Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
hallo allemaal, zoals jullie prachtige recepten kunnen meedelen, vroeg ik mij af of jullie geen goede wok recepten kennen, heb sedert gisteren een wok maar weet niet zo direct hoe te beginnen,
Er zijn zoveel dingen die je kan met een wok! Het beste is gewoon uitproberen en zelf te ontdekken wat je lekker vindt. Je kan er allerlei groenten in maken, leukste is nog verschillende samen, je moet gewoon op een hoog vuur en bakken in olie (niet te lang ,je wil het knapperige niet kwijt!), hou de boel goed in beweging, zorg dat je alles op voorhand bij je wok zet zodat je er bij kan blijven. Je kan eventueel blokjes kip eerst bakken, uit de wok doen en dan de groenten en dan alles weer samen brengen. Wat kruiden betreft kom je met look, zout/peper, gember, sojasaus, sherry (wordt veel gebruikt in de chinese keuken) al een heel eind. Er zijn ook kruidenpotjes in de handel met gemengde kruiden voor in de wok. Veel succes! Ann
4el olijfolie 1 ui in dunne ringen drie teentjes look 1,5 tl zout halve groene paprika in reepjes halve rode " " een vierde van een komkommer in blokjes 2 selderijstengels in blokjes 2 lenteuitjes fijngehakt 250 gr. sojascheuten 1,5 tl suiker 2 el sojasaus 3el kippebouillon
Verhit de olie, voeg ui, look en zout toe en bak dat 30 sec. Voeg de overige groenten toe en roer ze goed door de olie. Giet er de sojasaus, bouillon en suiker bij, laat alles nog 1,5 min pruttelen. Smakelijk! Ann
Heb ook nog een lekker wokgerechtje dat vlug klaar is
Roerbakmie met wokgroenten en kip (4 pers) nodig:4 eetlps arachideolie,1 zakje met verse wokgroenten,2 teentjes knoflook, 1 cm gemberwortel, 6 lenteuitjes, 400gr kippefilet, 250 gr roerbakmie, 4 dl water, peper en zout, 4 eetlpls soyasaus
Verwarm 2 eetlpls olie in de wok en roerbak er de groenten in gedurende enkele min. Haal ze uit de wok. Verwarm de rest van de olie in de wok en roerbak de in kleine stukjes gesneden kip samen met de in ringen gesneden lente-ui, de geperste knoflook en de geschilde en in blokjes gesneden gemberwortelende enkele min. Voeg hierbij de roerbakmie en 4 dl warm water. Laat het geheel al roerend doorwarmen tot de roerbakmie al het vocht heeft opgeslorpt. Breng hierbij de gewokte groenten en breng het gerecht op smaak met de soyasaus, peper en zout.Dien onmiddelijk op. Smakelijk
Je kan ook diepvries wokgroenten gebruiken, ik heb graag die chineese mix, als je verse groenten gebruikt is het iets meer werk en moet je rekening houden met een langer gaartijd.