Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
1/2 kg gewassen en ongeschilde maar in stukjes gesneden rabarber
een bladerdeeg- of kruimeldeegbodem
2 kopjes suiker
1 kopje zelfrijzende bloem
4 eieren
Beleg de taartvorm met het deeg en prik er enkele gaatjes in.
Meng in een kom de rabarber met de 1 kopje suiker en laat 5 min. Staan. Doe dan de gezeefde bloem er bij. Doe dit mengsel bovenop het deeg.
Daarboven giet je een mengsel van 4 goed los geklopte eieren met 1 kopje suiker
De taart 45 ' (naargelang type oven) bakken op 200°.
Ik had dit keer niet ten volle 1/2 kg rabarber en heb aangevuld met Mango, schitterend van smaak
Nigella,probeer nu je taartbodem nog eens zelf te maken.Is heel gemakkelijk,superlekker en je hebt altijd een goed krokant deeg. Neem 125gr zelfrijzende bloem
125gr gewone bloem
1theelepel poedergist
1 soeplepel kristalsuiker
125 gr margarine(ik neem steeds Alpro)
klein geutje melk
Meng dit alles,rol onmiddelijk uit met deegrol op bebloemd oppervlak(keukentafel)
Bak met beleg op 200grC .Altijd succes verzekerd.
Mia
Vandaag heb ik je rabarbertaart uitgeprobeerd. Ik heb de rabarber aangevuld met verse abrikozen.
Onder die mengeling heb ik ook nog kaneel, echte vanille en geraspte sinaasappelschil (biologische)
gedaan. Voor de afwerking heb ik bovenop nog amandelschilfers gelegd.
Mijn bezoek vond ze heel lekker, alles is op.
Volgende keer zal ik (naar mijn smaak) wat minder suiker gebruiken, of zoeten met agavestroop.
Florentina
jij bent blijkbaar ook zo iemand , (zoals ik) die altijd recepten aanvult, ik kan ook geen recept letterlijk navolgen. En dat geeft soms eenheerlijk resultaat he. Bij ons was het omwille van rabarbertekort ook heerlijk met die mango die ik er bij gedaan had. Nadeel van ons experimenteren is dat we soms meerdere producten mengen en dat je de uitgesproken smaak van één of twee dingen dan niet meer hebt.
Als we nog eens aan een recept foefelen (zoals wij dat zeggen) kunnen we nog elkaar tips geven he!!
Ik zelf doe ook altijd minder suiker in recepten dan opgegeven. en grberuik ook regelmatig vervangmiddelen, vb honing, rijstsiroop, of Ahornsiroop
dat is hier ook altijd zo bij mij. Zou dat niet een beetje aan onze karakters liggen? ik kan het ook niet laten om altijd nog iets bij te voegen of hier nog wat van dit en daar nog wat van dat bij te voegen.
Ik zal dat nooit meer afleren.
Misschien iets met karakter te maken, maar ik denk dat het vooral een van onze capaciteiten is "het experimenteren in het bloed" dat ons dat doet doen. Ga trouwens straks of morgen eens die frisse rabarbertaart eens met aalbessen experimenteren
Angelo is hier voor een paar dagen. Ik ben nu aan het experimenteren met vulling voor de bloemen van de courgetten
nu vanavond met dezelfde saus die ik maak als ik spagetti carbonera maak , juist voor het opdienen een gepocheerd eitj erover
hij krijgt na zijn voorgerecht (die bloemen van courgetten) koude aardappeltjes met vinaigrette( maar de aardappelen komen van moerzeke, dat is hier bij ons in de streek een delicatesse.
daarbij gandaham met fijne schilfers parmezan, en koude mauve boontjes à la liègeoise .
als dessert: ijs met aardbeien coulis met crème de casis
ja, morgen zullen jullie wel weten of hij op tijd tussen de tomatenplanten geraakt is