Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/tuinvrienden/forum/10/groenten/50835/goedkope-zaden?selectCountry=1

menu
Tuinadvies
0

Goedkope zaden.

Ga naar meest recente reactie

Maxpowa

Hey,

Ik heb zonet Aldi en Lidl bezocht omdat beide momenteel zaden in het assortiment hebben.

Bij Aldi hebben ze een beperkte selectie groenten- en kruidenzaden aan

maandag 11 maart 2013 - 15:24

Groenbloemeke

Je moet eens kijken hoeveel gram er in een zakje zit
Waarschijnlijk is dan de prijs niet meer aantrekkelijk
Als je maar een klein tuintje hebt dan kan je zo ieder jaar wel vers kopen

woensdag 13 maart 2013 - 16:32

Maxpowa

Ik heb gekeken.

Er zit meestal minder zaad in dan bij de grote merken, maar die vragen X keer meer voor een zakje en als je gaat kijken naar prijs per gram zijn de zaden van aldi en lidl nooit duurder, integendeel.


donderdag 14 maart 2013 - 19:54

Boerke

Ik heb zo eens goedkoop crocussen gekocht bij de broodmaker .Ze bloeien 2

donderdag 14 maart 2013 - 21:15

Maxpowa

Wel raar dat op andere fora vol lof gesproken wordt over de zaden van lidl. Hier enkel zever van personen die er zelf geen ervaring mee hebben, maar wel een persoonlijke mening die ze dus niet kunnen onderbouwen.

Wat hebben bloemen van bij bakker nu te maken met zaden bij aldi of lidl? Had je een beetje rondgekeken, dan wist je misschien al dat de kwaliteit bij bakker ver te zoeken is. Verder doet uw miskoop hier niks ter zake.

Ik heb mijn huiswerk wel gedaan. Iedereen denkt er het zijne maar van, maar kom AUB geen onzin uitkramen.

Ik denk dat ik hierna dit forum maar weer laat voor wat het is, het is er duidelijk niet op vooruit gegaan.

Adieu.

donderdag 14 maart 2013 - 22:05

Jdcoster

@maxpowa
Het is een economische wetmatigheid: Kwaliteit en kostprijs zijn recht evenredig.
Ik zou er om voormelde reden geen zaden kopen, evenmin als ik er deze week de verdroogde klimrozen zonder naam zou kopen of de sukkelaartjes van Pelargoniums met tien aan mekaar, weldra.
Zakjes met een paar uitgemergelde worteltjes en een scheut van pakweg Agapanthussen en Chocoladecosmos laat ik ook wel liggen
Ik koop er soms eens een orchidee als ze pas aangeleverd zijn en de klanten er nog niet veel rommel in gemaakt hebben. Bepaalde bloembollen koop ik er soms ook eens al zijn ze een maatje kleiner dan op veel andere plaatsen. Daar is de prijs dan ook weer aangepast aan de bolmaat en dat is voor mij OK.

Als men daar een kwaliteit levert die voor u goed genoeg is voor de prijs die u wilt betalen, moet u inderdaad daar kopen. Ieder zijn mening dat is juist.
Het is eigen aan een forum dat er soms verschillende meningen zijn. Dat is juist WEL de sterkte ervan. Hebt u daar problemen mee?
Ik vertelde hiervoor geen onzin en ik vind dat mijn mening wel goed onderbouwd is en gestoeld op 50 jaar tuinierservaring.

vrijdag 15 maart 2013 - 00:05

Maxpowa

Iedereen blijft hier maar doorbomen over bollen, knollen en planten.

Zaad kiemt of het kiemt niet, punt. Ik dacht dat je dat met 50 jaar ervaring wel zou moeten weten. Ook jij spreekt duidelijk niet uit ervaring met deze zaden, dus als wat je daarna zegt slaat ook nergens op. De zaden bij lidl zijn van opbrengstjaar 2012, dat staat zo op de verpakking. Of ga je beweren dat er zo veel verschil zit op kiemkracht tussen verschillende merken?

Op een forum wordt men doorgaans geacht on-topic te blijven. Aan tuintrollentoogpraat heeft ook niemand iets. Mijn topic gaat over zaden, als iemand wil klagen over plantgoed van bakker, dat ze dan een nieuw topic starten. Als ze ervaring hebben met het starttopic, hoor ik er graag meer over.

