Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/kruiden_pompelmoesjenever

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 5 augustus 2020

Pompelmoesjenever zelf maken

Dit wonderbaarlijke jeneverdrankje is snel gemaakt: wat vers geperst pompelmoessap samen met enkele mandarijnen of clementines, suiker, graanjenever en… de tijd zijn werk laten doen!

Ingrediënten:

  • 4 roze pompelmoezen
  • 1 liter jenever
  • 40 klontjes suiker
  • 4 clementijnen of mandarijnen


 

Bereidingswijze:

Vooreerst de pompelmoezen, mandarijnen of clementines met een fruitpers uitpersen. Het grootste deel van het losgekomen vruchtvlees toevoegen aan het sap. Zoveel mogelijk de pitten verwijderen.

In een bokaal of een 2 literfles het vers geperste vruchtensap doen samen met de suiker en de jenever.

Enkele dagen laten trekken, wat ook heel belangrijk is: elke dag de ingrediënten goed dooreenschudden tot de suiker is opgelost en een emulsie vormt met het sap en de jenever. Alles overgieten in een mooie fles en het feest kan beginnen!

Deze vruchtenjenever is lekker als aperitief, wel koel geserveerd opdienen.

Tip: Leg de jeneverglazen een uurtje voor gebruik in de diepvries, doe dit ook met de vruchtenjenever. Wel opletten dat het geheel niet bevriest.

GEZONDHEID!

#287

Auteur: Wilfried Van Hecke