Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Tijdens de winter helpen we de tuinvogels wat maar graag mee met het zoeken naar voedsel. Alle insecten overwinteren ondergronds en de planten zijn in winterslaap. Toch hebben ze niet alleen tijdens de winter onze hulp nodig. Vogels gebruiken het hele jaar door veel energie: in de winter om warm te blijven, tijdens de lente om te broeden en hun jongen groot te brengen en in de herfst bouwen ze hun reserves op voor de komende winter. Bijvoeren kan dus het hele jaar door. Maar wat geef je dan wanneer?
Verwen de vogels met zaden en bessen, zo blijft het een drukte van belang in je tuin! Het is altijd leuk om ook in de stille maanden veel bedrijvigheid in je tuin en op je balkon te hebben. Als je vogels nu al bijvoert, weten ze je de hele winter te vinden en zoeken ze je ook in het voorjaar weer op.
Als het vriest en sneeuwt hebben de vogels onze hulp hard nodig. Om hun lichaamstemperatuur van zo’n 40° op peil te houden hebben ze heel wat extra energie nodig. Daarom is het belangrijk vogels te voederen met het correcte vogelvoeder:
Een raamvoederhuisje zorgt ervoor dat je vogels van dichtbij kunt bekijken.
Waar moet je nu op letten bij het gebruik van raamvoederhuisjes en waarmee kan je ze het best vullen? Hieronder een overzicht en weetjes van raamvoederhuisjes.
Ben ik de enige die zich vragen stelt bij de recente trend om almaar grotere voedersilo's te verkopen? We krijgen hier veel vogels op bezoek (bij de recentse vogeltelling moest ik zelfs expliciet aangeven dat de getallen juist waren) die een hele waaier van voedsel krijgen aangeboden, maar een pindasilo waar zowat een kilo pinda's in kunnen?
Hier kan ik zo gelukkig van worden, Als ik vanuit mijn kamerraam deze vogeltjes bezig zie, weet ik dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. misschien herinneren jullie het liedje nog (van Sakia en Serge): (Het zijn de kleine dingen die het doen) [afbeelding verwijderd niet-https]
Een vrouwtje groenling (Chloris chloris) heeft ook de namen groenvink of groninger. Dit vrouwtje heeft een nest gebouwd samen met haar mannetje van hondenhaar en stukjes sisal touw, wat we ophangen in de netjes waar mezenbollen in hebben gezeten.
Dahlia - een paar jaar geleden een mandje vol bollen van buurman verderop gekregen. Dus nu ieder jaar maar weer: voorjaar bollen in de grond en najaar bollen uit de grond.
Ik heb deze week Irissen die een tijdje geleden uit de grond zijn gehaald gekuist, nu heb ik hopen kleinere bollen liggen. kan iemand me zeggen wanneer ik de oude en jonge bollen kan terug planten?
Deze buren knippen niet zelf denk ik - en de ijsco man moet hier ook niet komen - "allez, voor mij eentje met 22 bollen" (ze hebben zo 2 rijen staan langs de inrit.
Zoals wel eens eerder gezegd, hebben vele bewoners hier een vogelhuisje van Jan de vogelhuisjes maker. Ik heb er nu ook een gekocht en opgehangen in het Atrium, voor de sier.
In de tuin komen al sinds jaar en dag katten op bezoek, en vinden het bloembollenperk bij uitstek geschikt om hun behoeften te doen. Totaal geen probleem, maar het steeds opnieuw in de grond moeten stoppen van de naar de oppervlakte gewerkte bollen is nu verleden tijd.
Spijtig dat ik de vijver zo moet beschermen tegen de reigers ,deze dagen vliegen ze hier over ,maar landen durven ze toch niet meer goed,daar er eens eentje in de draad is blijven hangen.de vissen zijn mij een beetje te duur om zo maar te laten vangen.
Dichtje week 14 Acer in lente tooi. Als kusjes in de wind hangen de opkomende blaadjes bijna verlegen aan de takken kijk hoe broos en zie hoe mooi ze blozen.
Wat bloeit deze roos uitbundig, krijg er niet genoeg van. Wel hier en daar wat stokjes gezet, want de bloemen hangen een beetje door de vele regenbuien.
Bijna 'baby-roos' als kleur. Is één van de weinige serrata's die bijna 'bollen' als bloemen geven op éénjarig hout, dus na eventuele vorst toch nog een overvloed aan bloemen.
Net mijn bloemenzee terug opgehangen, de plastic hanger was bezweken onder het gewicht. Gelukkig blijven er nog genoeg bloemen over om verder van te genieten.
Avondlijke Schuifelaar gespot - Leslie de Lijster (eet trouwens onze blauwe druiven op die aan de gevel hangen, maar zij/hij MAG ! (wij nemen wel ons deel ook) mvg hugo
De hele dag geknipt en gesnoeid en weet niet of die oude buxusbollen nog zo mooi zijn door een kun dwars doorheen kijken. Nu het rotste karwei nog snoeisel opharken.
Dahliabollen van de franse buurman gekregen. Maar eerst even een plantgat maken - zo ging het trouwens met alles wat we hier in de tuin hebben gezet: de bodem is nogal rotsachtig.
Deze Bacopa heeft niet in de gaten dat het winter is. Ik heb de hele mand in de koude serre gehangen en hoop met mijn naïviteit dat het volgend jaar gewoon uitslaat.
Zwemvijver met links het filtergedeelte reeds gecementeerd. Taxus in bollen was oude plant op het perceel en zal in de komende jaren verder vorm gegeven worden.
3 van de 4 plantjes vertonen deze zwarte hangende top alsof verbrand. Voor de rest stelt deze eigenlijk niet veel (bladeren) voor en ik vraag me af of dat normaal is.
Werken aan de voortuin, nog enkele planten ontbreken, zoals de helleborus, te planten in het latere najaar en de voorjaarsbollen, ook nog later aan te planten
Een karwei wat we uit handen hebben gegeven, 2 dagen lang de boomexperts aan het werk gehad in de oude eiken. Zo knap hoe ze daarboven in de takken klimmen en hangen en zo hun snoeiwerk verrichten.
Bij de benedenburen in de tuin hebben ze pindazakjes in de boom hangen. Vanuit mijn keuken kan ik daar mooi naar kijken Halsbandparkieten komen er op af.
Appels ze zijn eetbaar en geschikt voor appeltaart en appelmoes het is een midi boom stam is 1m hoog en hij heeft 5 takken die vanwege de zwaarte van de appels opgebonden zijn anders hangen de appels op de grond
Narcissus Tazetta Bridal Crown . Deze aangevraagd voor de plantenlijst , was een tijdje geleden al een paar keer voorbij gekomen als voorgetrokken bollen .
Drie weken geleden narcissen tevoorschijn gehaald en in een pot met grond buiten gezet en nu komen er al groene puntjes tevoorschijn. Ik heb nog nooit bloembollen van een vorig jaar bewaard, dus extra leuk dat het werkt!
De grote klit, ook wel grote klis genoemd (Arctium lappa) De penwortels zijn eetbaar. Medicinale plant Pas op voor de klitten als die opgedroogd zijn, want ze blijven in de vacht van uw huisdier hangen of aan uw kleding.
Gisteren en vandaag volop bijen, de spinnen halen nu hun slag thuis. Ze hebben de bijenactiviteit hoog in de "bollen" gespot en hebben hun netten daar zeer strategisch geplaatst vandaag is het smullen !
De dagpauwoog (Aglais io) 's Winters hangen hier in de kelder soms wel 20 stuks in een diepe winterslaap. Zodra het in april buiten boven de 15 graden is vliegen de eerste generatie uit.
De "Hoge Brug" (Liefdesbrug) deze wordt gebruikt door verliefde stellen om er een slotje aan te hangen en vervolgens het sleuteltje in de haven te gooien, dit in navolging van de steden Rome en Parijs.
Dendrobium wardianum, een fantastische plant die rijk en langdurig bloeit; om ruimte in mijn kasje te sparen heb ik 'm ondersteboven gehangen en dat bleek een goede vondst!
Een schoolvoorbeeld van compositie met texturen en vormen - steen, fijn gras, grote bladen, geometrische bollen, en voor de rest enkele sobere kleuraccenten enfin, we weten weeral wat te doen morgen (RHS Flower Show 2008)
Enkele dagen na de officiële opening, en kort nadat ik de Skyscraper op een plaats met meer open "uitzicht" heb gehangen, wordt er al volop gebouwd en verbouwd.
Deze "denneboom" heeft stevige takken die regelmatig van de stam aflopen, met hierop kleine zijtakjes die naar boven gericht zijn, niet afhangend. De naalden zijn zeer stevig en kort, en ze zijn eerder afgerond dan puntig.
Het verschil tussen de vrouwelijke en mannelijke Ginkgo biloba kun je zien aan de rechtse op de foto is een vrouwelijke die heeft vanaf de stam iets wat hangende takken. De mannelijke links op de foto heeft vanaf de stam opgaande takken.
Dichtje nog passend in week 3 Hulpeloos? Oh nee integendeel het slimme meidje laat vol gevoel haar kopje berustend hangen weet zich vertederd houdt haar blos nog even voor zichzelf.
Een gedeelte van de hangpotten Fuchsia's hangen hier in de poezenkamer, een gedeelte hangt op mijn hobbykamer en de potten met staande Fuchsia's staan in de keuken onder de lichtkoepel. Poeh poeh ik heb ze er in zitten.
De korenbloemen die je ziet is de stengels boven de petunia komen (omgeregend) uit de bak ernaast. Ik laat ze voorlopig hangen (een deel hang ook tegen de grond), want ze komen mooi uit.
Slechts één van de drie komt aarzelend en heel laat nog in bloei De kwaliteit van de bollen is bij Verberghe wel eens beter geweest, sinds Nijssen deze zaak heeft overgenomen gaat het helaas achteruit daar. Jammer zoiets maar we zullen maar hopen dat het na de grote drukte beter wordt, het is blijkbaar momenteel zo druk dat je niet eens kunt bestellen ?
Ik heb een Lieveheersbeestjes huisje gekregen en heb het in de tuin gehangen. Hierin zouden de beestjes kunnen schuilen en zo zou je ook meer Lieveheersbeestjes in je tuin krijgen.
Deze nestkast op een betere plaats gehangen en kijk het bruist er al van nieuw leven - maar 't gaat snel - jongen zijn al uit en de proteïnen worden aan de lopende band aangevoerd. Of ik de kleintjes die uitvliegen ga kunnen knippen voor Ms.
Ik ben al weer zorgvuldig koolwitjes aan het kweken voor volgend jaar. Benodigdheden: een klein hoekje moestuin, enkele koolplanten en wat begrip en het geduld om nog iets later de poppen te laten hangen op muren, pergolapalen e.
Deze voormiddag alle bladeren nog eens samengeveegd op paden en terrassen en verdeeld over de bloemperken. Toen ik daarna de tuin eens keurde vanachter 't raam zag ik iets aan een draad hangen.
Ik heb geen bolletjes in de tuin, wel in bakjes op de tuintafel, is ook leuk maar niet alles wat in het bakje staat komt in bloei. Ga deze bolletjes wel bewaren.
Tweede paasdag dichtje week 13 Paasbest. Klein bonkig kleurig fleurig staat ze te ranonkelen in de tuin ze weet dat ze knap is laat haar kopje niet hangen dus ga ik de badkamer in geef mijn haren een óp blondje stift mijn lippen lak mijn nagels en stap op mijn paasbest stralend de huiskamer binnen en voel mij ranonkel best mooi.
Overdag slaap ik en tegen de avond vliegen we met de hele familie uit, opzoek naar insecten. De ruige dwergvleermuis (Pipistrellus nathusii) Wij hangen achter de luiken, ondersteboven en draaien ons even om als we moeten poepen of plassen.
Dit weekend de mussenflat opgepimpt en er een stoplicht van gemaakt. Vandaag hoog tegen de klompenhok opgehangen, hopelijk gaan de musjes nu niet meer onder de dakpannen van de klompenhok nestelen, ze komen er altijd klem in te zitten.
Een koppeltje gespot in de hoge bomen van "den buiten" achter ons - ze zijn eerder al in onze tuin komen verkennen maar toen had ik de eekhoornhuisjes nog niet opgehangen. Hopelijk komen ze snel weer eens langs en ontdekken ze de 2 vrijstaande woningen (zal misschien niet snel gebeuren - ze leven graag heel ver weg in de wildernis.
Deze dakgoot werd ingebouwd in een pergola en leidt het regenwater af naar een vijvertje. Momenteel is deze goot ook nog eens behangen met Lotus Berthelotii en Rhodochiton, gebruikt als hangplant i.
Nadat de zaailingen in 't kweekbakje door de zon te hard opschoten en te frêle werden, deden de zaadrestjes in de planten bakken het wel goed. Met de stortregen een voor een de planten in de bakken compleet platgewalst.
Schrijfseltje 19 december kwart voor 11 in de avond. Kerstmis was vroeger zo onbevangen versieren, lichtjes en alles wat erbij hoorde heel veel liedjes zingen en zo.
M'n geduld is op! De kauwen verjagen de zangvogels en het echtpaar Grote bonte specht en ze vreten in minder dan geen tijd alles op wat ik niet voor die inhalige krengen gemaakt heb Bij gebrek aan een dooie kauw heb ik een stuk zwart plastic in de boom gehangen.
Vandaag een stukje border volledig vernieuwd en al m'n oude bloembollen erin samen geplant en er Phloxen opgezet. Ook 3/4 vd Clematissen eens samen gezet en een nieuweling Hakonechloa macra 'All Gold' erbij geplant.
De grote gele waren er al, en zijn er al bijna geweest (oude bollekes) nu een enkele grote paarse - de andere, kleintjes, komen er nu ook snel uit, morgen is het feest !
Nog even toevoegen aan de één en twee jarigen. Deze eenjarige papaver is nu vervangen door papaver orientale 'Coral Reef' die staat bij de vaste planten en is minder hoog en geen gedoe meer met zaaien.
De klim- en eenmaal bloeiende rozen zijn gesnoeid en voorzien van de nodige meststoffen; alle restanten van de Hosta's zijn opgeruimd, binnenkort steken honderden voorjaarsbollen hun neusjes boven de grond, de Ipheion en Muscari doen dat nu al. We hebben zo rigoureus geruimd om nu nog zoveel mogelijk slakken te elimineren.
De katten zijn op het moment zo in de rui, dat ik van het haar dat ik uit hun vacht borstel kleine bolletjes draai. Een beetje vreemd, maar wel decoratief.
Snowey is een ragdoll en een jager die muizen en mollen vangt en ook de vijver voorziet van kikkers waar ze mee aankomt en die wij dan in de vijver zetten sommige die ze gevangen had waren net zo groot als een muntstuk van 20 cent alle kikkers en het waren er zo'n 15 die ze van de zomer ving allen hebben het overleeft , en leven nu in de omgeving ergens ze blijven niet allemaal in de vijver maar vertrekken na een paar weken weer als ze groot genoeg zijn.
Begonnen met mijn winterbedden , wel vroeger als gewoonlijk. En de buren zeggen, Maurits is begonnen met zijn wintergangen, dan komt de winter binnenkort in onze rangen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Narcis (Narcissus) is een geslacht van bolgewassen uit de narcisfamilie (Amaryllidaceae). De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie (zie Narcissus (mythologie)).
De bomen voor ons huis kleuren steeds roder, zo mooi! Ik dacht dat het de Japanse Esdoorn was, maar heb nu deze groene bolletjes in de bomen ontdekt en ga nu toch twijfelen, want het zouden toch van die vleugeltjes moeten zijn in de esdoorn ipv bolletjes De amberboom (Liquidambar styraciflua)
Dit gras wil niet meer. Drie jaar geleden gedeeld en verpoot, maar zijn andere helft zag het meteen niet meer zitten en deze vindt het nu ook welletjes.
Ik denk dat ik nu 1/3 geoogst heb. de andere 2/3 mogen nog wat rijpen - maar nu ik de bladeren wat weggenomen heb hangen de trossen veel meer in zicht voor merels en lijster, en wespen.
Bijzondere lelies, drie jaar geleden , werden hier vlakbij leliebolletjes geplant, de machine verliet het land terwijl mijn man erlangs fietst en verliest een handvol bolletjes, in de fietstas en daarna de grond in gedaan en nu eindelijk dit resultaat. Een mooi kado' tje
Dit zou Ilex Altaclerensis Golden King moeten zijn. In een reeks van 15 planten zijn er 3 volledig bruin: Komt dit nog goed, snoei ik, of moet deze vervangen ?
Week 17 Stadspark in prille lentezon. De Longen van de stad lachen prilgroen en laten mij stilstaan uitnodigend bloost het fietspad bruggetjes maken halfhoepeltje over de sloten lenig slingert jonge wilde braam zich door de nog kaal jong geknopte struiken hangjongeren hangen, ach waarom ook niet muziek uit de binnenstad drijft me terug.
Over dit pad, dat de scheiding vormt tussen een border en het moestuintje, loopt een dubbele pergola die op een iets langere termijn een soort 'fruitloofgang' moet worden. Tussen de palen werden 3 perenbomen geleid en twee appelaartjes.
Houtsnijwerk van (wijlen) Jaromir Grunlich, had een van de grootste en spectaculairste rotstuinen in Tsjechie net buiten het plaatsje Sedlo?ov in de Orlické hory (adelaarsgebergte) Woonde 5 km van ons vandaan.
Vandaag de meeste bloemen naar de achtertuin gedaan.Alle Alstroemia's en Echinacea's die in potten staan onder de tafel aan de Bamboe gezet,kan daar vliesdoek voor hangen.
@Joukje van de drie geplantte bolletjes Allium Schubertii is er maar eentje uit gekomen. Eentje is verdroogd in de knop;en de ander had alleen maar blad.
Het is dus zeer zeker geen Razzmatazz dat heeft Easy plant toegegeven . Er zijn geen vervangende planten meer en wat het dan wel is werd ook niet verteld .
De antwerpse sterren zijn "back" - R gaat toch nog eens goed nagaan of er nu wel degelijk knollen aan de wortels zitten, zoals enkele lezers hier beweren .
En waar de ochtendzon nu wel haar kans krijgt, dáár komen de voorjaarsbolletjes.(niet vandaag, want ik heb zaterdag door zweten én meewerken, toch kou gevat.
Het net, eindelijk gaat het erover, Netjes op een voetbalveld in orde gemaakt en touwen er doorheen geregen om het makkelijk af te kunnen rollen. Werkte prima, 1,5 uurtje zat het erop.
Deze week perk rond Pampasgras verder uitgewerkt en deels al beplant met Kogeldistel en erachter de Ceanothus 'Concha'.Rond de Concha plastek gelegd want Happy vindt het plezant om in de aarde te rollebollen.
De eerste bolletjes die ik in het najaar van 2013 had geplant, deden het vorig voorjaar goed. Later heb ik er lage kruipplantjes bij gezet, zodat het hopelijk dit jaar een vollere aanblik onder de boom geeft.
Voor R en mijzelf ook mag het best wat meer winter worden - we verlangen naar de stilte na de sneeuwval, de gezuiverde lucht, en de stralende zon op klaar-blauwe hemel.
Ongenode gast(2)dit mussenjong was in de kas op de een of andere manier in de kas beland gelukkig liet die zich makkelijk vangen zodat ik hem weer buiten heb losgelaten waar die hoort.
Volgens mij is dit 1 bolletje sneeuwroem, of niet. Ik had bij mijn moeder wat donkerblauwe (ahum) crocussen meegenomen en zag deze ergens verloren tussen staan.
De plant: Petunia's worden in ons land vooral aangewend als perkplant of als rijk bloeiende kuip- of potplant voor op het terras of balkon. Sinds een tiental jaar is er nu ook de hangpetunia of de Surfinia die veel gebruikt wordt in bloembakken die op de vensterbanken staan.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De gele lis (Iris pseudacorus) is een plant uit de lissenfamilie (Iridaceae). Het is een 0,8–1 m hoge oeverplant van zoet, stilstaand of langzaam stromend water.
Tijdens een fietstochtje deze namiddag zaten bij dit mooie vlees vier blauwe reigers. Toen ik mijn toestel bij de hand had waren er al twee opgevlogen en de twee anderen kon ik niet in één beeld vangen.
De Romneya (Californische boompapaver) die, misschien door de afgelopen warme periode, nóg uitbundiger bloeit dan anders, oogstte gisteren op de Open Tuindag weer veel bewondering. Foto en gedicht van Eljo Een knipoog.
Deze bloem is niet hetzelfde als de twee onderstaande foto's. Deze heeft meer een bolletje van bloempjes, terwijl de onderste uit enkele bloemen bestaat.