Als je op andere fora ervaringen leest van mensen die ze wel gebruikt hebben en tevreden zijn, wat slaat de onzin hierboven dan op? Nergens op, mensen die denken de kennis in pracht te hebben en niks meer.

Ik kom hier niet meer terug, het is hier net dezelfde onzin waarom ik al een paar jaar niet meer op dit forum kwam.

- the end -
vrijdag 15 maart 2013 - 01:07

Manou

@ allen hier

Ik moet zeggen, ik heb dat vorig jaar ook geprobeerd zaad van Lidl, voornamelijk Basilicum en Bieslook en wat sla.. ik heb hier geen problemen mee ondervonden. Kiemt gewoon zoals ander zaad en wat dat 'minder in de verpakking' betreft, dat viel echt wel reuze mee, de plantjes die ik er van overhield waren net zo goed als plantjes die ik van ander zaad gekweekt had, en qua smaak, ook niet veel verschil geproefd.

Ik zou het zo weer kopen als ik er nodig had en ze er stonden. Van de groenten weet ik echter niets want ze hadden niet echt soorten die ik wou hebben dus daar kan ik niets van zeggen.


Groet Manuela
vrijdag 15 maart 2013 - 12:23

Marcco

Twee jaar geleden heb ik bloemenzaad bij Aldi gekocht. Ik heb prachtige bloemen gehad. Van de Ageratum bijvoorbeeld had ik een heel perk in de volle grond gezet.

Op het einde van het seizoen heb ik er zaad van genomen en dit zaad de volgende lente gezaaid. Ik heb ook wat aan buren gegeven. Ze waren immers vol lof over mijn Ageratums. Ieder van hen heeft succes gehad met zijn zaaisel.

In de herst heb ik opnieuw zaad geoogst. De uitgebloeide bloemen op een doek gelegd en eventjes in mijn plastiektunnel nagedroogd. Ik heb nu eigenlijk zaad om al de inwoners van mijn dorp te voorzien.

En... dat kost dus NIETS, op wat moeite na

Een zaadkwekerij moet dat toch ook kunnen. De grondstof kost hun niets.

Betaal maar rustig verder voor marketing en het versturen van reclamefolders. Ik koop verder bij Aldi en Lidl.

vrijdag 15 maart 2013 - 14:58

Boerke

Maxpowa,
Ik denk dat ge mij wel mis begrepen hebt. Het was mij te doen in prijsverschil. Te laten zien wat ik voorgehad hebt met goedkopere en duurdere cactussen. Mijn ervaring hieromtrent en niet de broodmaker af te vallen.Want ik heb andere dingen van hen waar ik wel trots op ben. vb. onze 'vinca minor'.
Ik heb dit jaar voor de eerste keer in een grote winkelketen, ook eens goekoper zaad gekocht om te proberen. Dat zal ook afwachten zijn wat het wordt.Dus dat zien we dan wel. Is het resultaat goed,dan zal ik terug gaan voor dat product. Want ik experimenteer ook graag.
En zoals JDKoster zegt ,een forum is er om iemand anders zijn mening te horen. Goede of slechte reacties .Die krijg ik ook en ik moet je zeggen dat ik van beiden leer. Ik zit hier zoals jullie ook al van 2006 op dit forum en heb het mij nog geen minuut beklaagd. Ik respecteer uw mening en van al de andere,dat mag je gerust weten . En ik zal je daarvoor niet afvallen of uitmaken maar in dit geval eens nadenken of ik er ook eens langs zou gaan. Nu ik hoor dat er nog content van zijn.
vrijdag 15 maart 2013 - 15:50

Sirius

Boerke, "cactussen"??? je bedoelt toch crocussen zeker?
Cactussen (en zaden) koop je enkel in een speciaalzaak, al de rest is brol!
vrijdag 15 maart 2013 - 17:10

Boerke

Bedankt sirius, dat is nu echt een kemel dat ik geschoten heb.Inderdaad het zijn crocussen.
vrijdag 15 maart 2013 - 17:16

Krissie

de 6de Maart heb ik impatiens ( vlijtig Liesje )gezaaid , gekocht bij Aveve .
Daar is nog niets van kieming te zien .
2 dagen later heb ik er gezaaid , gekocht in de Lidl en daar is duidelijk de kieming begonnen .
De Osteospermum , ( ook van Lidl ) ook de 8ste gezaaid heeft al z'n kiemblaadjes .

En of kwaliteit en kostprijs altijd recht evenredig zijn ????

In den Action kosten de cocosblokken
vrijdag 15 maart 2013 - 17:44

Gespeel

En nu Maxpowa toch deze 'tuintrollentoogpraat' niet meer leest, kan ik er nog aan toevoegen dat de bekende Leo van Milka exact dezelfde chocoladekoek is als de Ol
woensdag 24 april 2013 - 23:22

Tuinprins

Met sommige zaadsoorten kun je je geen buil vallen want die blijven na vele jaren nog kiemkrachtig. Dus of je die nu bij een discountsupermarkt koopt of bij een tuin centrum dat maakt niet zoveel uit. Het assortiment in een tuincentrum is meestal uitgebreider maar ik bemerk dat de zaadafdelingen bij Nederlandse tuincentra de laatste jaren kleiner zijn geworden. Steeds meer mensen kopen online hun zaden en een tuincentrum merkt dit natuurlijk. Idem dito met bloembollen.

Voor speciale soorten zul je toch bij de gespecialiseerde aanbieders moeten zijn.

Levende planten zal ik niet snel kopen bij de Aldi of Lidl. Ik was van de week bij de Aldi om kaviaar en champagne in te slaan voor het feestje van mijn broer ( ) en ik zag er vruchtboompjes staan die halfdood waren. Ook hadden ze planten in smalle kartonnen dozen die er niet echt happy uitzagen. Hoezee!


Gegroet, de tuinprins
zondag 28 april 2013 - 09:06

Tekst aangepast

Pronkboon

Gisteren nog Romana sla gegeten, opgekweekt uit een pakje zaad van €0,49 bij de Aldi.

Aldi heeft de zaden maar kort in de aanbieding en dan is het echt vers. Goed bewaard blijft het nog jaren kiemkrachtig. Er zit ook niet minder in een zakje zaad van de Aldi, dan in het zakje zaad dat je van de zaadhandelaar koopt. Alleen is de keuze bij Aldi heel beperkt.

Kwaliteit is echt gelijk aan al dat andere zaad dat van zaadkwekerij naar zaadhandel gaat. Het komt namelijk van de zelfde kwekerijen.Na aankoop moet je het goed bewaren (droog en koel) en op het juiste moment zaaien. Goed verzorgen, dan heb je er plezier van.
vrijdag 15 juli 2016 - 09:28

Pronkboon

Wat de levende planten betreft:
Aan het einde van een aanbieding staan er alleen nog zielige plantjes in de winkel. Maar ben je op tijd, dan zijn ze nog vers en springlevend.

In de tuin heb ik een appel en een peer van Aldi. Elk jaar overvloedige oogst.
In huis heb ik Mandarijn van de Aldi. Het hele jaar door geven ze geurende bloempjes en verse mandarijntjes. Die boompjes komen ook gewoon van de boomkwekerij via de Aldi inkoop naar de winkel. Gewoon een goed exemplaar uitzoeken, net zoals je bij een gespecialiseerde boomkwekerij zou doen. Goed geplant en verzorgd geven ze je jarenlang plezier.
vrijdag 15 juli 2016 - 09:37

Pronkboon

En, Jdcoster, weet je dat zeker?
"Het is een economische wetmatigheid: Kwaliteit en kostprijs zijn recht evenredig."

Niet echt veel ervaring in de handel, waarschijnlijk.
Kostprijs van de productie hangt al van meer af dan de beoogde kwaliteit. Maar de verkoopprijs in de winkel is veel meer beïnvloed door beoogde winstmarge, marketingkosten, winkellocatie, imago van het bedrijf. Hetzelfde zaad, van de zelfde kwekerij, kun je kopen voor de prijs die past bij jou.

Haal jij je neus op voor goedkoop, dan koop je toch lekker duur. Daar voel je je goed bij en dat is ook wat waard.
vrijdag 15 juli 2016 - 09:53

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken