Florentina
Bowie,
Ook bij basilicum gebruik ik olijfolie. Je kan om het even welke basilicumblaadjes gebruiken,
ze een beetje kneuzen en vooral goed aandrukken, zodat ze niet boven de olie uitsteken.
De olie zal na het zeven wat troebel zijn, maar heel geparfumeerd. Je kan ze dan inderdaad in
dressings gebruiken. Ik kan je garanderen dat dergelijke oliën gegoten over bv. tomatenschijven
heerlijk smaakt.Het hele jaar door heb ik een fles bij de hand.
Als je daarbij nu ook nog een goede wijnazijn of balsamico parfumeert met dragon, dan kun je altijd
smakelijke dressings, sausjes en dgl. maken.
Vorig jaar heb ik balsamico, rode en witte wijnazijn gemengd in een grote glazen pot vol dragon en
wat sjalot. Na enkele weken heb ik het mengsel gefilterd en in de oorspronkelijke flessen gegoten.
Daarin opnieuw een tak dragon.
Tegenwoordig neem ik een flesje dragonazijn en een flesje knoflookolie mee als cadeautje als ik
ergens op bezoek ga en dat heeft succes.
Groetjes, florentina