En voor dit hek, vind je één van de gedenkwaardigste tuinen, die ik ooit gezien heb. TOE, wat is afstand, wanneer je er warm ontvangen wordt en meegenomen wordt in een "Mareise" wereld.
Dit is een openklappende klep in de afvoergoot van het dak. zo vangen we regenwater op in een waterton waarvan we in het deksel een opening gemaakt hebben - deze opening is afgemaakt met een heel fijn gaas om het water te filteren en het vuil uit de regenwaterton te houden.
Hier en daar een rode pluim bijgestoken van Pennisetum setaceum 'Rubrum' - dat oogt direct wat tropischer ( 't gedacht telt hé) - maar veel valt er nog niet mee te poetsen, want slechts hier en daar een pluimpie - volgend jaar gaan ze de grond in en dan hebben we 4 grote pollen - zo is het plan althans.
Elke dag in de middag als de zon schijnt vliegen de zwaluwen een rondje om de kerktoren. Waarschijnlijk zijn daar vliegjes die afkomen op de warme leisteen van de kerk, die ze vangen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Lelie Lelie (Lilium) is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste voorkomen op het Noordelijk Halfrond.
Ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de NOV is er dit weekend een orchideeënshow in de Botanische Tuin in Utrecht. Ook van mij hangen daar diverse planten.
Al eens banaan geroosterd (neem een overrijpe banaan - in de pel laten en geheel zwart laten worden op de grill aan beide kanten - op het bord vel eraf en suiker op laten smelten) er kan nog wat kaneel op en een bolleke ijs op als je wil - de overdrijvers spuiten het vol met "creemfattee"
Gisteren voor het eerst met een kleine drietand tussen de planten de grond wat losgemaakt. Heb er nu een zwiepende hoed tussen gezet, maar dat was wel te laat.
Dichtje week 8 Overloop Gierend walst de wind over het landschap vandaag is ze de baas en regent zich rijk zelfs in het nieuws voert ze de boventoon. De rivier geniet haar stroming golft voorbij oevers en schoont zich van gevallen blad dat ze op de kanten spuugt mollen zetten een spurt naar hoger land.
Zandoogje had zich flink in de nesten gewerkt tegen de binnenkant van de lichtkoepel. Na een kwartiertje voorzichtig proberen vangen had ik hem en kon hij weer naar buiten
Heb je een spin al eens gevolgd bij het maken van het makkelijkste deel van haar web (moeilijkste lijkt me de basisvorm te maken, gespannen tussen hoge takken en andere uitsteeksels) .
Die rekjes zijn handig - maar ik zet onder alles nog eens extra wielekes - zo kan ik het interieur en de hele inhoud van de zagerij makkelijk verplaatsen, respectievelijk rekken met jongen Pinussen buiten in de zon rollen of terug naar binnen/overdekt indien nodig.
Klein plantje met vele benamingen; vingerknol, zwarte iris, weduwen iris, slangenkop iris. Leukst is nog de vreemd klinkende Latijnse naam: Hermodactylus tuberosus.
Gisterenavond heeft onze tuin een gouden medaille mogen ontvangen bij “De Limburgse tuinaannemer 2017-2018 in de categorie 250-1000 m2. Superfier natuurlijk!
Over een lengte van 12 meter ook alle coniferen verdroogd. Een begin gemaakt deze te vervangen door rondhout afwisselend met houtsnippers en boomstammetjes.
Eindelijk na een paar ingrepen vorig najaar en dit voorjaar is de rechterkant van mijn ronde border naar mijn zin dit najaar nog 4 planten verwijderen en vervangen aan de linkerkant en dan is de border zoals ik hem wil.
Eric Young Orchid Foundation - Jersey Jersey is een eiland en is een hellend vlak, met de noordkant hoger, de zonnekant lager - daardoor goed beschermd tegen koude, steeds aangenaam warm en dus vele wilde orchideeën ook daar. foto is in een serre.
De voormalige gevangenis van Breda "De Boschpoort" ofwel de Koepel, gebouwd 1882-1886, aan de Nassausingel, is in gebruik geweest tot 2013. Ook wel bekend van "de drie van Breda" Franz Fischer ; Ferdinand aus der Fünten en Joseph Kotälla SS er's uit de 2e WO.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina