwijderd niet-https]
A6430
Na diverse noodstops om de band te vullen komen we dan toch na veel tijdsverlies aan in stadje Bahia Asuncion waar we gaan informeren bij de politie waar de llanterra zich bevindt. We worden onmiddellijk geholpen door de altijd welgezinde Mexicanen.
Al gauw staat ons klagertje met zijn kont omhoog te wachten op een herstelde band.
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
Er rest ons weinig tijd als we ons hotel voor het donker willen halen en er zit ons nog een stuk erg slechte weg te wachten, dus we rijden zo snel als we durven richting Guerrero Negro dat we bereiken bij schemerlicht. Een dag om snel te vergeten en laat ons hopen dat de walvisdag morgen zonder problemen verloopt want terwijl ik dit zit uit te tikken is het opnieuw beginnen regenen.
Alain

dinsdag 20 maart 2012 - 06:51

Wiebe

De waadvogels met hun naar beneden gekromde snavel lijken op 'onze' wulpen. Vervelend dergelijke autopecht en even de wegenwacht bellen is er niet bij natuurlijk!

Wiebe
dinsdag 20 maart 2012 - 18:23

AlainFSD

Inderdaad, de wegenwacht beantwoorde onze telefoon niet vanwege geen ontvangst
En ook ik dacht aan wulpen, we zagen die vandaag terug trouwens.
woensdag 21 maart 2012 - 00:40

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken