Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Bij de aankoop van tomaat is het belangrijk op een aantal eigenschappen te letten. De tomaat moet stevig aanvoelen: niet te zacht, niet helemaal hard. Te rijpe tomaten verliezen wat van hun smaaksterkte en zijn ook moeilijker te verwerken. Tomaten mogen geen zachte plekjes vertonen, moeten glanzen en de steel oogt dan frisgroen.
Om te kunnen genieten van een steviger, groener gazon met meer weerstand, is het belangrijk dat het gazon geverticuteerd wordt.Om geverticuteerde gazonoppervlakken snel en langdurig te herstellen is er de nieuwe COMPO Verticuteer?Mix :
Om een gezond en lekker gerechtje op tafel te toveren, trekken we maar al te graag naar de supermarkt. Opzoek naar verse groenten en fruit, geïmporteerd uit verre landen. Toch hoeven we het niet zo ver te zoeken en vinden we gratis in onze natuur heel wat smaakmakers en vruchten, klaar om te eten. Je vindt ze van nature terug in onze bossen, velden en zelfs in onze achtertuinen. Stap eens door je achterdeur naar buiten en ga op ontdekkingstocht door je tuin. Want vele wilde kruiden die we kennen onder de naam "onkruid", kunnen we lekker in gerechtjes verwerken. Lees hier hoe je veilig kan plukken en waarop je moet letten.
Kan zijn dat ik me wat verkeerd opheb, maar ik vind dat alles precies wat vroeger op gang aan het komen is dan andere jaren, vele planten hebben al dikke knoppen, sommige zoals clematis lopen al een tikje uit,ook daglelies beginnen boven te komen, hortensia's staan ook reeds met hele dikke knoppen etc.
Ik heb dit jaar uit nieuwsgierigheid eens citroenkomkommers gezaaid en daar vier planten van aangehouden. Achteraf bleek ik toch nog teveel planten te hebben want ik moest regelmatig te dik geworden komkommers afplukken en weggooien.
Door de passe-vite (indien je'm niet vind op de zolder, ze maken 'm nog) - niet vervangbaar qua werking door een mixer, smoothie-machine of keukenrobot - gebruik de zeef met kleine gaatjes, gaatjes met de scherpe kant naar boven zodat ze "raspen"
Even een aanbeveling voor een zeer goed middel tegen algen in de vijver - ook met vissen erin - volledig BIO ! niet in de tuinwinkel, wel in de dierenwinkel zoeken, of online bij de firma zelf.
Deze "denneboom" heeft stevige takken die regelmatig van de stam aflopen, met hierop kleine zijtakjes die naar boven gericht zijn, niet afhangend. De naalden zijn zeer stevig en kort, en ze zijn eerder afgerond dan puntig.
Geef toe, ge moet het al héél goed kennen om hierin 4x dezelfde plant Helleborus Emma te zien - niet teveel op kleurverschillen/veranderingen betrouwen.
De nieuwe pinda-silo schijnt te bevallen - uitgehold boomstammeke bekleed met schors - integreert goed met de Pinus - en voor één keer niet zelf gemaakt.
Mijn patatenzak (uitprobeersel dat het zeer goed lijkt te doen, 5 verschillende soorten doen het allemaal schitterend, nu nog de opbrengst afwachten) - juni 2014
Bella Anna van endless summer of Hydrangea arborescens 'Invincibelle' (Pink Annabelle) Ik weet het zelf niet meer (ik heb ze allebei) Kan iemand helpen?
De speerdistel (Cirsium vulgare, synoniem: Cirsium lanceolatum) Zeer nectar rijk. Wilt u vlinders, bijen en hommels in uw tuin, maak dan een hoekje met speerdistels.
Mijn kleine vijver, zelf uitgegraven tot op de rots. Hulp van Paddy die op de oostkant een mooi natuurstenen muurtje metselde zodat het waterniveau steeg
Zeer mooie sterk geurende klimrozen, naam onbekend, wie kent deze volledig witte roos met bloemen van +/- 7 CM doorsnede? Is zeker geen Guirlande d'amour.
Lobelia cardinalis 'Queen Victoria' Staat eigenlijk op de verkeerde plaats, ( te droog dus geef water iedere dag), maar ik wilde hem daar zetten om het kleuren contrast.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Chaenomeles speciosa Chaenomeles speciosa : Japanse sierkwee , dwergkwee is een opvallende voorjaarsbloeiende heester die over het algemeen zeer rijk bloeit. In de wintertuin is de sierkwee een zeer gewaardeerde struik, aangezien de meeste planten tijdens dit jaargetijde in diepe winterrust zijn.
Dichtje week 34 (watergedichtje 1) Zingende zee Begrijp de stilte zingt de zee dein mee. déin mee bewonder mijn wiegen och laat je gaan laat gaan ontluik dan je ogen om je te herinneren wie je bent wie je ademt gebruik zacht je stem neurie mij mee begrijp de stilte zingt de zee dein mee déin mee in zilte symphonie.
Zwarte mees - gespot door Thomas P. op m'n eerder geplaatst filmpje - nu herken ik 'm dus zelf ook goed - eerst dacht ik een klein Koolmeesje gezien te hebben.
Aan alle tuinvrienden hier : een zeer fijne Kerst toegewenst ! Omdat het dit jaar een "groene Kerst" is diepte ik in mijn archief deze foto van enkele jaren geleden !
De planten kiezen zelf hun partner; de Lavendel heb ik daar geplant, maar waar het Weideklokje ineens vandaan komt is een raadsel, maar het is een mooie combi!
De klimrozen staan weer in volle bloei : het zijn Golden Showers en New Dawn, 2 zeer goede rassen. Dezelfde combinatie vind je ook in de tuin van Monet
Deze zeer gewilde Pelargonium vraagt in de winter een koele, vorstvrije en lichte plaats in de kas. De bloeitijd begint alweer in februari en duurt tot in september.
Moestuin eerste jaar , gezamenlijk project onder drie buren, met als doel; verse groenten op biologische wijze geteelt, dus zelf bemest en geen chemische voedingsstoffen gebruikt. Eigen kweek en vooral gezond !
Er zijn 2 Zwarte Mezen hier blijkbaar - de Koolmees kijkt even lijdzaam toe, want die twee kleine zijn zeer dapper, ze laten zich niet zo makkelijk van het bakje wegdringen.
Zoals beloofd Lily de strobloemen eerste foto de plantjes die ik vanmorgen heb gekocht en de andere zijn mijn zelf gezaaide strobloemen . Een behoorlijk verschil hè vandaar dat ik ging twijfelen ?
De zevende in het rijtje van G. - er zou ook nog ergens zulk een lichtlauwe staan - deze is toch al zeker zo'n 60 cm hoog en met een zeer stevige steel.
Klaar voor een kleine onderhoudsbeurt - ik heb geen tijd om er dagelijks mee bezig te zijn, ik reken er dus ruim op dat deze sterke plant zowat zelf zijn plan trekt.
De werktafel met bijbehorende beschutting om op het veld lekker beschut te kunnen werken. Een zelf gemaakte lekker lichte aanaarder om de aardappels en peen te verzorgen met een laag extra aarde.
Ik heb bonen geplant begin april in de serre om eens te proberen vroeg boontjes te hebben . Maar tot nu toe gaat de groei zeer traag , ik denk een maand te vroeg.
In Pairi Daiza zijn er voor de liefhebbers verschillende grote rotspartijen, rots- of zelfs eerder berg-achtige japans-chinees geïnspireerde tuinen met zeer mooi geknipte coniferen, bonsai, e. a.
Dit is eenBoompioen, roze-lila, erg mooi en stevig, gaf tot nu toe 1 bloem maar wel elk kaar meer hopen wij. De bloem is zeer groot en Annis kan het weten!
Dit is een schets dat ik zelf maakte dat het zou kunnen worden op het einde van de tuin met zicht op weilanden .Al één nog beter schets maken met de afmetingen .
Vandaag 21 en morgen 22febr. zijn weer de jaarlijkse Helleborusdagen bij de bekende kweker Bastin in Aabeek (L) zeer bekend in binnen- en buitenland om o.
De dame des huizes heeft haar laarsje naast de reuzenbovist gezet om een vergelijk te hebben . Naar het schijnt schijfjes snijden en in de pan bakken .
Er wordt andaag voor ons gezorgd .Recept:Water,vlinderstruikbloem, kippenvoer,suffinia, pasta, badzout, paprikapoeder,haarmousse,kipkruiden, honeyloops,dalia, handzeep, spaghetti, groene zeep heel belangrijk!
Heb deze plant dit jaar voor het eerst ben er zeer blij mee hij begint al in bloei te kommen heb er 6 van ben benieuwd wat het gaat worden. Helleborus Cultivar Algemeen.
Deze al vaak geprobeerd te fotograferen maar het is alsof hij weet dat hij anders is. Meestal is hij zeer snel weer weg , nu gelukt door het raam maar helaas niet erg scherp
Deze witte wisteria, moest weg bij mijn moeder in hartje zomer (juli 2013), ik dacht ik geef het een kans in mijn tuin, helaas vielen alle blaadjes uit, dacht dat die dood was.
Gestart in de buurt van Wassenaar en door de duinen en strand gelopen van Katwijk aan de Zee. Overal stonden deze mooie bloemen te bloeien in de duinen.
Deze zou ik niet zo snel zelf gekocht hebben, laat staan in die kleur, maar nu hij er eenmaal staat mag hij best mooi blijven wezen Steekt wel mooi af bij de zwarte muur.
Voor de grote schoonmaak (2012): Jammer voor de merels, maar die hulst moest echt weg (en de coniferen daarachter ook). Hij groeide keihard en was al veel te groot om nog zelf te knippen.
We kwamen deze tegen tijdens een wandeling, zou het een \\"Parelstuifzwam\\" kunnen zijn, hij/zij was +/- 15 cm hoog en de steel +/- 8 cm dik, ik dacht zelf wel erg groot voor een "Parelstuifzwam"?
Deze foto ook maar even hier geplaatst, een fijn hulpmiddel om insecten voor de lens te krijgen. Het is zeer fascinerend om van dichtbij het nestgedrag van een Rosse metselbij Osmia bicornis te volgen.
Het is dus zeer zeker geen Razzmatazz dat heeft Easy plant toegegeven . Er zijn geen vervangende planten meer en wat het dan wel is werd ook niet verteld .
Gisteren en vandaag volop bijen, de spinnen halen nu hun slag thuis. Ze hebben de bijenactiviteit hoog in de "bollen" gespot en hebben hun netten daar zeer strategisch geplaatst vandaag is het smullen !
De wens-droom van iedere tuinliefhebber. Als het iets zou helpen,zou de tuinliefhebber iedere dag op zijn knieen vallen en ongeveer zo bidden: Lieve Heer ,geef dat het vandaag zal regenen en verder iedere dag van ongeveer middernacht tot drie in de morgen,maar,zit U,het moet zacht en warm zijn,zo dat het in de grond kan trekken; geef dat het tezelfder tijd niet zal regenen op kamperfoelie,alyssum,helianthroop,lavendel en alle gewassen die U in Uw wijsheid kent als planten die weinig vocht behoeven-ik zal de namen op een stukje papier schrijven als U dat wilt-en geef dat de zon de hele dag schijnt,maar niet overal(bijvoorbeeld niet op de spiraea of op de gentiaan,zwaardlelie of rhododendron).
Mijn absoluut favoriete vogel (na sneeuw-uil en albatros) na een dag met m'n nek achterover op het strand van De Haan had ik er één perfect boven me. Hier met een zweef-zweem-effect getrukeerd)
Lily Het straatwerk wat je linksonder in de foto ziet is een plaatsje van ongeveer 5 x5 m dus groot genoeg om de was te drogen En ik kan er zelf nog wat potten neerzetten
Bamboe en spiraal handig om "Lucifer" te steunen - is in een handomdraai (letterlijk) zelf gemaakt en handig en kost virtueel niks - valt er een steel uit, gewoon een draaizwier aan geven en hij zit erbij.
De kastanje boom die ik zelf voor twintig jaar met een kastanje heb gepoot op de dag dat mijn eerste kleinkind is geboren bloed dit jaar voor het eerst dus pas na 20 jaar , opmerkelijk of normaal ?
Muurleeuwenbekje - staat graag tegen een muur maar doet het zeer goed als bodembedekker op een laag zand met kiezels. Bloeit maanden lang en verspreidt zich snel.
Deze buren knippen niet zelf denk ik - en de ijsco man moet hier ook niet komen - "allez, voor mij eentje met 22 bollen" (ze hebben zo 2 rijen staan langs de inrit.
"Kapucijner" : toch al de eerste bloempjes en nu wachten op de peultjes om te zien hoe de erwtjes smaken. En zeg nu zelf; de erwt mag lang genoeg wegblijven dan kan ik langer genieten van het rode bloempje.
Viola Cornuta Sky Blue Martien, eetbaar bloemetje, langdurig bloeiend, als ze wat minder mooi worden knip ze dan af tot ongeveer 5-8 cm, geef ze goed water en wat meststoffen en je krijgt weer een nieuw bloei.
Sagres en San Vicente, het einde van de wereld. Hier heeft de wind vrij spel, komt zowel uit het noorden als uit het zuiden, een paradijs voor surfers.
Maar dit is nog fijner als je jeuk hebt op je kop, iets meer naar rechts graag! Op de achtergrond de Stena Line die door de Nieuwe Waterweg vaart naar zee, richting Engeland.
Bij in actie op de Amerikaanse Sering. Eindelijk weer even tijd gehad om foto's te bekijken en zelf foto's op de site te zetten, we zijn druk bezig met inpakken voor de verhuizing aan het eind van de maand.
De eerste gele klaproos. Ik had deze klaprozen achter in de tuin gezet, maar na 2 jaar verdwenen te zijn, duikt deze op een totaal andere plaats weer op!
Uiteindelijk kwam het er netje's uit te zien, en dit jaar ga ik de kas gebruiken om zelf te zaaien en te stekken. Hier heb ik dan ook nog veel te leren en zal het met vallen en opstaan worden.
Schuurtje - onder het dak - schilder is ook al gepasseerd - ebben - de hele "zaak" is electronisch beveiligd met stille alarmsignalen (ik geef geen details natuurlijk, behalve dat de techniek eigen makelij is en erg op dat van booby-traps en valkuilen lijkt)
Door het vocht in de lucht zijn alle spinneweben zeer apparant geworden. Bij deze redelijk grote spinnen loopt het vlak en dicht gesponnen web in het midden samen als een soort trechter waar ze inkruipen om af te wachten mvg hugo
Een zicht van de bovenverdieping van onze pagode gemaakt op 15 augustus 2011 toen deze net was afgewerkt door Will, mijne man. Hij heeft ook zelf de afbeelding uitgesneden in roestvrij staal waaronder ook de vier windstreken staan, ook eigen productie.
Trekt enorm veel bijen aan en is zijn naam niet gestolen. Hij geeft mij proustiaanse herinneringen aan de de tassen melk met honing die mijn moeder mij vroeger gaf voor het slapen gaan.
Helemaal amateuristisch - in tegenstelling tot het klare vaatje van Jdc - beetje (veel zelfs) troebel door de vezeltjes van de pel die erin gedraaid is - maar deze "most" is toch zeer lekker zo fris uit de koelkast op een zonnige dag als deze !
Maandag bij de doe het zelf materiaal gehaald en gisteren afdakjes gemaakt voor de winter. De meeste rotsplanten kunnen goed tegen de vorst, maar veel regen in de winter is funest.
28 november 2020 vandaag de korf die ik jaren geleden zelf gemaakt heb, weer wat opgevuld met nieuwe sempervivum. Het zou mooi zijn als ik hem helemaal vol kon maken maar bij het onderste gedeelte zitten de vlechten te dicht op elkaar.
Langs de zandweg vlak bij ons huis komen de narcissen alweer te voorschijn. Deze zijn ooit in de grond gezet door de buurman die er zelf al lang niet meer is, maar elk jaar worden we weer aan hem herinnerd dankzij deze mooie bloemen!
Zowat iedereen in onze buurt zit met "de rups" op z'n buxus. Producten hiertegen zijn uitverkocht in de winkelrekken ben zelf ook heel de dag bezig geweest, grotendeels met de hand te verwijderen, en nadien met een product dat ik nog had staan te bestrijden.
Nog even toevoegen aan de één en twee jarigen. Deze eenjarige papaver is nu vervangen door papaver orientale 'Coral Reef' die staat bij de vaste planten en is minder hoog en geen gedoe meer met zaaien.
Ooievaars zijn zeer goede vliegers en vooral zwevers - je ziet ze bij warm weer langs de glooingen van het Moeseldal "roaren" op de warme opstijgende lucht, net zoals arenden en gieren.
Hommel steekt nog net zijn kont uit de akelei. Die beestjes zijn moeilijk te fotograferen, ze blijven niet lang stil zitten, of kruipen helemaal een bloem in.
Goede morgen ik heb gisteren hemel vaartsdag weer 68 fotos gemaakt van onze tuin en steeds als je de details weer ziet dan geloof je je ogen niet dat dat bij je zelf is ,ik vindt het geweldig ik hoop dat jullie er ook plezier van hebt
Geinspireerd op de huisjes van een tuincentrum, zelf maar in de weer met afvalhout. Zo'n vogelrestaurant was niet moeilijk te maken en wordt regelmatig door allerlei clientele bezocht, echter komen er nog niet zo veel vogels eten als vorig jaar toen de temperatuur veel lager was.
Dit is de kleine stamroos rose en zodra hij bij mij op zijn plaats staat komt er na een paar zonnige dagen ook weer luis in en ik bespuit dat s,avonds met vloeibare groene zeep gemengd met wat spiritus en verdun dat met wat water, het helpt wel.
Nog een foto (close up) van de eerste zelf opgekweekte wilde akelei op zijn vooraanstaande plek bij ons vijvertje. De stokjes er om heen staan er om te voorkomen dat de katten en hond er makkelijk door heen gaan lopen of er zelfs triomfantelijk boven op gaan liggen !
Qua temperatuur zou deze plant wel buiten mogen maar ik durf haar nog niet bloot stellen aan die windstoten en stortvlagen die we nu krijgen. Ik heb haar drie jaar lang vertroeteld voor ze kon bloeien en ze zou me dat waarschijnlijk zeer kwalijk nemen en er de brui aan geven.
Kan iemand helpen? Ik vind dit op internet : De rode kelkzwam, Sarcoscypha coccinea, staat als zeer zeldzaam gecatalogeerd en elke nieuwe vindplaats betekent een kleine sensatie in Vlaams mycologenland.
Eric Young Orchid Foundation - Jersey Jersey is een eiland en is een hellend vlak, met de noordkant hoger, de zonnekant lager - daardoor goed beschermd tegen koude, steeds aangenaam warm en dus vele wilde orchideeën ook daar. foto is in een serre.
Een spinselnest van de kardinaalsmutsstippelmot (Yponomeuta cagnagella) Deze rupsen waren in mei en juni aanwezig in de wilde kardinaalsmuts http://www.tuinadvies.
Deze oude karrewiel was in zeer slechte staat,heb er 3 maanden aan bezig geweest een paar jaar terug,ik heb er nog zo een staan in de kelder die er nog slechter aan toe is,wie intresse heeft mag hem voor een prikje hebben,wel heel zwaar 60 a 70 kg
De blauwe geranium die zich fraai vermengde met de knolspirea en rode geum onlangs overal tussenuit opgevist en aan stok gebonden. Zeer veel kleverige reigers-of ooievaarsbekken uitgeknipt.
Rosa "Ghuislaine de Féligonde" tegen de schutting is een dankbare plant: de bloemen blijven maar komen en veranderen gedurende de dag van kleur. Bijen en bladluizen weten hem ook te waarderen.
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
Nog een dichtje voor week 4, op deze zeer natte dag. Mols'noloogje "Watertrappen is best leuk maar ál te soppig leven doe ik niet graag dus ik duik weer onder kruipt u maar onder de wol en bezoek mij morgen weder op een hoger stukje tuin dan "hoop" ik nu weer verder.
Lily,U vraagt en ik geef je een antwoordje. Het pad loopt naar een "kamer" met in het midden het rozenperk en er omheen een haag van verschillende soorten struiken.
Elke week liep ik langs dit vreemde voorwerp en dacht het lijkt wel een soort zwam. Deze week zag ik bij mijn moeder in de krant een foto van jawel dit zelfde voorwerp!
Wat vroeger in de zomer haalden we bij ons favoriete tuincentrum vijf hele kleine succulenten in minuscule potjes voor op de tuintafel. We vonden er ook nog een passend schaaltje.
Er zijn gelukkig nog enkele zekerheden in deze wereld - Marei houdt niet van Paardenbloem, noch Buxusmot - Rhus woekert, net als Antwerpse Sterren, en Incalelie - Pinus Nigra Nigra is de mooiste boom op aarde (al zeg ik het zelf) - Hout is het mooiste materiaal om mee te werken (al zeg ik het zelf) - Belgiê brouwt nog steeds de beste bieren ter wereld (dat weet iedereen - en staat buiten kijf !) Nu is Mort Subite niet het allerbeste Kriek-bier, wel Lindemans en Eylenbosch, maar die zijn echt niet overal te krijgen.
Doe zoals wij en kweek eens zelf oesterzwammen. Gooi filterzakjes met koffiegruis niet weg maar verzamel ze in een emmertje en kweek er oesterzwammen op.
Uit de buurt komen steevast een koppel eenden enkele dagen verblijven op onze zeer kleine vijver. Of het steeds dezelfde zijn kan je moeilijk weten, ze zien er allemaal eender uit.
Uit de buurt komen steevast een koppel eenden enkele dagen verblijven op onze zeer kleine vijver. Of het steeds dezelfde zijn kan je moeilijk weten, ze zien er allemaal eender uit.
Uit de buurt komen steevast een koppel eenden enkele dagen verblijven op onze zeer kleine vijver. Of het steeds dezelfde zijn kan je moeilijk weten, ze zien er allemaal eender uit.
Deze Petunia Frillytunia, stond als enigste tussen de gewone Petunia's, bij mijn (ex) werk in de kas. Ik heb hem mee naar huis genomen, waar hij nog zeer veel grote, aparte bloemen heeft gekregen.
Deze (water ?)-muntsoort heeft een zeer voortvarend wortelverspreidingssysteem vandaar dat ik hem heb opgesloten maar de gevangenis wil nog niet erg onzichtbaar verborgen worden door de omgeving en is dus wel tamelijk lelijk.
Maar vandaag kan MAR zich de haren wel uit ’t hoofd trekken……want dit gebeurde gisteren: Niet goed uitgekeken, voeten niet opgetild, te hard gelopen……hoe dan ook, daar ging ik, rechtuit en plat en brak m’n pols….
Ik heb hier vaak de indruk dat aronskelken graag met de achterkant naar het publiek groeien! Er staan hier een aantal zeer mooie soorten maar vaak kijk je enkel tegen de achterkant van het schutblad aan.
Ik vind de witte berken tegen de blauwe lucht ook zeer sierlijk. Heb ooit eens geprobeerd het sap van een berk af te tappen maar dat is me niet gelukt.
Fase 1 van de voortuin gaat toch nog dit jaar beginnen. De stratenmaker had nog tijd en het weer is nog goed genoeg om de nieuwe inrit en het paadje in de voortuin aan te leggen!
Tweede paasdag dichtje week 13 Paasbest. Klein bonkig kleurig fleurig staat ze te ranonkelen in de tuin ze weet dat ze knap is laat haar kopje niet hangen dus ga ik de badkamer in geef mijn haren een óp blondje stift mijn lippen lak mijn nagels en stap op mijn paasbest stralend de huiskamer binnen en voel mij ranonkel best mooi.
Dichtje week 49 Vogel op "Stand". De juveniele buizerd zit muisstil op haar tak ze vliegt niet weg wanneer ik rustig dichterbij kom ze strekt haar nek de lichte felle ogen turen in de mijne rustig loop ik achteruit geef haar de stilte van de morgen terug dit is haar stek ik draai me grijnzend om en heb respect voor de gebondenheid met deze plek en fluister " Oppassen muisjes.
Tijdje terug al een kikkertje gespot in mijn vijverton. Hij is inmiddels vaste gast en laatst met het bijwerken van het gras rondom de vijver, zag ik dat er maar liefst 2 in zaten!
Grauwe terrasstenen - rechts zonder HDR - links "eens deftig afgespoten" - was hard nodig dus - Betonklinkers 15cm x 30 cm - de drie originele kleuren zijn Meloen - Perzik/Peach - Sand HogeDrukReiniger is eigenhandig hersteld met reserve-onderdelen - De "pest" is dat ze je niet alle onderdelen willen verkopen in de hoop dat je een volledig nieuwe koopt. Heb dan maar zelf een nieuwe "stroom-onderbreker" gemaakt.
Saxifraga [Blues Group] 'Louis Armstrong' Nu ongeveer diam. van 7-8 cm Er staan er meer in bloei, maar deze vind ik zelf erg mooi en wil ik graag delen met jullie.
Verbaasd maar zeer blij verrast over het recuperatievermogen van gras/gazon! Amper een maand geleden was het gazon op sterven na dood, volledig uitgedroogd en geelbruin op een keiharde gescheurde en gebakken kleilaag.
Dit volhouderke - waarvan iemand me de naam gaat verklappen - staat al enkele jaren in de tuin - heb 'm al 3 of 4 keer met diepe wortel en alles uitgedaan, maar op één plaats komt ie steeds weer terug. Ik heb de indruk dat iemand me ooit zei dat deze in de streek van brussel zeer bekend is.
Leonardo Da Vinci (1452-1519) kunstenaar, uitvinder en renaissancemens - heeft ook planten en landschappen bestudeerd en geschetst. In zijn totaal levenswerk was dit echter bijkomstig, en hij bekeek het allemaal zeer wetenschappelijk en 'mechanisch', ondanks het feit dat hij ook een artiest was en artiesten bekijken de zaken soms helemaal niet logisch en/of wetenschappelijk !
Dichtje 2 van week 42 Vandaag. Toen het mais zich gewonnen gaf en in gouden straal uitgestort werd in de opvang -containers toen begon het besef van "herfst" ook tot de omgeving door te dringen.
Zo het oerwoud vordert gestaag, 2 Gojibessen geplant alle boompjes en struiken hebben de voor hun specifieke grondsoort gekregen, soms zelf samengesteld, soms kant en klaar, enkel zo als te zien is het veld erg nat, daarom maak ik mijn looppaden 10 centimeter lager met een worteldoek en houtsnippers erop, swinters watert het zo af en zomers bewaard het water.
De hortensia Hydrangea macrophylla ‘Ayesha’ is een zeer bijzondere hortensia vanwege de komvormige bloemen. Hydrangeas of hortensia’s zijn overweldigend als ze bloeien.
Tuinelement bestaande uit een cortenstalen plaat waaruit de contour van een huilende wolf uitgesneden is bij volle maan. achter de wolf dient een wintergroene, grijsbladige struk te komen die gesnoeid wordt opmaat van het monument.
Nieuw gekregen van een vriendin die deze torso zelf heeft gemaakt en bij haar in de tuin stond hele maal vervuild en verstopt, ze zij dat er wat niet goed aan was ,maar welk mens met zo,n torso is wel goed dus ik kreeg dit van haar om dat het in onze tuin beter tot zijn recht zou komen . ik heb het geprobeerd .
Deze vorstbeveiliging voor de buitenkraan heb ik zelf gemaakt , heel eenvoudig en doeltreffend. Een emmer gevuld met bubbeltjes plastik,rondom de emmer rand een kunststof buis klikken (normaal ter bescherming voor de vorst van de waterleidingen) Een gaatje maken met een hete nagel in de bodem van de emmer,daar een koordje dubbel doorheen steken,zodat het om de kraan valt,veterstoppers aan beide uiteinde eraan schuiven,dat alles strak aantrekken,zodat de emmer plat tegen de muur aansluit,en vastzetten met een lusknoop.
Dichtje week 10 Lente gevoelig. Ik weet wat het is om bergen te beklimmen om te zeilen op zee of om salto,s te maken soms met schroeven erbij maar een duizelgevoel dat opspeelt en vrijuit haar buitel in mijn hoofd uitprobeert dat is nieuw een gekke ervaring mijn houvast?
Pad vooraan en rondom het huis - nu met fijn wit zand - ziet er als nieuw uit. Linksachter de oude pinus nigra nigra, midden één die ik zelf gezet heb, rechts voor de booghaag een nieuwe pinus van begin dit jaar, en rechtsonder enkele Pinus mugo mughus die al flink schieten.
Hier nog eens de knabbelaar vanuit een andere hoek ik gebruik nu veelal PhotoScape en snij de foto's uit tot een vierkant. dan exporteer ik de foto, en daarbij geef ik de grootte aan van 700x700.
Ribes divaricatum 'Worcesterberry' Al twee jaar na elkaar heeft dit struikje last van de kleine groene rups met zwarte puntjes van de bessenbladwesp. Vanaf midden april wanneer het een paar dagen na elkaar warm is komen de larven uit en kunnen ze op zeer korte tijd de hele struik kaalvreten.
Mijn zwager (rechts) is bij zijn dochter in Rolde de oprit groter aan het maken. Hij heeft de stenen al eerder via markplaats verzameld en nu met hulp de klus geklaard bij zijn dochter.
De Decaisnea fargesii is een prachtige heester die het best tot zijn recht komt als deze solitair geplaatst wordt. De blauwgroene bladeren zijn veervormig en staan aan lange paarsachtige stengels.
Heb deze rupsen opgezocht en las het volgende: Jakobsvlinders zijn opvallende verschijningen, met rood-zwarte vleugels. Ze vliegen overdag; vooral in mei kun je deze vlinders vaak zien.
Cyclamen, Latijnse naam Cyclamen Persicum, zijn krachtige knolplantjes die op droge bosgrond groeien. Ze komen in het wild voor rondom de Middellandse Zee, in bijvoorbeeld Israël, Klein-Azië en van Noord-Afrika tot Somalië.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De bolderik (Agrostemma githago) is een plant uit de anjerfamilie (Caryophyllaceae). De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als zeer zeldzaam en zeer sterk in aantal afgenomen.
Herman van Veen 70 jaar Deze mens Deze mens is zacht als stromend water deze mens is fluisteren als het ruisen van de wind deze mens is kracht als essenhout deze mens is geluid als van een storm dit is een kind van Moeder Aarde deze mens is oer. Deze mens is geen geleerdheid maar wijsheid gegeven door het leven zelf deze mens wordt nóoit eens moe ik kijk verwonderd toe en word stil.
Langs deze weg wens ik iedereen zalige Kerstdagen , fijne eindejaarsdagen en een gelukkig nieuw jaar 2017. En dat we ook in 2017 elkander mogen blijven tips geven , moed geven, blijven steunen in moeilijke tijden.
Na mijn werk rond de vijver eens een toerke gemaakt in de tuin. Stond versteld hoeveel bloemetjes dat er hier en daar bloeien of hun neusje al boven steken.
Zelf gemaakt op de kleuterschool. Ik las ergens dat de bizondere conjunctie van Saturnus en Jupiter van 21 december jl die zelden voorkomt, wellicht ook de Ster van Bethlehem is geweest.
Kijk omhoog (remember Armand Pien - hij kwam steeds omstreeks 20u het weer voorspellen, en het viel op dat hij vaak moest 'boeren' - mogelijk omdat ie pas van tafel kwam.
Dichtje van week 32 Zijn stek. "Zeg man wat zit je daar op het bankje onder de oude appelboom het hoofd iets schuin starend naar wat of zit je gewoon te dromen?
Stengelvanger (eigen fabrikaat) = geplastifieerde hardstalen draad zo spiraalvormig geplooid met een stukje van 5 cm dat als "scharnier" in de holte van een afgezaagde bamboestok past. Dient om planten te steunen met lange stengels die riskeren om te vallen.
Deze nu nog kleine boom,ziet er nu nog leuk uit,ieder jaar bescherm ik het tegen de vorst en zet het binnen in een lichte vorstvrije ruimte. Niet lang daarna worden de blaadjes geel en vallen af.
Een tijde terug deze expositie gezien: Een groot gedeelte van de wereldbevolking – met name in ontwikkelingslanden – loopt op teenslippers van schuimrubber (polyurethaan). Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik.
Voilà - Draai hier maar eens een rondje in onze voortuin want op maandag 25-5-2015 heb ik een hele nieuwe 360GardenViews gemaakt - dat zijn al gauw 12 views x30 foto's elk = 360 foto's. Binnenkort hier te zien als één nieuwe grote interactieve wandeling.
Een vriend is timmerman wat natuurlijk heel erg handig is bij het maken van kozijnen. De beste man wil zelf geen tuintje toch is wel verdacht veel in de mijne te vinden, stiekum is het toch wel leuk dat harken, wieden, bouwen en genieten.
Vandaag kregen de kinderen van de basisschool de Vrijdagmarkt in Brugge geen klassieke lessen maar mochten kiezen tussen verschillende workshops. Eén daarvan was het bouwen van een hotelletje voor solitaire bijen met recyclagematerialen, mijn stokpaardje.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Speciaal voor jullie nog snel in de allerlaatste zonnestraal. Deze roos is een halve rambler - Alchemist terloops even de andere namen van enkele rozen in onze rozentuin - pimpinellifolia - lichtgeel - garden princes (geurend) en/of golden princes (geurend) - joro (?
Op het label zien we een (R) - op internet een (TM) Er is een groot verschil - mogelijk staat de (R) hier gewoon als afschrikmiddel om namakers te weren.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Zo ongeveer moeten de kauwen vanuit "hun" schouwen op het schooldak onze tuin kunnen zien. Dit is een zicht vanop 4m hoog (nok schuurtje) richting zuid-west kijkend naar het woonhuis vooraan in de tuin.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig aankomend weekend De sprinkhaan is een insect dat goed kan springen. Hij is familie van de krekel.
Onze nieuwe buren zitten met hun bouw al op het eerste verdiep. Op die hoogte mogen ze 2 meter voorbij ons huis komen en daarachter op de gelijksvloers 3 meter.
Er zijn tientallen manieren om troggen te maken en te beplanten, het mooiste zijn natuurlijk de originele zandsteen troggen, en dan het mooiste zijn de uitgekapte van een paar honderd jaar oud. Zoals uit mijn vorige tuin .
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina