menu
Tuinadvies

Status AdaIm

AdaIm

maandag 23 december 2013 - 19:23

Zaterdag het laatste blad opgeruimd. Dat was een hele klus. Ook de fruitbomen en de rozen bemest met oude stalmest. Het restje verdeeld over de potager.
Manlief heeft vandaag het kippenhok schoongemaakt. Ook altijd weer een dankbare klus. Er staan nog meer klusjes gepland zo deze dagen rondom Kerst en de jaarwisseling. Kijken hoe ver we komen!

AdaIm

woensdag 18 december 2013 - 12:20

Heb niet zo veel puf. Het miezert wat. Er ligt nog een berg koeienmest te wachten om bij de fruitbomen te doen. De fruitbomen moeten ook nog worden gesnoeid. Ik heb daarbij hulp ingeroepen van een kenner. Ik hoop dat'ie binnenkort langskomt. Er komen te veel schimmels in de appelbomen en kanker.... Ik wil ze graag behouden.
Ik moet ook nog eikenblad opruimen. Er ligt nog het eea. We zijn al een aantal zaterdagen bezig geweest en hebben al hele karrevrachten naar het bos afgevoerd. Er is altijd zo veel. Maar, het is bijna gedaan. Afgelopen zaterdag de lichtjes in de tuin aangebracht. Altijd weer een gezellig gezicht. We laten ze altijd lang zitten. Niet alleen de donkere dagen voor kerst.
Zojuist de kippen gevoerd. Ze moeten goed vetgemest voor de winter. Het kan koud zijn. Ze hebben een goed binnenhok en een groot overdekt buitenhok. Ik laat ze zelden meer loslopen. Ze maken er zo'n zooi van. Daarbij is de buizerd ook vaak in de buurt en hij heeft al eens een poging gedaan!
Er graaft een dier onder de fundamenten van het kippenhok. Kunnen dat muizen zijn? We hebben idd allerlei soorten muizen buiten. Gewone muizen en muizen met die spitse snuitjes. Dat weet ik omdat onze poes een goeie muizenvanger is en er een paar keer per week wel een muis als kadootjes voor mijn deur ligt.
Toch ben ik benieuwd wat dat is. Achter in het bos en ook uitkomend in onze tuin lopen ook gangen en zie ik ook hoopjes grond liggen. De gangen zijn te smal voor een mol. De hopen lijken wel op molshopen. Heeft iemand enig idee wat dat kan zijn?

Ndereg8

Ik denk dat het woelratjes zijn,dit zijn bijna dezelfde als de gewone muis maar hebben maar een staartje van+- 1cm en die graven ook gangetjes en maken ook hopen,ze gebruiken ook de gangen van de mol.meschien ben ik wel fout.

donderdag 19 december 2013 - 00:15

AdaIm

Dank voor je reactie. Ik ken die beesten niet, maar zal het proberen eens in de gaten te houden en er ook eens op goochelen. Interessant!

vrijdag 20 december 2013 - 00:52

AdaIm

dinsdag 14 mei 2013 - 12:02

Het is te nat om onkruid te wieden, maar het schiet wel de grond uit.
Moet de forsythia's nog snoeien en de ribes. Heb slaplanten gepoot, de bietjes uitgedund en een pompoen in de tuin gezet. Moet de tomatenplanten nog uitzetten in het broeikasje. De gezaaide sla(rucola en krop) moet uitgezet worden, alsook de krulandijvie. De raapsteeltjes die eerder zijn verspeend kunnen ook naar buiten. Plekjes onkruidvrij maken is lastig met dit natte weer...... De gras moet ook nodig gemaaid. De maaimachine was kapot. Normaal moet het met groeizaam weer om de 5 dagen. Echter toen ging da maaimachine kapot. Het is nu 10 dagen geleden en als het goed is komt de maaimachine vandaag terug. We hebben zoveel gras dat het normaal gesproken ruim anderhalf uur duurt met een zitmaaier voor alles gemaaid is. Ik ben benieuwd hoe ik er nu door kom. Lang gras en ook nog nat. Eerst maar behoorlijk hoog afstellen denk ik en dan daarna nog maar een keer korter....

AdaIm

maandag 18 maart 2013 - 12:09

Vandaag alg en mos uit de paddenpoel `gevist` en nog wat ingewaaid eikenblad. Nog even en we hebben weer kikkerdril!

AdaIm

Ik heb een prachtige tuin om te laten zien. Het uploaden van de foto`s wil echter niet lukken.

maandag 18 maart 2013 - 12:20

Minouke

Misschien zijn je foto's te groot, hier vind je uitleg daarover http://forum.tuinadvies.be/forum_topic.php?hid=7&sid=17&page=1&tid=46457

maandag 18 maart 2013 - 12:26

Ilse99

Foto's moeten inderdaad kleiner zijn dan 1 MB.

maandag 18 maart 2013 - 13:30

Minouke

Wat nog gemakkelijker is, dat is je fototoestel instellen op juist formaat.
Dan kan je de nieuwe foto's zo opladen.

maandag 18 maart 2013 - 14:07

IrèneV

Hé dat is een goeie, ik verklein foto's steeds met pceetje maar ga mijn fototoestel ook eens proberen instellen op juist formaat

dinsdag 19 maart 2013 - 07:14

AdaIm

Bedankt voor jullie meedenken. Ik ga het binnenkort eens uitproberen!

woensdag 20 maart 2013 - 12:09

Terug naar boven icoon