menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Jammie jammie

Ga naar meest recente reactie

FOSSA

FOSSA

Nu met deze temperaturen is deze lekkere citroentaart echt wel op zijn plaats

Wel een beetje werk aan...............

Maar het loont de moeite.


Toen ik 50 werd in april van dit jaar heb ik ze gebakken als verjaarsdagtaart.

Liefs
FOSSA[afbeelding verwijderd niet-https]
zaterdag 4 juli 2009 - 02:07
rialle

Rialle

Wauw Fossa, Dat ziet er VERRUKKULUK uit! Een echt kunstwerk.

Groetjes Rialle
zaterdag 4 juli 2009 - 07:24
FOSSA

FOSSA

Bedankt Rialle !

Als je graag het recept hebt kan ik je copy bezorgen.

Je moet er wel wat tijd voor nemen, en best de dag daarvoor aan beginnen.

Elk laagje wordt appart gebakken.

De vulling is citroencreme (zelf maken) gemengd met slagroom.

Een aanslag op de lijn, maar een streling voor de smaakpapillen.


Liefs
FOSSA
zaterdag 4 juli 2009 - 08:53
annd6

Annd6

Fossa,
die ziet er inderdaad subliem uit!
Groetjes
Ann
zaterdag 4 juli 2009 - 11:52
Eliane

Eliane

Hallo Fossa

Amai die ziet er mooi uit!!
en waarschijnlijk lekker ! (Dat weten we natuurlijk niet!)
Kan je ons het receptje niet overmaken? dankjewel
groetjes
Eliane
zaterdag 4 juli 2009 - 14:03
FOSSA

FOSSA

zal ik zeker doen

geef maar je adres

ik doe het vlgnde wek op de post


liefs
FOSSA
zaterdag 4 juli 2009 - 14:12
lentemode

Lentemode

Helaba Fossa,

Zet het receptje van die prachtige taart hier even neer !
Dan kunnen er meteen veel mensen mee aan de slag en daarna heerlijk genieten...
En daarna krijg je gekke kookverhalen terug, natuurlijk...

Groetjes,
Mia
zaterdag 4 juli 2009 - 15:16
FOSSA

FOSSA

Dames,

Morgen kruip ik in de pen........

Ik schrijf dan nl het recept van de citroentaart en publiceer hem op de site zoals iemand vroeg.

Tot later
FOSSA
zaterdag 4 juli 2009 - 20:49
jamssen

Jamssen

Dat wordt volgende week allemaal citroentaart bakken.

jammie,jammie.


mlouise
zaterdag 4 juli 2009 - 23:08
FOSSA

FOSSA

Zoals beloofd.................

CITROENTAART

Voor het gebak: 6 eieren gespiltst, 2 tl geraspte citroenschil, 2 el citroensap, 225 gr suiker, 1/2 tl zout, 100 gr zeer fijne bloem

Citroenvlavulling: 275 gr suiker, 50 gr gezeefde bloem, geraspte citroenschil en sap van 2 citroenen, 2 geklopte eieren, 4,5 dl slagroom, versiering naar wens

Gebak:
oven voorverwarmen op 175 °C, 3 ronde springvormen van 20 cm invetten en vetvrij papier op de bodem leggen.

De eidooiers met de mixer zeer schuimig kloppen.De Citroenschil en -rasp ondermengen. Suiker en zout toevoegen en nog 7 min. verder opkloppen. Geleidelijk aan de bloem toevoegen en luchtig ondermengen.

Eiwitten stijfkloppen en beetje bij beetje onder het deeg mengen. Het deeg verdelen over de 3 blikken en gladstrijken.
20 min. bakken tot de bovenkant goudkleurig is. Blikken 5 min. laten koelen en deeg uit de vormen nemen.

Citroenvlavulling:

Roer de suiker en de bloem en doe dit in een kookpot. Vul citroensap aan met water tot 2,75 dl en giet dit in de pot. Voeg de citroenschil en de eieren toe. Roer tot een glad mengsel en laat zachtjes verwarmen steeds al roerend tot wanneer de massa dikt. Van zodra het begint te koken, van het vuur nemen en nog even doorroeren. Volledig laten afkoelen.

Slagroom stijfkloppen en door de citroenvla mengen. In de koelkast zetten tot tijdstip van gebruik.

Leg een laag deeg en besmeer die rijkelijk met de vla. Deze handeling herhalen.
De zijkanten van de taart besmeren met de vla. Bovenop een laag vla aanbrengen.

Versieren naar wens.

En nu aan de slag dames !

Liefs
FOSSA










zondag 5 juli 2009 - 23:21
jamssen

Jamssen

Dank je wel Fossa,

Van de week ga ik aan de slag.

Jammie, jammie.

mlouise
zondag 5 juli 2009 - 23:56
Eliane

Eliane

Hallo Fossa

Dankjewel voor het recept !
Van zodra ik een beetje meer mobiel ben (pols,arm in de plaaster)
ga ik het zeker proberen.

Grtjs
Eliane
maandag 6 juli 2009 - 14:31
FOSSA

FOSSA

Hier is nog zo'n lekker stuk ![afbeelding verwijderd niet-https]
dinsdag 7 juli 2009 - 00:12
FOSSA

FOSSA

[afbeelding verwijderd niet-https]
dinsdag 7 juli 2009 - 00:15
jamssen

Jamssen

Wat doe je die prachtig versieren, super mooi.
Daar zit toch heel veel tijd in.

mlouise
dinsdag 7 juli 2009 - 00:38

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon