menu
Tuinadvies

Tuin van Erwin S

Erwin S
  • Lid sinds mei 2014
  • Heeft 3 berichten in het forum
  • Heeft 682 bloemetjes verdiend
  • 245 personen hebben de tuin van Erwin S bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 22 personen
  • Heeft 6 volgers

Woonplaats: Vencimont

Jaar van aanleg: 2014

Oppervlakte: 3000

Omschrijving: We bezitten sinds 2001 een huisje met een bostuin gelegen in de Belgische ardennen in de vallei van de Houille.

Het is gelegen op een zuidflank van een heuvel aan de rand van een dorpje, een met dennen beboste helling met zware stenige droge ondergrond (waar beginnen we aan?). Pas in 2014 hebben we beslist een tuin te realiseren.

De totale oppervlakte is 3000 m2 waarvan ongeveer de helft 'bostuin' blijft. De tuin is volledig op het zuiden gericht, aan de noordkant loopt de weg, de oost en westkant blijven bostuin, schaduwtuin.

Het tuinontwerp werd door onszelf, na het volgen van de cursus tuinontwerp bij tuinpunt, opgemaakt. Het wordt een natuurlijke tuin, een paradijsje voor vogels, vlinders, allerhande beestjes ...en onszelf.

-1/2 blijft bostuin
-1/2 wordt, omwille van de helling, geterrasseerd met 4 niveaus - hiertoe is ongeveer 800 m3 aanvulling nodig.

Dit vormt de hoofdstructuur die wordt ingevuld met verschillende rustpunten, terrasjes, een patio, 2 waterpartijen en een tuinhuis. Alles wordt verweven door trapjes en paden te midden vaste planten en stukjes bloemenweide. Zichtlijnen op de omgeving en de patio. De eigenlijke beplanting in verschillende zones moet nog in detail verder uitgewerkt worden (met tijd en boterhammen).

2014:
Om toch al wat bloemen en tuin te hebben starten we alvast met de van aanleg van een eerste zitterras en 100m2 type 'prairietuin', inclusief lava. Omdat dit volledig zuidgericht en beschut is wordt dit het 'indian summer' terras.

2015:
Start met de terrassering: aanvoer 25 vrachtwagens grond en afwerking prairietuin en indian summer terras.

2016:
Aanvoer van opnieuw 25 vrachtwagens grond en realisatie eerste terrasvormen, nog 30 vrachtwagens te gaan. We moeten wachten op grondwerken in de buurt want er is geen grond meer beschikbaar (transportkost moet redelijk blijven)

Wordt vervolgd!


Erwin S op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Erwin S op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?

Plume

Veel succes!!!

donderdag 4 augustus 2016 - 12:21

Status - Erwin S

Erwin S

woensdag 11 februari 2015 - 20:15

Druivelaars gesnoeid
Vaste planten en grassen teruggeknipt

Terug naar boven icoon