Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wilg of Salix. In je tuin is de wilg een welkome aanwinst. De wilg is makkelijk, decoratief en geschikt voor zowel de grote als de kleine tuin. Daarbij biedt de wilgenfamilie leuke variatie, zoals oker-/oranjekleurige takken in de winter, krullende takken of lange op de wind golvende, neerhangende gele takkenmassa's.
In de volksgeneeskunde kende men de wilg als middel tegen pijn. In oude kruidenboeken van de Grieken Hippokrates en Dioskurides werden wilgenpreparaten als middel tegen koorts beschreven.
Momenteel zijn we nog een laatste winterprik aan het verwerken maar al gauw wordt het lente en wie reeds zin heeft om bloemen buiten te zetten kan alvast beginnen met het weven van wilgentenen. Dit lentebloemstuk met wilgentenen kan je nu zelf ook bloemschikken
Vorig jaar kwam ik deze schitterende bloem tegen in het wild een eindje verderop bij mij. Het lijkt wel een wilde orchidee, maar die zijn er toch niet in het wild in Nederland?
Afzakkertje, slaapmutsje, borreltje, neutje of hoe je het ook noemen wilt. Ze zullen beide zeker smaken in koudere tijden, deze kersenbrandewijn en honinglikeur.
De speerdistel (Cirsium vulgare, synoniem: Cirsium lanceolatum) Zeer nectar rijk. Wilt u vlinders, bijen en hommels in uw tuin, maak dan een hoekje met speerdistels.
Graag wil ik jullie attent maken op de internetsite van Petra Tenge Een site met schitterende foto's van vlinders. DAGVLINDERS NACHTVLINDERS BLADROLLERS MOTTEN
Raindrops on Roses, Snowflakes on Noses, Cream colored Ponies And crisp Apfel-Stroedels, Wild geese flying And schnitzel with noodles, these are a few of my favorite things .
Dichtje week 17 De wil van april. April weet wat ze wil eerst die donkere wolk vol hagel dan het helder blauw door schelle zon die schijnt alsof ze haast heeft want verderop wéér een donkere hagelwolk de lente lijkt speels op een wip te zitten en geniet er ook nog van.
Ik ben de naam van deze plant even kwijt, maar Ranonkeltje deze plant houdt echt van schaduw! Misschien iets voor jouw in dat stukje tuin waar je nog schaduwplanten wilt plaatsen!
Oorlogsverslaggeving lente 2014: De kauwen hebben de oorlog verklaard aan het eksterpaar bovenin de treurwilg. Na de eerste schermutselingen werden ze steeds brutaler en werd de groep kauwen steeds groter.
Dichtje week 9 "Hoera, het is maart!" Januari, maand van uitbuiken en tijd nemen voor goede voornemens de treurwilg onder de maanden februari, is gelukkig voorbij het duurde wél een dagje langer nu zijn we in de crocus-maand die ik de "kusjesmaand" noem omdat deze dagen vol verwachting zijn élk kleurpuntje kietelt om naar buiten te gaan mét of zonder fototoestel deze maand brengt tuinspinsels in onze bovenkamers want de gedachten dwarrelen in lente-sfeer.
Dichtje week 5 Januari, de treurwilg onder de maanden is bijna voorbij ook de vlokkige wolken zijn opgelost door zuidoosten wind. De prikkel om het iets te veel aan buik-vet in te tomen begint bij mij altijd in februari, daarom nu een heerlijk kopje koffie en een laatste stroopwafel hmmm.
Vorig jaar bouwde ik deze omheining in wilgentakken om de pioenen te ondersteunen en dat gaf best een mooi effect toen alles in bloei stond. Dit jaar lijken ze echter maar iel op te komen .
Krulhazelaar (Corylus avellana Contorta) niet te verwarren met de krulwilg. Deze struik geeft hele mooie kronkellige takken, zelfs de stam is gedraaid, heel goed bruikbaar bij de bloemschik.
Achter huis zijn gisteren wat wilgentakken gesneuveld door een rukwind. Vanmorgen mijn versnipperaar klaargezet en er verdwenen heel wat dunnere takken.
Recent globaal beeld van beschreven \\"zuidelijke border\\", dwz tussen wilgentenen schuttinkje en hakselpad. Rechtsbovenin gemetselde bak zw-hoek met Cotoneaster.
Achter de tuin liggen vlakbij de weides met koeien en paarden, met de Koude Beek erlangs, en volop WIlgen. Deze zijn zaterdag gesnoeid door vrijwilligers die elk jaar een deel doen.
Galante kusjes. Februari de treurwilg onder de maanden mijn humeur fladdert ze is moe van het moe zijn de gordijnen blijven open tot het laatste licht.
Dit hadden salixboompje moeten zijn die tussen zijn andere vriendjes stond ,iemand de ze weg deed omdat dit lelijke eendje het niet deed,gn groei of bloei.Ik wou hem dus ook een kans geven en tot mijn grote verbazing groeide er een lange scheut uit met wilgenkatjes .
Vrolijk Pasen iedereen ,de Krulwilg mocht weer even als Paastak de geschilderde eitjes dragen die zijn ondertussen al 17 Jaar oud ,van mijn kinderen en nog steeds mooi
In deze niet onderhouden achtergevel van een schoolgebouw - grenzend aan de beek - erg dicht struikgewas, netels, doornen en bramen, en wurgers, paardestaart en wat nog dat niet in de mooie tuin past.
Dichtje week 31 "De Plumeaus en de vlinder" Als geknotte rondborstige wilgenlijven stonden dames met uitgestreken plumeau gezichten haar met volle monden woorden uit te kauwen. Als een trillende vlinder te hoerig in haar mooi stond een meisje bang opstandig, pál voor wat ze wou maar werd toch weggeblazen.
Overstekend wild, deze rups heb ik met een blaadje aan de overkant gezet, want op het fietspad is het niet veilig. Het lijkt wel of hij een soort antenne op zijn kop heeft!
De Aspergebakfotoos zijn uit augustus en september. Heb er zoveel gemaakt dat ik ze niet ieder een eigen plaats wil geven met risico dat ze jullie tegen gaan staan.
De andere helft van deze dwerg Rhododendron is helemaal kapot. Ik wil er eigenlijk een andere neer zetten maar zolang hij mij bloemen geeft, kan ik hem niet eruit halen !
Ik sta al zeker 20 minuten naar het weiland te kijken, zo mooi. Ik wil bijna weggaan om naar huis te gaan zie ik ineens een lepelaar aankomen in de sloot!
Afbeelding van een deel van onze gerealiseerde tuin (Oostelijke kant, vanaf 2013, met uitzondering van de appelboom rechts - die is ouder). Voornamelijk "prarietuin" met veel aandacht voor nectarplanten.
In deze kuip wil ik een bloemenzee van eenjarigen maken, maar tot die tijd dient hij als schuilplaats voor onze poes Mika, die als ze er zit denkt dat de vogels haar niet zien
Een zicht van de bovenverdieping van onze pagode gemaakt op 15 augustus 2011 toen deze net was afgewerkt door Will, mijne man. Hij heeft ook zelf de afbeelding uitgesneden in roestvrij staal waaronder ook de vier windstreken staan, ook eigen productie.
Eekhoorn verblijdt ons soms met zijn bezoek en verstopt allerlei noten van de buurman in de tuin, die hij vervolgens weer vergeet. Hij kreeg dit jaar van ons een stekje als hij wil blijven wonen.
Een kauwtje wil lekker van de pindakaas snoepen en hij heeft al een tijdje gekeken hoe hij dat zou gaan doen en toen ging hij ervoor. Een schitterende vogel die ook wel erg brutaal is.
Kleine witte krab spin, zij kan van kleur veranderen als ze op een gele bloem zit maar dat duurt 10 tot 24 dagen, als ze daarna weer wit wil zijn dan duurt dat 10 dagen.
Even vooropgezet dat dit niet in onze tuin is, maar in de tuin van mijn beste vriendin, wil ik dit prachtig plaatje graag hier delen. De Cornus Causa, op de voorgrond de Lavendula 'dwarf blue'
Het huis krijgt nu stilaan een Skandinavische look. In februari komt er een serre van twee verdiepingen hoog en in maart wil ik weer starten met een groene wand in die serre, deze keer voor mezelf.
Langs de Nete - honderden meters, zoniet kilometers, mooie Pinussen met daaronder wilde rozen, lichtroze en donkerroze - een frisse geur, een malse regenen, en zalig plat fietsen op het verkeersvrije jaagpad - wat wil een mens nog meer ?
Een Clematis montana en een blauwe regen veroverden twee oude hoogstamappelaars en staan nu samen en ook samen met de appelaars in bloei. Soms wordt er wat aan gesnoeid, want ik wil ook nog wel appels.
Vorig jaar een bellenboompje gekocht en dat heeft het niet gehaald maar het stekje wel . Deze weet nu niet goed of het naar boven of naar onder wil groeien .
Hydrangea paniculata 'Pinky Winky' - staat nog niet op z'n ideale plaats, beetje in de verdrukking (wat wil je als alles al redelijk vol staat - iets anders wegdoen, vergeet het) .
Week 10 Harmonie soms wil ik weg naar ruime stilten van vergeten zijn naar golvende weiden vol geurende kleuren en luchten rein die mij omvatten en tooien tot bruid waarna ik mij in alle eenvoud uit. eljo
Dit gras wil niet meer. Drie jaar geleden gedeeld en verpoot, maar zijn andere helft zag het meteen niet meer zitten en deze vindt het nu ook welletjes.
Iemand enig idee hoe ik hier van af kan komen? groen containers doen ze hier niet aan, tuinafval verbrand je gewoon maar dit spul wil niet branden en waar je het ook neergooit het groeit gewoon verder.
Had ik een hele stellage gemaakt voor mijn muismeloen (links achter de stoel) Wat blijkt die wil beslist niet groeien maar er komen wel van die zure 'krengen' aan. In een pot had deze het ook wel gedaan.
Thalictrum - ook zéér dankbare plant - gaat alweer een tijdje mee hé. Zaait zichzelf uit waar het maar wil - elk jaar weer een verrassing (maar we zetten ze zo goed en kwaad als het kan toch weer ergens bij elkaar)
Onze katten zitten graag buiten, maar ik wil ze niet vrij, vanwege de gevaren van verkeer, en katten haters, ook omdat ik van andere dieren hou zoals vogeltjes en eekhoorntjes zo zijn ze allemaal welkom en veilig in onze tuin.
Ik heb nog nooit dahlia's gehad maar ben nu zo onder de indruk van hun kleur en bloemenpracht dat ik volgend jaar meer in de tuin wil hebben. ik heb inmiddels al een paar lila en witte van de buurvrouw gekregen.
Deze voor mijn verjaardag gekregen,maar de aardbei doet het niet zo goed,tegen dat ze mooi rijp zijn beschimmelen ze.Staan in mijn veranda en vermijd volle zon en vochtig houden.
Eindelijk na een paar ingrepen vorig najaar en dit voorjaar is de rechterkant van mijn ronde border naar mijn zin dit najaar nog 4 planten verwijderen en vervangen aan de linkerkant en dan is de border zoals ik hem wil.
Wilt u mijn tuin zien waar ik hier voor woonde kijn op yutube tuin wietse van baaren oude almeloseweg wierden dan kunt u de tuin van 2014 en 2016 zien op een film en ook de rest veel plezier en laatweten wat u er van vind groeten van wietse
Tja - wie of wat zou hier niet rijp worden - de hele dag tegen een bakstenen muur met zicht op het zuiden - hele dag zon (als ze wil schijnen - maar zelfs op een overdekte dag heb ik de indruk dat de stenen opwarmen.
Op herhaling maar ik ben blij dat oorspronkelijk door mij bedoelde waterloopje van mijn mini Heemtuin weer mooi uitkomt zo. Al is het beetje jammer dat we het tweede vijvertje niet lager konden krijgen vanwege grondwaterdruk.
De foto is niet erg scherp, gemaakt door het raam van de voortent, maar wil hem toch delen. Volgens mij is dit een soort "Kwikstaart" maar ben niet zeker, ze zijn ietsje groter als 'n merel.
Nooit geweten dat prikneus zó groot kon worden! Deze heeft jaren in een pot gewoond, sinds vorig jaar heeft ze dan eindelijk vrije voeten in mijn tuin.
Wilde Marjolein - 20 jaar geleden al uit de duinen mee naar huis genomen dus zo wild is ze niet meer. Oorspronkelijk alleen paarse bloemen maar nu ook witte.
Weer zo'n mooi wild randje naast de weg. Gras mag mooi kort, maar de randjes laat ik zo, met gras, akelei, gebroken hartjes, wilde aardbei, OLVbedstro, (kleine) varens (de grote gaan er toch wel uit), Vrouwenmantel, boshyacint, en wat nog meer - alles wat zich daar goed voelt mag er staan
Daar ik het gras al weken niet gemaaid heb komen er in ons "wild gazon" enkele mooie bloemetjes in bloem. De akkerwinde en ook een mooi klein bloemetje .
Bij een buurvrouw die een tuin vol met onkruid (distels, paardebloemen etc )had wordt mijn eerste voorbeeld tuin voor het begin als tuinontwerper waar ik volgend jaar mee wil beginnen komen kronkelende paden in en wordt onderhouds vriendelijk. Ze heeft nog niet zulke groene vingers .
Zag allemaal kleine beestjes in de regenron, misschien wel muggenlarven! We hebben de regentonnen leeg gemaakt, want zoveel muggen wil je straks niet hebben.
Zwartkopvuurkevertjes. De afgelopen week is vooruit gespurt wanneer ik de tuin bezie voel ik weer waar al die uren liggen en neem nu de tijd voor kuier.
Hier is ze dan - de G. pratense - winterhard zaait zichzelf uit (is inderdaad vanzelf in de tuin gekomen) - gemiddeld 75 cm hoog, maar in een weide en tussen andere wilde grassen kan ie zichzelf oprichten tot 1m50 Goed voor een (ver)wild(erd)e border - en wees maar zeker, dat hebben we !
DEEL 1: Samen met mijn vriendin een uitstapje gemaakt naar een speciale dierenwinkel Avonturia in Den Haag. Daar verkochten ze van alles en zag er zo prachtig uit allemaal dat ik dit met jullie wil delen.
'Twist-n-Shout' uit de collectie Endless Summer, een amerikaans product, fel gepromoot en zichtbaar gemaakt door campagnes wereldwijd en speciale lichtblauwe potten waarin ze verkocht worden. De enige H.
Gedichtje week 20 Gun mij Toe, gun mij mijn notendop ik will in liefde drijven soms wat naar links dan weer naar rechts maar nooit het zelfde blijven. Zoals het licht van elke dag steeds weer een beetje anders de vrijheid, die besloten ligt in de ruimte van het geven een notendop.
De Betonie is een inheemse plant, die echter nog eerder zeldzaam in het wild voorkomt. Toch is ze waarschijnlijk bij heel wat mensen bekend, want ze heeft wel haar weg gevonden naar de siertuin, waar ze echter vaak met haar wetenschappelijke geslachtsnaam ‘Stachys’ benoemd wordt.
18 en 19 november kregen we al direct een storm over ons waarbij de golven hoog opspatten, maar daar bleef het niet bij, de straten werden omgetoverd tot wild-water rivieren, kelders en ondergrondse garages liepen onder, code rood werd afgekondigd voor de regio's Valencia en Alicante, dit hadden heel veel inwoners van Torrevieja nog nooit meegemaakt.
Bijen die stertselen. Dit wil zeggen dat zij door , met het achterlijf omhoog, heel snelle vleugelbewegingen te maken, de geur van de koningin in de omgeving al waaierend verspreiden om de andere bijen duidelijk te maken waar de koningin zich bevindt en om hen naar de nieuwe verblijfplaats te lokken.
Beste Elok hier speciaal voor u nog een paar foto,s uit China. Meen te mogen opmaken uit uw bericht dat u daar ook wel eens geweest bent,wil indien u daar prijs opstelt u persoonlijk wel wat foto,s mailen,maar zou dan wel een i mail adres nodig hebben?
Elk jaar komen ze weer tevoorschijn, deze onbekende plantjes met paarse bloemetjes. Ze groeien overal, maar vooral in het gazon, dus daar waar je ze eigenlijk niet wil.
Foto en gedicht van Eljo "Loflied" Mijn handen gaan mijn voeten vooruit voelen, of ik niet droom dan vliegt er een Libelle voorbij alsof ze zeggen wil: "Voor mÍj, is dit gewoon!" Een praatje maken heeft geen zin want ik sta midden in een poétisch veld stil mee te wiegen.
De medinilla of medinella de bloemtrossen komen tevoorschijn . op de bloemstengel van een uitgebloeide tros komen er nu dus twee nieuwe trossen te voorschijn ik heb op het internet gezocht naar een plant waar dit ook het geval is , maar ik heb niets gelijkwaardigs gevonden , daarom wil ik jullie dit niet onthouden .
Ik heb de Hibiscus maar in de serre gezet want de nachten beginnen koud te worden. Ik wil hem wel binnen in de kamer neer zetten maar dat zal 'm niet worden met die wervelwind op vier poten.
Van de week toch maar weer een Choisya ternata 'Brica' gekocht. Zolang in de pot gezet omdat ik hem in het zicht wil hebben en nog geen plaats weet in de tuin.
Al eens banaan geroosterd (neem een overrijpe banaan - in de pel laten en geheel zwart laten worden op de grill aan beide kanten - op het bord vel eraf en suiker op laten smelten) er kan nog wat kaneel op en een bolleke ijs op als je wil - de overdrijvers spuiten het vol met "creemfattee"
De vakantietijd breekt weer aan; en ik wil iedereen van harte uitnodigen om aan de hand van ‘’n korte foto impressie ‘n kijkje te nemen in de prachtige tuinen van Marqueyssac, (wellicht 'n vakantie tip voor alle tuinliefhebbers) gelegen aan de Dordogne. Het is er echt genieten!
Dit zijn 'n paar motieven, die ik gemaakt heb, die gebruikt gaan worden voor een paneel van 80x30cm met een border van een tuin, en natuurlijk enkele dieren er bij. Het is een andere manier van mozaïeken, erg arbeidsintensief, en veel slijpwerk maar ik wil het toch eens proberen, de laatste voor dit jaar, volgende winter misschien weer verder.
Enkele jaren terug had ik 3 planten gekocht van deze phlox, 1tje is overgebleven maar bloeit elk jaar maar met 1 stengeltje. Je vindt ze moeilijk in de handel en zou ze graag willen stekken om ze te vermeerderen maar hoe doe ik dat best en wanneer?
Ken weinig van orchideen, maar ik vind het erg interessante planten. Hier een website met Zuid Australische 'aard'orchideen, die ik heb gevonden en die graag met jullie wil delen.
Telopea Shady Lady White. Een dichte middelgrote tot grote struik met breed diepgroen blad met medium formaat bloemknoppen, nectarstroom voorziet anthousiaste honingeters.
Boven - madeliefje voor, en rechts na 2 dagen na een behandeling met een piepklein beetje zout - dit wordt later geheel zwart en verdwijnt. Dus moeiteloos en kostenloos als je wil.
De Walvissen in het blauwe van de bloemen de walvissen zitten in een raam met 12 bevestiging ogen zijn van giet ijzer graag wil ik dat jullie mij er iets meer van kunnen vertellen ik heb de Walvissen / Dolfijnen in een antiek zaak gekocht, zij konden er niets van vertellen wie laat nu zo iets aparts maken in de gietijzertijd
Op dit gazonneke (waar we op kijken vanuit het tuinhuis richting vol Zuid) komen de eenden uit de buurt heerlijk vertoeven in de zon. Soms met twee, of drie.
Deze (water ?)-muntsoort heeft een zeer voortvarend wortelverspreidingssysteem vandaar dat ik hem heb opgesloten maar de gevangenis wil nog niet erg onzichtbaar verborgen worden door de omgeving en is dus wel tamelijk lelijk.
Heb vorig najaar de slakkenvallen zomaar weggezet, vandaag of morgen schoonmaken en nieuwe korrels erin zodat ze klaar staan om bij de hosta's te zetten. Ik wil er nog een stel bijkopen zodat ik bij iedere hosta er een kan zetten.
Saxifraga [Blues Group] 'Louis Armstrong' Nu ongeveer diam. van 7-8 cm Er staan er meer in bloei, maar deze vind ik zelf erg mooi en wil ik graag delen met jullie.
Netels, de waardplant van de Atalanta of Admiraalvlinder - wil je ze ook, de vlinders? zet dan Klimop op je muur, en daarachter bij de buur, of zoals bij ons achter de tuin bij de achterbuur - een verlaten stukje natuur met beek - netels.
Cyclamen, Latijnse naam Cyclamen Persicum, zijn krachtige knolplantjes die op droge bosgrond groeien. Ze komen in het wild voor rondom de Middellandse Zee, in bijvoorbeeld Israël, Klein-Azië en van Noord-Afrika tot Somalië.
Voilà - Draai hier maar eens een rondje in onze voortuin want op maandag 25-5-2015 heb ik een hele nieuwe 360GardenViews gemaakt - dat zijn al gauw 12 views x30 foto's elk = 360 foto's. Binnenkort hier te zien als één nieuwe grote interactieve wandeling.
Deze bijzondere gentiana, de Gentiana clusii 'Alboviolacea' wil ik graag laten zien. Deze komt voort uit zaad van de Gentiana clusii 'Violacea' die helemaal lila/paars is.
Goede morgen allemaal voor mij maar ook voor DIGITUIN is het een BIJZONDERE DAG, IK PLAATS VANDAAG MIJ 1000 STE FOTO, IK WIL DIGITUIN HIER VOOR BEDANKEN DAT ZIJ MIJ MAAR OOK VELE TUIN LIEFHEBBERS IN STAAT STELD OM OP HAAR SITE DIT MOGELIJK MAAKT DAT DE VELE TUIN LIEFHEBBERS OP DEZE MANIER MET ELKAAR HUN LIEFHEBBERIJ KUNNEN DELEN EN VAN ELKAAR KENNIS KUNNEN PROFITEREN BIJ DEZE DIGITUIN VAN HARTE BEDANKT IK WEET BIJNA ZEKER VAN OOK VAN ONZE TUIN LIEFHEBBER/ VRIENDEN ,ENZ
Onze Kroelie was ineens niet meer actief en at bijna niet meer. Eerst dachten we omdat alles zo voor hem veranderd was, omdat hij nu binnen mocht en slapen.
Dichtje week 25 Schemerstroom Rust keert weer terug op het land de aarde wordt klam en vochtig hier en daar aarzelt een vogel met laat gezang. In schemerstroom zuig ik me vol energie onbewust recht ik de schouders mijn vingertoppen zoeken de scherpe lijnen in mijn gezicht gewoon verdwenen.
Leopold II (Onze tweede haan) is echt wel aangenamer in de omgang dan zijn illustere naamgenoot. Kraaien doet hij nog altijd met een vreemd accent, maar ja, wat wil je; het is een Barnevelder-kriel, een Nederlands ras dus, die ik in Gent gekocht heb .
Een van mijn favoriete planten voor een half schaduwhoek is de Tetrapanax, ik hoop hem dit jaar ergens tegen te komen en weer een hoekje te maken waar redelijk wat schaduw is. Het zal ongeveer gelijk worden aan dit, op de border stenen na.
Verleden jaar aangeplant en niet verwacht dat hij het zo goed zou gaan doen, blijkt nu te dicht op het pad te staan. En werd er op gewezen op de groeikracht door mede leden van onze tuinvereniging, maar werd ook gewezen op de mogelijkheid dat deze heester worteluitlopers maakt die spontaan voor de dag zouden komen.
Wil je rond het antwerpse machtige bomen zien - behalve dan in de bekende arboreta - bezoek dan eens MIDDELHEIM park, In drie aanpalende parken, ooit eigendom van adelijke families, staan mooie exemplaren van bomen. Daarin ook een permanente openlucht kunsttentoonstelling van beelden.
Hallo Lily, Naar aanleiding van jou rotstuin perikelen, laat ik je deze foto's zien van mijn recycle tuin. Eind jaren '80 kwam Wierd Newman met het idee om van oude materialen rotstuinen te bouwen.
Tweede Kerstdag ietwat verloren loop ik door de tuin richting Vechte mijn das ben ik vergeten om te doen de wind bijt toch loop ik door. In de rivier gepruttel van veel waterhoentjes ze zwemmen tegen de stroom in maar gaan tóch met de tijd mee " komt allen te samen" een kerstgevoel, dat ik niet beschrijven kan tintelt mijn ziel verwarring maakt plaats voor verwondering.
De wens-droom van iedere tuinliefhebber. Als het iets zou helpen,zou de tuinliefhebber iedere dag op zijn knieen vallen en ongeveer zo bidden: Lieve Heer ,geef dat het vandaag zal regenen en verder iedere dag van ongeveer middernacht tot drie in de morgen,maar,zit U,het moet zacht en warm zijn,zo dat het in de grond kan trekken; geef dat het tezelfder tijd niet zal regenen op kamperfoelie,alyssum,helianthroop,lavendel en alle gewassen die U in Uw wijsheid kent als planten die weinig vocht behoeven-ik zal de namen op een stukje papier schrijven als U dat wilt-en geef dat de zon de hele dag schijnt,maar niet overal(bijvoorbeeld niet op de spiraea of op de gentiaan,zwaardlelie of rhododendron).
Voer voor andere specialisten - berg- en vulkaan fauna en flora - Tenerife - vulkaan Pico del Teïde telt 16e meest gevaarlijke van de wereld wegens grote kans op ontploffing (gemiddeld 1x in honderd jaar, de laatste van 1909, en vanwege gelegen in druk bevolkt gebied .
Vandaag naar de botanische tuin in Brno, Tsjechie geweest. Wij waren daar voor het eerst in 1991 op een vakantie en nu 24 jaar later met vrienden voor de tweede maal.
Een vriend is timmerman wat natuurlijk heel erg handig is bij het maken van kozijnen. De beste man wil zelf geen tuintje toch is wel verdacht veel in de mijne te vinden, stiekum is het toch wel leuk dat harken, wieden, bouwen en genieten.
Misschien niet alles genoemd van de potpourri die hier te zien is maar ik vond het een gezellig doorkijkje. De papavers en goudsbloemen en zonnebloemen staan in bed 6, dat eigenlijk voor maïs bestemd was dit jaar.
Vanwege R en mezelf het allerbeste toegewenst aan allen hier op Digituin die op m'n foto's en inzendingen gereageerd hebben, of die onuitgesproken ervan genoten of er zich aan geërgerd hebben. Gezondheid is het belangrijkste wat je hebben kan, dus houden zo, of van harte beterschap gewenst.
Er zijn tientallen manieren om troggen te maken en te beplanten, het mooiste zijn natuurlijk de originele zandsteen troggen, en dan het mooiste zijn de uitgekapte van een paar honderd jaar oud. Zoals uit mijn vorige tuin .
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina