Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Naar de vogels kijken in je tuin zorgt voor kleurrijk vertier en heerlijke ontspanning. Maar het is tegelijk ook heel nuttig: tel op 26 en 27 januari de vogels in je tuin en bezorg je resultaten aan Natuurpunt.
Er bestaan nogal wat verschillende theorieën over het (bij)voederen van vogels in de tuin. Echter hoe langer hoe meer lijkt het erop dat het toedienen van extra voeder meer positieve gevolgen kent dan negatieve.
Tijdens de winter helpen we de tuinvogels wat maar graag mee met het zoeken naar voedsel. Alle insecten overwinteren ondergronds en de planten zijn in winterslaap. Toch hebben ze niet alleen tijdens de winter onze hulp nodig. Vogels gebruiken het hele jaar door veel energie: in de winter om warm te blijven, tijdens de lente om te broeden en hun jongen groot te brengen en in de herfst bouwen ze hun reserves op voor de komende winter. Bijvoeren kan dus het hele jaar door. Maar wat geef je dan wanneer?
In oktober is het herfst! Vele dieren maken zich op voor de wintermaanden. Help ze dus voor te bereiden door de juiste voeding aan te bieden, schuilplaatsen te voorzien en de beplanting aan te passen.
Tijdens de donkere wintermaanden vinden onze gevleugelde vrienden minder gemakkelijk voedsel. Bessen en vruchten werden geoogst en insecten zochten beschutting ondergronds. Sneeuw en vorst belemmeren de speurtocht naar zaden en door de kortere dagen is er minder zoektijd. Om hun lichaamstemperatuur op peil te houden hebben ze nét dan meer behoefte aan extra energie.
De winter is voor veel vogels een moeilijke periode. Om deze barkoude periode te overleven, moeten ze voldoende eten om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Tijdens de winter loopt dit niet altijd van een leien dakje en brengt vorst en sneeuw graag eens 'roet' in het eten. Het gebeurt dat er een voedselschaarste ontstaat of de kou zo extreem is waardoor vogels gedwongen worden hun thuisland te ontvluchten. Dit doen ze in grote groepen waarbij de kans bestaat dat ze in onze zachte contreien belanden. Deze groepen van 'zeldzame' uitheemse vogelsoorten noemen we invasievogels.
Nog een afbeelding gemaakt op 23 mei 2011 bij het vogelvoederhokje, Solan komt even kijken, er moest nog eens het een en ander op de grond zijn beland.
Onze water bron voor de vogels een pilaar en een zinken teil in de grond een klein bronnetje en je heb er jaren plezier van, dus ook de vogels en vergeet niet het klateren van het water die geeft een heerlijke rust
Een van mijn poezen loert bij het vogelhuisje waar dit jaar voor het eerst een koolmeesje zit te broeden. Hopenlijk redden de vogeltjes het, want helaas voor hen wonen er 3 katten in deze tuin.
Wie herinnert zich nog het ringen van die kleine vogels ? welnu ze zijn uit de nestkast gekomen , nog niet perfect van kleur maar toch al mooi in de veren he .
Deze vogel - ter grootte van een merel - zat de hele dag almaar rare geluiden te maken vanop een dak in de buurt - Ik herken niet direct welke soort het is.
Geen scherpe foto van deze ekster, maar ik had hem betrapt bij het baden in het vogelbadje en kwam vol kabaal het badje uit toen hij me zag, en weg was hij.
Hier in Ter Aar zijn we bijna bij de auto, mooi met een rivier langs de huizen. Het was een wandeling met een tintje lente vanwege de vogels en de kalfjes!
Een vogelbadje neergezet tussen de planten en achter de Calibrachoa Triobelle voor wat privacy voor de vogels. Stenen erin gelegd, zodat andere beestjes eruit kunnen klimmen.
Zoals wel eens eerder gezegd, hebben vele bewoners hier een vogelhuisje van Jan de vogelhuisjes maker. Ik heb er nu ook een gekocht en opgehangen in het Atrium, voor de sier.
Geinspireerd op de huisjes van een tuincentrum, zelf maar in de weer met afvalhout. Zo'n vogelrestaurant was niet moeilijk te maken en wordt regelmatig door allerlei clientele bezocht, echter komen er nog niet zo veel vogels eten als vorig jaar toen de temperatuur veel lager was.
Ik zat op het bankje buiten met Kroel en had even een zakje brood neergelegd om zo aan de vogels te geven. Deze kraai kon blijkbaar niet wachten: he, een zakje brood, hoe krijg ik dat eruit!
Heel veel vogels zijn hier bij elkaar, ganzen, scholeksters en zelfs weer een tureluur. In de lucht staat de kleine stern te kijken of er nog een visje in het water te zien is.
In deze kuip wil ik een bloemenzee van eenjarigen maken, maar tot die tijd dient hij als schuilplaats voor onze poes Mika, die als ze er zit denkt dat de vogels haar niet zien
En dan ineens komt er een vogel vlakbij ons in de lucht " bidden", een Kiekendief? Daarna duikt deze naar beneden en vliegt weg met een muisje in zijn klauwen!
Het is niet normaal dat, deze planten noch bloeien en wat denk je, van de vogels die zijn aan het jagen en nesten bouwen ik maak me, best wel zorgen hier voor daar door heb je, die vreselijke stormen ook.En vooral bij mij aan de kust.
Op het bankje ligt Kroel vaak met zijn bakje kattenbrokjes naast zich. De vogels loeren altijd of ze er van kunnen snoepen als Kroelie er even niet is!
Op de terugweg hoorden we een kabaal van vogels. Even verderop zagen we al vele nesten van de aalscholvers, wat leuk, die hebben ook de lente in hun kop!
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De kanarie (Serinus canaria) is een zangvogel uit de familie Fringillidae. De wilde soort komt voor op de Canarische Eilanden.
Nieuw initiatief hier vlakbij. De weidevogelstand loopt terug en daarom zijn ze hier nu bezig met het aanleggen van een weidevogelplas in het gebied Het Kraaiennest.
"'t Zonnetje schijnt zo heerlijk schoon ‘t Vogeltje zingt op held’re toon ‘t Windje suist zo zacht Ja het zingt met ons mee In de weide dartelt het jolige vee Lustig klinkt mijn lied Wie zingt met mij mee?"
Deze Sperwer zat plotseling in onze tuin, omdat deze de dode vogel ontdekt had in het gras! Wel gefotografeerd door het raam, omdat ik bang was dat hij anders weg zou vliegen als ik naar buiten zou gaan.
Een kauwtje wil lekker van de pindakaas snoepen en hij heeft al een tijdje gekeken hoe hij dat zou gaan doen en toen ging hij ervoor. Een schitterende vogel die ook wel erg brutaal is.
Kweet niet of dit duidelijk is omdat ik heel vlug moest zijn en inzoomen ,maar kan iemand mij zeggen welk vogeltje dit is .Heel klein,lange staart ,lijktop een meesje maar zonderen kleuren
Pineberry White Dream of ananasaardbei, hoewel ze toch meer naar aardbei dan ananas smaken Voordeel is dat de vogels ze (tot nu toe) met rust laten omdat ze denken dat ze nog niet rijp zijn
En oh, wat leuk, daar verschijnt zowaar een jonge halsbandparkiet. Die komt even kijken waarom al die vogeltjes zo druk doen en of er nog wat lekkers is.
Dit jaar gaan we proberen toch wat te oogsten voor eigen gebruik. Vorige jaren - met plezier - alles weggeschonken aan vogels, merels, lijster, duiven, .
Eerst werden de kleine zangvogels verjaagd door de eksters die nestelen in een grote Els hiernaast. De kauwen waren natuurlijk ook altijd van de partij, om weinig achter te laten voor de kleine vogels, die wij het liefste zien.
Ook al hebben we maar een kleine stadstuin er is veel te beleven. Op een zonnige zondag morgen een week of twee geleden zat op haar gemak, nadat ze haar buik had rond gegeten aan de rozijnen die ik voor haar neer leg, een lijster op haar gemak door de poten gezakt te genieten in het vogelhuis.
Sinds de vijver er is maken veel vogels gebruik van deze waad/drink plaats deze koolmees gaat zometeen lekker badderen en de merel kwam hierna drinken en badderen oftewel een verrijking van het tuin genot voor hun en voor mij!
Het roodborstje was vandaag de hele dag flink aanwezig zoals heel veel vogels die allemaal op voedsel uit waren. Hier op het tafeltje onder de overkapping, kort bij het keukenraam.
Omdat Lilly steeds van die mooi viooltjes had heb ik me ook laten inspireren. Hangt al de hele winter heen en weer te zwiepen en ze krijgen er nu zin in.
Alle onderste brede takken van de vogelkers weggezaagd verf op de wonden en nu kan je de donkere vlier goed zien: Er staan er 5. Het liefst eigenlijk, allemaal weg.
Van de groninger kroon appel is een hele tak afgescheurd. Een halve emmer met onrijpe appels staat te wachten op de koude wintermaanden voor de vogels.
Mijn absoluut favoriete vogel (na sneeuw-uil en albatros) na een dag met m'n nek achterover op het strand van De Haan had ik er één perfect boven me. Hier met een zweef-zweem-effect getrukeerd)
Een nieuwe (= no. 28) op onze lijst van vogels die de tuin bezoeken - geen lijster, wel degelijk de Koperwiek (koppeltje samen op bezoek - weggejaagd door Ekster, maar de foto's heb ik toch nog snel kunnen maken )
Kerselaar; de rupsen hebben een flinke aanslag op de bladeren gedaan, de vogels zitten op de hoogste takken (waar wij niet bij kunnen) en misschien houden wij er ook een paar handjes aan over!
Op de veer naar Texel had ik alle kans om mijn favoriete vogels aan het werk te zien en in HQ burst mode fotootjes te schieten van hun halsbrekende toeren - gelukkig heeft geen enkele zich bezeerd
Wie beweerde dat je rustig wordt van naar vogels te kijken, heeft het stellig mis als je voor een kreek met eenden zit - altijd is er wel kabaal - ik dacht dat er een spreekwoord was in die zin, maar kan er niet omkomen .
Buizerd is vandaag enkele keren over komen cirkelen. Maakt een specifiek geluid dat je hier kan horen vogels in de buurt bleven rustig (zitten), blijkbaar jaagt ie daar niet al te erg op.
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
Kon ze vrij dicht benaderen maar inmiddels was er een grote bus met vogelaars aangekomen met de nodige kijkers en telescopen dus gingen de meeste op de vlucht.
De staanders van de vogelkooi staan bijna op hun plek, hier ongeveer de hoogte, 3 meter zodoende blijf ik niet makkelijk in het net haken en kunnen de leiboompjes mooi groeien.
Sorry, 'k heb niks toonbaars van plantachtig materiaal in de tuin op dit moment - dan maar wat vogels, daarvan des te meer hier nu met de vorst - de enige plant die wat toonbaar was WAS een binnenplant (1x raden welke), en die is nu kapot (2 dagen te laat binnen gezet - foert.
Gisteren onze boom (voederboom voor de vogels) geplant . Enkele pimpel- en koolmeesjes als ook een roodborstje was er als de kippen bij om het te inspecteren.
't Is zo ver, vandaag vogeltelling en ze zetten allemaal hun beste beentje(pootje ) voor om met zo veel mogelijk te zijn . Hier botvinken samen met ringmussen aan het ontbijt.
De staanders van de vogelkooi staan bijna op hun plek, hier ongeveer de hoogte, 3 meter zodoende blijf ik niet makkelijk in het net haken en kunnen de leiboompjes mooi groeien.
Onze katten zitten graag buiten, maar ik wil ze niet vrij, vanwege de gevaren van verkeer, en katten haters, ook omdat ik van andere dieren hou zoals vogeltjes en eekhoorntjes zo zijn ze allemaal welkom en veilig in onze tuin.
Twee vinken in gevecht, reuze dominante mannetjes, belanden in de woonkamer, één vliegt weer naar buiten, de andere maar een handje geholpen. Wat een hoop kleuren heeft zo'n vogeltje, prachtig!
Mijn ( bijna) dagelijkse bezoeker heeft het vogelhotel goedgekeurd en moest daarna nog eens vanalles proeven.Na zich nog eens goed te zetten kijken naar mij was hij weg,lopend over de afsluiting.
In de luwte: Wanneer mijn dromen woorden dromen wordt mijn fantasie mijn recht gaat de vis in mij bewegen en de vogel ze vliegt echt. Neemt de grizzly graag haar ruimten een leeuwin ze sluimert zacht want als mijn dromen zinnen dromen is mijn fantasie mijn recht.
Ook inmiddels uitgebloeid maar kwam hem tegen in juli-map en vond hem zo stralend. Twee jaar geleden zag ik tropisch aandoende vogeltjes de zaden snoepen.
Ik heb er letterlijk en figuurlijk een stokje voor gestoken bij de sempervivum plantjes, want de vogels zoeken steeds tussen de plantjes of er wat te eten valt. Elke ochtend lagen de plantjes op de tegels, nu niet meer!
Krijg er niet genoeg van, zo leuk om vogeltjes te kijken. Stoel achterste voren voor het raam gezet en met mijn armen steunend op de leuning en fototoestel in mijn handen, zien jullie het voor je en klikken maar!
Tja en omdat ze daar zo mooi staan, de overkant vol opschot van de vogelkers en heel veel brandnetel en wilde braam weggehaald en wat verschillende grassen neergezet. Het is toch nat weer dus het werkte goed.
Net een feestje in de bak met sempervivum plantjes, maar zo blijven de vogels echt weg, want de extra stokjes en steentjes werkten toch niet helemaal. De stokjes wapperen in de wind en als de zon schijnt, schitteren ze ook nog!
In de hoek van de fietsenstalling - diep verscholen onder een grote hulst - heb ik 2 geheime luikjes die kunnen openklappen. Van daaruit heb ik een ideale donkere plaats om vogels op gazon en in quasi heel de tuin te observeren.
Deze foto's zijn gemaakt in Garden Pigeba aan de Langbroekerdijk 18, 3972 ND Driebergen. De tuin is eens in de 3 jaar een weekend open (entree 3 euro) Dit bedrag gaat in zijn geheel naar het regionaal egel en vogelopvangasiel
Eindelijk vogeltjes in mijn tuin (sorry voor de slechte foto, maar kon enkel mijn gsm op tijd nemen om een foto te nemen) gisteren: pimpelmezen vandaag: roodborstje, merel en weeral wat kraaien of kauwen (geen idee, soms komen ze in paren, dus het kunnen kraaien zijn) Ik zal dus werkelijk iets van een voederstation moeten overwegen: dan zullen er meer komen vermoed ik.
Na 5 jr. de tuin zo inrichten dat hij voor vele diersoorten en insecten aantrekkelijk word , heb ik vandaag genoten van de vele jonge vogels in de tuin .
En omdat wij geen "echte" voortuin hebben, gebruiken we dan maar onze voorgevel als extraatje. In de zomer zit deze wilde wingerd vol van de honingbijtjes , nu genieten we van zijn prachtige kleuren en straks komen de vogels de besjes opeten
Nog een reeks bloeiers uit de voortuin. De pot met 3 Gaultheria mucronata's - Parelbes, veenmytre heb ik spontaan gekregen van iemand die dacht dat de vogels de bessen aten.
Rosa "Ghuislaine de Féligonde" tegen de schutting is een dankbare plant: de bloemen blijven maar komen en veranderen gedurende de dag van kleur. Bijen en bladluizen weten hem ook te waarderen.
De muurhagedis (Podarcis muralis) Hij maakt zijn rug platter voor meer oppervlakte om zich nog even op te warmen in het zonlicht. Vijanden zijn voornamelijk slangen en roofvogels, maar soortgenoten ook want het zijn kannibalen.
Deze ochtend de vogels vers notenvoer gegeven met daartussen wat gedroogde meelwormen en zonnebloempitten.Tot m'n grote verbazing speelde Happy een redelijk aantal meelwormen binnen.
Eergisteren mij geamuseerd met nestkastje bouwen en s' avonds was er interesse van een koppel koolmeesjes, en ik die dacht dat het te laat op het seizoen was en dat de vogels eerst moesten wennen aan de aanwezigheid van nestkastjes
Dichtje week 19 Wanneer mijn dromen woorden dromen wordt mijn fantasie mijn recht gaat de vis in mij bewegen en de vogel ze vliegt echt. Pakt een grizzly graag haar ruimten en de leeuwin ze sluimert zacht want als mijn dromen zinnen dromen is ook die fantasie mijn recht.
Dichtje week 49 Vogel op "Stand". De juveniele buizerd zit muisstil op haar tak ze vliegt niet weg wanneer ik rustig dichterbij kom ze strekt haar nek de lichte felle ogen turen in de mijne rustig loop ik achteruit geef haar de stilte van de morgen terug dit is haar stek ik draai me grijnzend om en heb respect voor de gebondenheid met deze plek en fluister " Oppassen muisjes.
Dichtje week 27 Glimlach. Als een grauwsluier valt de zondag over mij heen vogels trekken zich er niks van aan en knetteren of zingen hun lied ook de planten en bloemen storen zich niet aan dit verre van zondagsgevoel en stralen hun oranje kleur zó dat mijn glimlach zich vanzelf ontplooit in reine warmte op naar het kopje wortelsoep.
In de schaduw van onze tuin staat deze strelitzia (Paradijsvogelbloem) in onze veranda al in bloem van begin december. het is nog steeds dezelfde bloem die open komt op de foto bij allerlei : https://www.
De laatste dagen wel meer bijzondere bezoekers gezien in de tuin: gisteren een (boom)marter, die met een nieuwsgierig snuitje plotseling door de haag kwam, vanmorgen huppelde die met z'n ronde rug over het pad, te snel voor een foto natuurlijk. Even later een gesjilp en een plons bij de vijver: een ijsvogeltje vloog weg met z'n buit.
Dichtje week 50 Roodborstje In het naderend licht van het kerstfeest zoekt ze in elke boom een stukje Jezus Christus of zeg je God gewoon. Nu de dagen zich nog korten alle takken zichtbaar zijn zit daar rood geborst een vogeltje te wachten in verlangen de wereld is zó kaal ze fladdert zacht de vleugeltjes vouwt ze gedonst dan op trekt haar kopje naar het hartje toe en fluit heel zacht: "zou God.
Om jonge vogels meer kans te geven hebben we Tuurke dit belletje aangedaan. Onconventioneel - het is ontleend aan een kerstversiering, maar ze staat er toch mee.
Toen ik de serre een beetje aan het opkuisen was zag ik enkele mooie vogeltjes buiten passeren die ik al een tijdje niet meer gezien had in de tuin. Buiten de mezen , merel en roodborstje waren er nog 2 goudhaantjes en een zwarte roodstaart.
Vink - ze foerageren op de grond, net als de heggemus en de roodborst, ook al zitten ze onder een vogel-voederhuis dat vol lekkers voor het grijpen ligt - ze zijn handig met de bek en tong en knabbelen net zolang op een zonnebloemzaadje tot de binnenste kern vrij gekomen is. Alleen de roodborst durft wel eens tot in het voederhuis springen .
Dichtje week 10 Lente gevoelig. Ik weet wat het is om bergen te beklimmen om te zeilen op zee of om salto,s te maken soms met schroeven erbij maar een duizelgevoel dat opspeelt en vrijuit haar buitel in mijn hoofd uitprobeert dat is nieuw een gekke ervaring mijn houvast?
M'n geduld is op! De kauwen verjagen de zangvogels en het echtpaar Grote bonte specht en ze vreten in minder dan geen tijd alles op wat ik niet voor die inhalige krengen gemaakt heb Bij gebrek aan een dooie kauw heb ik een stuk zwart plastic in de boom gehangen.
BENGAALS IJS tijdens een heldere voorjaarsnacht. Net zoals bengaals vuur dat wel echt vuur is maar schijnbaar niet warm, is bengaals ijs ook wel echt ijs maar niet gevormd door vrieskou van de lucht rondom.
Vogeltelling deze namiddag. 2 pimpel-en 2 koolmezen,1 roodborstje,1 winterkoninkje,1 heggenmus,2 eksters,4 tortelduiven,2 houtduiven en man en vrouw merel.
Deze foto's zijn gemaakt in Garden Pigeba aan de Langbroekerdijk 18, 3972 ND Driebergen. De tuin is eens in de 3 jaar een weekend open (entree 3 euro).
Dichtje week 27 Avondschemer. Een dag na drukte wordt genoten door actief nietsdoen een bakje koffie hier een krantje lezen daar genieten van het mooie tennis op Wimbledon en iets later onder de overkapping even met de kippen keuvelen en samen schuilen voor een regenbuitje tot ze naar hun "tok-huis" scharrelen en het schuifje naar beneden kan iets later piepte de zon nog even door de wolken een zangvogel nam prachtig fluitend afscheid van deze dag de zon droop af door weer een buitje en ik sluit dit dichtje af in een soort "amen" gevoel.
In deze niet onderhouden achtergevel van een schoolgebouw - grenzend aan de beek - erg dicht struikgewas, netels, doornen en bramen, en wurgers, paardestaart en wat nog dat niet in de mooie tuin past.
Leuke kinderen heb ik toch! Toen ze hoorden dat er een merelpaar zat te broeden in de klimop werd dat stuk tuin meteen deskundig afgezet met kegels zodat ze er met hun gocart of fietsen niet langs zouden rijden.
Dichtje week 25 Schemerstroom Rust keert weer terug op het land de aarde wordt klam en vochtig hier en daar aarzelt een vogel met laat gezang. In schemerstroom zuig ik me vol energie onbewust recht ik de schouders mijn vingertoppen zoeken de scherpe lijnen in mijn gezicht gewoon verdwenen.
Zondagochtend wandeling. Het water stroomt gedreven richting stad aan haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreidt er mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de Hand vloeibaar zo, speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht de nog kale bomen langszij en tóch het geruststellende geschater van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij de rivier nu belicht, door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen het denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik looop langs mijn Vechte ben open en vrij deze dag, zo begonnen voor mij.
Dichtje week 33 Wandeling langs de Vechte. Het water stroomt gedreven richting Nordhorn langs haar oever hollen kinderen met uitgelaten hond ik strek mijn hand naar het water en spreid traag mijn vingers de ogen knijpend tot spleetjes maken de hand vloeibaar zo speel ik met de ruimte om mij heen de verte verscholen door de bocht stoere bomen langszij en toch het geruststellende geluid van het spelende kind och argeloos kind haast tastbaar nabij zo moet het ook zijn, zo jong en zo blij het gemoed nu belicht door dit vrolijk gezicht mijn hand en mijn ogen, mijn denken gedicht de vingers ze spelen een vogelendans en vinden mijn haren in strijkend cadans ik loop langs de Vechte open en vrij deze dag zo begonnen voor mij.
In de oud-ijzerbak bij mijn plaatselijke ijzerboer lag een oude lantaarn. Al het glas was eruit en ik had onmiddelijk het idee om daar een voederstation van te maken.
Prachtig toch, vandaag: pimpelmezen, koolmezen,vinken, tortelduiven, een gaai, het roodborstje, een heggemus, wat merels en daar bovenop een sperwer die de boel wat kwam verstoren!
Er is een winterkoninkje druk in mijn tuintje. Zo ontzettend leuk, doordat ik vorig jaar een groot deel van de tuin opnieuw heb moeten aanplanten (na 26 jaar gingen alle dennen kapot) staat er nog 1 boom, en net daar hebben ze bedacht een nestje te bouwen.
Oorlogsverslaggeving lente 2014: De kauwen hebben de oorlog verklaard aan het eksterpaar bovenin de treurwilg. Na de eerste schermutselingen werden ze steeds brutaler en werd de groep kauwen steeds groter.
Deze week ook minder goed nieuws, er lag een dood goudhaantje onder de spar en er lagen nog 4 eitjes in het nestje, helemaal koud, dat doet pijn hoor. de foto is van enkele jaren terug
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina