Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Amai die ziet er mooi uit!! en waarschijnlijk lekker ! (Dat weten we natuurlijk niet!) Kan je ons het receptje niet overmaken? dankjewel groetjes Eliane
Zet het receptje van die prachtige taart hier even neer ! Dan kunnen er meteen veel mensen mee aan de slag en daarna heerlijk genieten... En daarna krijg je gekke kookverhalen terug, natuurlijk...
Voor het gebak: 6 eieren gespiltst, 2 tl geraspte citroenschil, 2 el citroensap, 225 gr suiker, 1/2 tl zout, 100 gr zeer fijne bloem
Citroenvlavulling: 275 gr suiker, 50 gr gezeefde bloem, geraspte citroenschil en sap van 2 citroenen, 2 geklopte eieren, 4,5 dl slagroom, versiering naar wens
Gebak: oven voorverwarmen op 175 °C, 3 ronde springvormen van 20 cm invetten en vetvrij papier op de bodem leggen.
De eidooiers met de mixer zeer schuimig kloppen.De Citroenschil en -rasp ondermengen. Suiker en zout toevoegen en nog 7 min. verder opkloppen. Geleidelijk aan de bloem toevoegen en luchtig ondermengen.
Eiwitten stijfkloppen en beetje bij beetje onder het deeg mengen. Het deeg verdelen over de 3 blikken en gladstrijken. 20 min. bakken tot de bovenkant goudkleurig is. Blikken 5 min. laten koelen en deeg uit de vormen nemen.
Citroenvlavulling:
Roer de suiker en de bloem en doe dit in een kookpot. Vul citroensap aan met water tot 2,75 dl en giet dit in de pot. Voeg de citroenschil en de eieren toe. Roer tot een glad mengsel en laat zachtjes verwarmen steeds al roerend tot wanneer de massa dikt. Van zodra het begint te koken, van het vuur nemen en nog even doorroeren. Volledig laten afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en door de citroenvla mengen. In de koelkast zetten tot tijdstip van gebruik.
Leg een laag deeg en besmeer die rijkelijk met de vla. Deze handeling herhalen. De zijkanten van de taart besmeren met de vla. Bovenop een laag vla aanbrengen.