Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Sunsation bloeit van eind maart tot september en dat is uitzonderlijk lang voor een potzonnebloem. Tel daarbij op dat het een compacte, stevige plant is die helemaal happy is in pot, bak en mand en je kunt gerust stellen dat dit aanstormend talent ons terras, balkon, tuin en interieur zal veroveren.
Deze zomerse bloem wordt met recht en rede de koningin van de zomerbloemen genoemd. Zijn prachtige kleur maakt hem tegelijk ook de vrolijkste van alle zomerbloeiers.
De potzonnebloem ‘Sunsation’ is ideaal voor balkon, terras of interieur. De plant wordt niet zo hoog als de tuinvariant, want die groeit met gemak naar twee meter lengte. De Sunsation blijft lekker compact met zo’n 40 centimeter hoogte.
Bloeitesten met de potzonnebloem Sunsation hebben aangetoond dat één bloem minimaal drie weken bloeit, dag en nacht. Dat zijn meer dan 500 onafgebroken zonuren.
Voor het zonnige vakantiegevoel hoef je dit jaar niet ‘en route’ naar de zonnebloemvelden in Frankrijk. Je creëert een Frans sfeertje eenvoudig op eigen terras of balkon met zonnebloemen van Sunsation. Wekenlang bloeien de ‘zonnetjes’ relaxed en vrolijk door. Nieuw dit jaar is de Sunsation ‘Flame’.
Dag forumleden, Ik heb dit jaar mini zonnebloemen (Pacino mini) gezaaid en nu zou ik de zaden van de bloemen graag bewaren om die volgend jaar opnieuw te zaaien. Maar ik heb zoiets nog nooit gedaan en weet niet hoe ik dit moet doen en waar ik op moet letten, zoals: - wanneer haal ik de bloem eraf?
Weer even gegluurd bij de beneden buren met hun mooie zonnebloemen. Zag iets zitten op het hart van de bloem en bleek het een bij te zijn, het is nogal ver en foto door het raam gemaakt.
En dan zeggen dat de bloemetjes water nodig hadden. Na wat opkuiswerk en een nachtje regen en wind is dit wat er nog staat in de tuin van onze zonnebloemen.
Op de terugweg veel akkerbouw, maar nu ipv zonnebloemen heel veel verschillende bloemetjes in de berm. Een prachtige lange weg om zo langs te wandelen!
Deze voormiddag weer veel gewriemel in de zonnebloemen. Veel foto's genomen waarop op één rechtsboven een meesje en linksonder een distelvink te zien zijn.
Dood hoekje in tuin,heel vol geplant met vanalles Oxalis citroenpelargonium Goudsbloem zinnia ,zonnebloemen,bosliefjes,eens zien wat dat gaat geven de komende weken
De snoeper ontdekt van de zonnebloempitten, de Putter! Had hem daar al eerder gezien, maar nu zie ik hem ook van de zaden snoepen en zie ik nu de mooie tekening op zijn staart.
Edwina had gisteren een pakje zaad van een leerkracht gekregen waar niks op stond. Op aanraden van reakties op 't forum heb ik plaats gemaakt om alles op 1 plek te kunnen zaaien.
In m'n nieuw gemaakte,verhoogde border en ervoor tot aan de voederplek staan een groot deel zonnebloemen uit een doorsneden pakje dat ik gratis had gekregen. Een paar beginnen te bloeien.
Een Botvink (elke vink?) foerageert op de grond - soms proberen ze wel eens in het voederhuisje op staander te komen, zoals de mezen, maar het lukt hen echt niet goed (en/of ze vinden het echt niet leuk) De vink peuzelt de zonnebloempitten ook niet op tussen de pootjes houdend, maar door wrijven en wringen en kraken en draaien enkel met de bek krijgen ze het wel open.
Deze ochtend de vogels vers notenvoer gegeven met daartussen wat gedroogde meelwormen en zonnebloempitten.Tot m'n grote verbazing speelde Happy een redelijk aantal meelwormen binnen.
Koolmeesjong,, we hadden een tweetal nesten dit jaar (nestkastjes), omwille van het extreem natte voorjaar zijn we blijven zonnebloempitten voeren, dit tot grote vreugde van de piepende en fladderende jongkies