Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Een raamvoederhuisje zorgt ervoor dat je vogels van dichtbij kunt bekijken.
Waar moet je nu op letten bij het gebruik van raamvoederhuisjes en waarmee kan je ze het best vullen? Hieronder een overzicht en weetjes van raamvoederhuisjes.
Als het vriest en sneeuwt hebben de vogels onze hulp hard nodig. Om hun lichaamstemperatuur van zo’n 40° op peil te houden hebben ze heel wat extra energie nodig. Daarom is het belangrijk vogels te voederen met het correcte vogelvoeder:
Aan pompoenen in deze tijd van het jaar geen gebrek!
Sierpompoenen worden in alle vormen en formaten gebruikt als decoratie in huis en tuin of worden verwerkt in een bloemschikking. In de keuken wordt pompoen vaak gebruikt om er soep van te maken en dit in diverse variaties. Wat velen niet weten is dat je met deze mooie en lekkere vrucht nog veel meer leuke dingen kunt doen. Je kan er bijvoorbeeld melk van maken of een heerlijk beleg voor op je boterham! Ontdek deze originele ideeën en probeer ze zelf maar uit.
Er bestaan nogal wat verschillende theorieën over het (bij)voederen van vogels in de tuin. Echter hoe langer hoe meer lijkt het erop dat het toedienen van extra voeder meer positieve gevolgen kent dan negatieve.
Terwijl de weergoden grijs, nat en druilerig voorjaarsweer aankondigen, koud maar eigenlijk opnieuw te zacht voor de eerste maand van het jaar, wensen we jullie allen en nieuw jaar vol geluk, een goede gezondheid en daarnaast ook fijne tuinplannen voor 2021.
Hallo, Ik ben op zoek naar een grondvoederhuis voor vogels. Ik weet dat er voedertafels bestaan, maar daar wordt het eten nat op en rot het ook makkelijker.
Hallo allemaal, Graag had ik met de winter in zicht in de tuin een vogelvoederhuis en ook wat nestkasten willen installeren. Uit ondervinding weet ik dat het hout helaas soms al na een jaar in regen en wind rot wordt.
Vink - ze foerageren op de grond, net als de heggemus en de roodborst, ook al zitten ze onder een vogel-voederhuis dat vol lekkers voor het grijpen ligt - ze zijn handig met de bek en tong en knabbelen net zolang op een zonnebloemzaadje tot de binnenste kern vrij gekomen is. Alleen de roodborst durft wel eens tot in het voederhuis springen .
Een Botvink (elke vink?) foerageert op de grond - soms proberen ze wel eens in het voederhuisje op staander te komen, zoals de mezen, maar het lukt hen echt niet goed (en/of ze vinden het echt niet leuk) De vink peuzelt de zonnebloempitten ook niet op tussen de pootjes houdend, maar door wrijven en wringen en kraken en draaien enkel met de bek krijgen ze het wel open.
Een prachtdag vandaag om te klussen in de tuin. De voederhuisjes bevoorraden, want deze bokaaltjes gevuld met pindakaas met vruchtjes van Natuurpunt vallen erg in de smaak bij mijn gevleugelde vriendjes
Nog een afbeelding gemaakt op 23 mei 2011 bij het vogelvoederhokje, Solan komt even kijken, er moest nog eens het een en ander op de grond zijn beland.
Weer op pad geweest rond ons zomerhuisje in het gebied Delfse Hout. Kunst in het park, dacht eerst dat er echt iemand liep met hond, maar was een tekening.
M'n hortensia's begin maart. Bij de verhuis 2 jaar geleden meegenomen naar ons nieuw adres, maar tot nu toe geen bloemen meer gehad, maar dat zal dit jaar anders zijn
De roos in de pruimen boom is meer dan 40 jaar oud steed mee verhuist en nu alreeds hier 23 jaar , mijn vader had deze in de groente tuin staan en toen dat niet meer ging heb ik hem gekregen hij overleed in 1983 op 13 juni en ieder jaar op 13-juni komt de roos uit een geweldig moment dan , en dan denk hallo pa.
Hier de aardbeien die ik ontdekte in een stukje tuin in het park. De verbinding in het zomerhuisje is soms niet optimaal en krijg ik geen foto's op de site.
Deze twee zijn zeker 'n half uur aan het bakkeleien geweest om de voederbak, geweldig om te zien, een viel zelfs van de stam, geweldig om die strijd te zien.
Twee jaar terug verhuisden we de planten uit de potten naar de volle grond. Blijkbaar zijn er nog wat wortels blijven steken want dit plantje groeit terug.
Voor één keer zat de merel op z'n gemak. Veel te zien in de achtertuin,maar sedert er een \"vetpotje\" met fruit en rozijntjes onder de vaste voedertafel staat,komt ie meer naar daar.
5 Mei 2015 het eerste voorjaar toen we ingetrokken waren bij mijn schoonvader heeft maar een jaar geduurd. De planten zijn ook mee verhuist en verplant voor de 3 de keer.
Toch maar weer naar beneden springen? Inmiddels hebben we ervoor gezorgd dat de kat niet meer in de buurt van het nestkastje kan komen en de ouders gaan weer door met voederen van de jongen.
Anthurium, Flamingoplant, die is net als al mijn andere planten meegegaan in het zomerhuisje. Zo te zien heeft hij het wel naar zijn zin, want er komen al weer nieuwe bloemen bij!
De koolmezen hebben zich nog niet bij het voerhuisje laten zien aan de achterkant . Ontdekte er deze week wel in de bolboom in de voortuin , foto's door dubbele ramen .
Gisteren onze boom (voederboom voor de vogels) geplant . Enkele pimpel- en koolmeesjes als ook een roodborstje was er als de kippen bij om het te inspecteren.
Gisteren onze \"voederboom\" geplaatst en de eerste bezoekers waren er deze morgen al. Hier een koolmees die de weg gevonden heeft tussen de regendruppels.
"OLD ENOUGH (62) TO KNOW BETTER, YOUNG ENOUGH TO DO IT ANYWAY" in plaats van verhuizen naar een kleiner huis met kleinere tuin, zijn wij net verhuisd naar een wel kleiner huis, maar wel met bijna 8000 m2 grond! (ca.
Het "Florijn College" aan de Wilhelminasingel, voormalig "Ignatius Ziekenhuis", gebouwd in 1922-1923, is in 1991 verhuisd naar een nieuwbouw aan de Molengracht.
Mijn bijenstalletje bij de volkstuintjes nadert zijn voltooiing. Enkel nog het groendak verder aanplanten en de wand voor solitaire bijen nog wat aanvullen.
In m'n nieuw gemaakte,verhoogde border en ervoor tot aan de voederplek staan een groot deel zonnebloemen uit een doorsneden pakje dat ik gratis had gekregen. Een paar beginnen te bloeien.
Meerdere keren per dag komt hij snoepen van de insecten voederblok. Mannetje en vrouwtje roodborst zaten vandaag naar elkaar te fluiten in de perenboom.
Na verschillende keren verhuisd te zijn eindelijk juiste plek gevonden voor de gunnera, buizen aangesloten op regenwaterton (die elke dag gevuld wordt) die rond de gunnera liggen zodat hij constant water krijgt aangezien we (nog) geen vijver hebben
En als er niet gebouwd kan worden aan het zomerhuisje dan gaan de paaltjes voor het nieuwe onderhoudsvrije hekwerk erin. Devies voor dit jaar is investeren in onderhoudsarme zaken in de tuin zodat aankomende jaren onbezorgde aandacht naar tuinwerk uit kan gaan.
Deze (een koppel) heeft ook het nieuwe eekhoornvoederbakje gezien al van ver komen aanvliegen - ze hebben wel scherp zicht hé - ze zien in de omgeving onmiddellijk wat er zoal van plaats of situatie veranderd is en komen het dan onderzoeken - Tuur ook trouwens.
Eindelijk vogeltjes in mijn tuin (sorry voor de slechte foto, maar kon enkel mijn gsm op tijd nemen om een foto te nemen) gisteren: pimpelmezen vandaag: roodborstje, merel en weeral wat kraaien of kauwen (geen idee, soms komen ze in paren, dus het kunnen kraaien zijn) Ik zal dus werkelijk iets van een voederstation moeten overwegen: dan zullen er meer komen vermoed ik.
Dit is de eerste stap richting "mijn tuin": het tuinhuis is gezet en ook mijn planten zijn mee verhuist van de vorige woning (niet-winterharde planten zoals olijfboom en passieflora staan momenteel nog ff binnen, maar die zullen in de border komen links op de foto). De papavers en tulpen zijn al gezaaid (mss te vroeg, maar ik ben een beginner) en ik sta klaar om te beginnen, maar ik zal nog enkele maanden geduld moeten hebben
Voederplank-klever - wanneer het dak er af is komt ie makkelijker, gaat bijna 2x zo hard heen en terug als een doorsnee mees. Heeft blijkbaar ook iets stevigere poten, en langere klauwen.
Ik wou dat ik de ruimte had om een mooie grote tuin aan te leggen, maar dat zit er nu even niet in (verhuisd vanwege scheiding naar een huurwoning met piepkleine achtertuin). Desondanks ben ik ontzettend blij met al mijn bloeiende bloemetjes en goed groeiende meter bij meter moestuin Mijn huidige partner heeft een grotere tuin, waar ik ook dankbaar gebruik van maak met mijn camera Moet nodig weer onkruid wieden zie ik wel.
Vandaag een stukje border volledig vernieuwd en al m'n oude bloembollen erin samen geplant en er Phloxen opgezet. Ook 3/4 vd Clematissen eens samen gezet en een nieuweling Hakonechloa macra 'All Gold' erbij geplant.
Deze witte wisteria, moest weg bij mijn moeder in hartje zomer (juli 2013), ik dacht ik geef het een kans in mijn tuin, helaas vielen alle blaadjes uit, dacht dat die dood was.
In de oksel van onze oude boom in het oude huis stond een plantje en vroeg me af of het nog ging bloeien voordat we gingen verhuizen. En ja, inderdaad, maar wat het voor plantje is weet ik niet.
In de oud-ijzerbak bij mijn plaatselijke ijzerboer lag een oude lantaarn. Al het glas was eruit en ik had onmiddelijk het idee om daar een voederstation van te maken.
Op het strand kan je deze rolstoelen met grote banden huren. Wat had ik dat graag nog eens willen doen met mijn moeder, maar helaas is het er nooit meer van gekomen.
Tuinkabouter en varen, die binnenkort gaat verhuizen. Hij heeft te natte voeten, dus hij mag naar een iets droger stukje met een flinke portie humus erbij.
Bij in actie op de Amerikaanse Sering. Eindelijk weer even tijd gehad om foto's te bekijken en zelf foto's op de site te zetten, we zijn druk bezig met inpakken voor de verhuizing aan het eind van de maand.
Deze hortensia hebben we in het jaar van onze verhuizing gestekt; we vonden hem heel mooi en kenden geen naam. Zo konden we de plant laten staan en de jonge planten in pot meenemen.
Al weken proberen de tortelduiven hier een nest te maken op 5 hoog bij mijn moeder. Hoe lang zal het duren voordat ze begrijpen dat dit niet geschikt is!
Sorry voor de slechte beeld kwaliteit maar zat net met de Tablet in de tuin waarmee ik deze heb kunnen nemen. Jonkie zit op lamp een heleboel bombarie te maken op moeders om wat te krijgen.
Trekt enorm veel bijen aan en is zijn naam niet gestolen. Hij geeft mij proustiaanse herinneringen aan de de tassen melk met honing die mijn moeder mij vroeger gaf voor het slapen gaan.
Van alle merkwaardige Pinus Nigra Nigra die ik al ben tegengekomen, te voet, fiets, soms zelfs auto, heb ik een foto (tenzij ik geen toestel bij had) - deze is van omgeving Hoederloo op de heide.
De 3 Artisjokken waren geschrokken van de verhuizing; ik was bang dat ze het zouden begeven maar nee: ze lieten zien dat ze helemaal naar hun zin stonden. Inmiddels ligt er ook weer n flinke lading haksel bovenin de bak.
Mijn allereerste plantjes gezet: een rijtje viooltjes, mijn buxusbol en een chrysant. Helaas moesten buxus en chrysant later rap verhuizen omdat het hier vooraan kletsnat werd in het najaar en winter.
't Verhuizen gaat beginnen. De linkse mag blijven staan,middelste is normaal een kamerjasmijn(die ik eens goed onder handen heb genomen begin v/d zomer) en de kleinste is een mooi sparretje dat gans de zomer gebloeid heeft.
En zijn we thuis niet in de schuur de frees aan het oppoetsen dan zitten we aan de koffietafel moeders de vrouw gek te maken met tuinontwerpen en groenteplanning.
Pinus nigra ssp. nigra (austriaca) - als jaarling 6,5 cm bereikt, nu al 4 cm erbij - alle 50 overblijvenden van vorig jaar vertonen mooie scheuten, net als hun grotere broeders.
Deze mocht ik groot brengen. Moeder dahlia 'pink Butterfy' Bestuurder 'David Howard' en uit de gein noemen we deze nu MS ( Marten Smeding) 'Koning David'.
De regendaas (Haematopota pluvialis) Het vrouwtje probeert door de trui van mijn wederhelft te bijten, dat lukt dus niet, maar door een spijkerbroek kunnen ze wel bijten. Ze steken dus niet, maar bijten.
Volgens mij is dit 1 bolletje sneeuwroem, of niet. Ik had bij mijn moeder wat donkerblauwe (ahum) crocussen meegenomen en zag deze ergens verloren tussen staan.
Af en toe vallen er slachtoffers in de tuin. Met het afgelopen goede weer, was deze Europese hoornaar steeds opzoek naar prooien om zijn larven te voeden.
Elke week liep ik langs dit vreemde voorwerp en dacht het lijkt wel een soort zwam. Deze week zag ik bij mijn moeder in de krant een foto van jawel dit zelfde voorwerp!
Misschien nu wel op haar mooist; toen ik deze gisteren had genomen dacht ik even kon mn moeder dit nog maar even zien. Ik had de borders voor haar aangelegd en zij heeft ze grotendeels gevuld.
De hommelzweefvlieg (Volucella bombylans) ook wel de hommelreus genoemd is een nectar-eter Weer een goed voorbeeld van mimicry of mimicrae (dan lijkt een dier of plant op een ander dier of plant) De larven van deze zweefvlieg leven in nesten van andere insecten en voeden zich met dood materiaal.
Gisteren, de Liquidambar, laatste cadeau van mijn moeder, postuum. De mooie kleuren verschijnen pas later zie ik nu; in de herfst was ik teleurgesteld voor niets.
Penny Lane, heb ik ooit ook gestekt en gelukkig maar want de roos waarvan ik de stek genomen had is verleden jaar doodgevroren. Deze hier heeft het overleefd, dat is mijn eerste roos die ik toen heel toevallig stekte.
LT, ik heb jouw "Schizanthus wisetonensis - Splitbloem / boerenorchidee" vergeleken met de plant van mijn moeder, maar was toch weer een andere plant. Hier stond op het kaartje een "Miltonia" .
Vandaag op pad geweest met mijn moeder. Een tuin bezocht in Rozenburg, geheel onderhouden door vrijwilligers en bedrijven van Rozenburg voor Rozenburgers.
De ruil Voordat baboe begon te zingen nam ze de beide handjes van het anakje dat nog niet wist dat ze blond was in beide handen. Plaatste de vingertjes zacht tegen haar strottenhoofd.
De bloemenborder met het "onaffe" terras erachter ben tevreden van de vorm, laat ze nu maar goed doorgroeien. Ook wel spannend: dit is de eerste keer dat ik vanalles gezaaid en gepland heb.
Nooit geweten dat prikneus zó groot kon worden! Deze heeft jaren in een pot gewoond, sinds vorig jaar heeft ze dan eindelijk vrije voeten in mijn tuin.
Herman van Veen 70 jaar Deze mens Deze mens is zacht als stromend water deze mens is fluisteren als het ruisen van de wind deze mens is kracht als essenhout deze mens is geluid als van een storm dit is een kind van Moeder Aarde deze mens is oer. Deze mens is geen geleerdheid maar wijsheid gegeven door het leven zelf deze mens wordt nóoit eens moe ik kijk verwonderd toe en word stil.
Wij hebben weer een nieuwe blik vanger in de tuin kunnen toe voegen deze zullen wij wel weer veel laten zien in onze foto reportage , wij zijn er weg van ,en ook deze komt grotedeel van de inbrengwinkel en de op bouw is een glazenschaal ooit gekregen van mijn vakbroeders de vaas waar het hoofdje op staat is van een pottenbakster van ruim 20 jaar terug aan de bodensee in duitsland en het hoofdje zwerft al jaren door onze tuin al met al mooi bij elkaar gezocht sootje maar we doen het er maar mee.
Met mijn Aldi toestel kan ik geen scherpe foto's maken. Onder de Albizia staan:Magnolia watsonii, Viburnum shasta,Betula humilis, Sinocalycanthus hartlage wine,Decaisnea fargesi,Hydrangea quercifolia 'Little Honey' Viburnum plic.
Er wordt andaag voor ons gezorgd .Recept:Water,vlinderstruikbloem, kippenvoer,suffinia, pasta, badzout, paprikapoeder,haarmousse,kipkruiden, honeyloops,dalia, handzeep, spaghetti, groene zeep heel belangrijk!
Deze pioen stond er al toen we hier kwamen wonen, wel op een andere plek, maar verhuizen naar een andere plaats was geen enkel probleem. In de loop van de jaren heb ik al heel wat nakomelingen uit hem gescheurd, die het allemaal ook weer prachtig doen.
Er zijn gelukkig nog enkele zekerheden in deze wereld - Marei houdt niet van Paardenbloem, noch Buxusmot - Rhus woekert, net als Antwerpse Sterren, en Incalelie - Pinus Nigra Nigra is de mooiste boom op aarde (al zeg ik het zelf) - Hout is het mooiste materiaal om mee te werken (al zeg ik het zelf) - Belgiê brouwt nog steeds de beste bieren ter wereld (dat weet iedereen - en staat buiten kijf !) Nu is Mort Subite niet het allerbeste Kriek-bier, wel Lindemans en Eylenbosch, maar die zijn echt niet overal te krijgen.
Grote rozen teruggeknipt want we moeten ze verplaatsen - 2 x Guirlande d'Amour die verkeerd stond (1 staat juist, daar had ik al foto's van geplaatst) - nu nog zoeken waar naartoe ermee. verder een wilde roos mogelijk een scheut van een onderstam (?
Onze nieuwste aanwinsten: Twee late kuikentjes van de legkippen waarvan de moederkloek heel blij is dat ze eindelijk weer eens een zandbad kan nemen. Een bastaardkrielkipje met een snor, speciaal aangeschaft om de eieren van de legkippen uit te broeden.
En nu staat er achter de fazantenbes , een mooie treur conifeer, gered van de dood deze wilde iemand uit doen en naar het groot vuil doen. Ik hoop er nog lang geniet van te hebben.
De nieuwe kozijnen zitten erin, gepikt maranti uit de afvalcontainer van de kunstof kozijnen boer is omgetoverd tot nieuwe kozijnen. Eerst het plaatwerk afwerken en dan de ramen erin.
Week nummer 48 Vandaag, rond 9 uur deed ik 16 Nijntjes boekjes en een knuffel op zijn kistje heb een liedje in mijzelf gezongen terwijl hij, door "Moeder Aarde" werd toegedekt. Het kwam zo: Een jongetje stond mij aan te kijken in een opwelling tilde ik hem op nam hem op mijn rug en ging gewoon door met het geven van tennisbal- spelletjes aan de vluchtelingen kindertjes.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina