Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb voor het eerst komkommer gezet. Nu hangen er al 2 redelijk grote exemplaren aan. Ze zijn korter en dikker dan die in de winkel. Maar hoe zou ik nu echt weten of die rijp genoeg zijn?
welke soort heb je gezet en in de openlucht of in een serre?
en je eigen komkommers kunnen een afwijkende vorm hebben dan die je in de winkel aantreft.. Hier worden de komkommers geoogst als wij ze nodig zijn.. kan dus klein zijn of veel groter. Ook staan hier mini-komkommers.. die worden straks met zo'n 15 cm lengte al geoogst.
Ik heb 2 soorten gezet, mini-komkommer en F1 (weet naam niet). Is groen, dik, maar gewoon niet zo lang en smal als in de winkel. Aja, die staan in mijn serretje.
Dus groen, zou rijp genoeg moeten zijn, als ik het zo lees.
Nee, smal en dun zijn ze hier ook niet eerder dik en krom... en kort... maar de smaak is raak! met of zonder zaden erin.. tenminste van de moneta en de ander soort waarvan ik nu even de naam kwijt ben..
en waar ze de winkelkomkommers telen gooien ze ook alle kromme komkommers weg omdat deze niet zouden verkopen en moeilijker in bakken te leggen zijn om te vervoeren
Hier thuis kijken we niet meer op van speciale vormen van onze groenten , het is de smaak die telt
Onze eerste komkommers hebben gesmaakt , ook de auberginnes , sla , lentjeuitjes , rode bietjes , pepers , wortelen en bloemkool zijn hier met applaus ontvangen