menu
Tuinadvies

Activiteiten

  • JefR heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Kale ligusterhaag

    Ik heb in m'n tuin een (jonge) ligusterhaag staan die onderaan tamelijk kaal is, ttz tot pakweg 50cm hoogte staan er nagenoeg geen takken aan. Toen ze geplant werd, zei de persoon die ze plantte dat ik die maar eerst even moest laten opschieten tot ca 50 cm en dan pas beginnen snoeien, maar ofwel heb ik hem verkeerd begrepen ofwel heb ik verkeerd advies gehad, want dit ziet er maar kaal uit.

    Lees meer

    Topic
  • JefR heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Welke zwam

    GoeiemorgenSinds een aantal weken vind ik deze paddestoelen terug in de tuin - enig idee over welke soort het gaat en of ze al dan niet gevaarlijk/giftig zijn? Onze jongste is net een jaar en doet niet liever dan alles in z'n mond steken.

    Lees meer

    Topic
  • JefR heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Hortensias vallen om

    Ik merkte gisteren dat een aantal van m'n (piepjonge) hortensias (paniculata limelights) schijnbaar te zware koppen hebben - ttz de twijgen waarop de bloemen staan kunnen het gewicht van de bloemen niet dragen en de bloemen hangen bijgevolg tot tegen de grond.Ik kan me niet herinneren daar al iets over gelezen te hebben (of dat ik de bloemen moet opbinden) - is dit iets typisch voor die limelights?

    Lees meer

    Topic
  • JefR heeft een nieuw topic toegevoegd.

    Liguster 1ste maal snoeien

    Ik heb onlangs een aantal ligusterhagen laten planten en deze zouden nu in de loop van deze maand - als het weer even mee (of minder) wil - voor de eerste keer gesnoeid moeten worden. Nou was ik gisteren er wat op na aan het lezen en er werd aanbevolen de plantjes voor een eerste keer terug tot op 50cm hoogte te snoeien.

    Lees meer

    Topic
  • Laad meer items
Terug naar boven icoon