Beste Forummers/sters,
Dit recept komt uit; (Diabc, maandblad van de Diabetesvereniging Nederland).
Is uiteraard gezond en lekker voor iedereen!
Witlofsoep met vis.
voor 4 personen
Oorspronkelijk recept
Benodigdheden:
500 gram witlof, gewassen en gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
25 gram boter (alternatief) = olijfolie, dan daalt de hoeveelheid verzadigd vet.
750 ml. visbouillon, gemaakt van een blokje of fond
1 theelepel dragon
200 gram tilapia-filet
peper
zout
4 eetlepels slagroom (alternatief) = 4 aardappels, geschild en in blokjes
Hierdoor wordt de soep toch licht gebonden, maar aanzienlijk minder vet.
Bereiding:
Doe 1/2 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin alle ingrediënten, behalve de vis.
Doe als de ui glazig is de bouillon erbij.
Voeg de dragon toe en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken of tot de aardappel gaar is.
Pureer de soep met een blender of staafmixer en druk hem door een zeef.
Breng de soep zonodig op smaak met zout en peper.
Bak de vis in een 1/2 eetlepel olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag zo'n 5 minuten tot hij gaar is.
Verdeel de vis in 4 porties.
Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen.
Leg in ieder bord een portie vis.
Heerlijk als luxe weekendlunch.
Het oorspronkelijke recept bevat per eenpersoonsportie:
120 calorieën
5 gram eiwit
10 gram vet (waarvan 6 gram verzadigd vet)
4 gram koolhydraten
Het aangepaste (alternatief) recept bevat per eenpersoonsportie:
105 calorieën
6 gram eiwit
4 gram ver (waarvan 1 gram verzadigd vet)
14 gram koolhydraten
4 gram vet
Smakelijk eten, Jeannette
Idee van Hilda:
Om het nog iets feestelijker te maken :
strooi er net voor het opdienen fijngesnipperde gerookte zalm op
mmmm lekker ...
Hilda