Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Oorspronkelijk werd de Ecolat in de handel gebracht voor het creëren van een mooi horizontale vijverrand. Ondertussen worden ze door creatieve tuinliefhebbers gebruikt voor de meest diverse tuintoepassingen.
Een mooie afboording voor gazon, tuinpad, border, moestuin en vijver die duurzaam is en makkelijk te plaatsen.
Ecolat® is ecologisch: gefabriceerd uit 100% gerecycleerde kunststof.
Win een rol ecolat van 25 meter
Afboordingen, hoe eenvoudig ook, zijn bijzonder nuttige grenzen voor de verschillende elementen in onze tuin. Ze houden de verschillende tuinonderdelen op zijn plaats en woekerende planten veelal binnen hun perken.
Organisch tuinieren zit al een tijdje in de lift dus misschien is het wel opportuun om eens wat eigen bereidingen uit te proberen op het gebied van onkruidbestrijding. Producten zoals azijn, kokend water, zout en andere éénvoudige ingrediënten kunnen verschillende onkruidproblemen aan en zijn bovendien zeer goedkoop.
Sfeer of rust brengen in de tuin kan door het gebruik van tuinaccessoires gebracht worden. Het plaatsen van bepaalde accenten kan een bijzonder aangename sfeer of rustiek element zijn in een tuin.
Het is normaal dat je gazon er wat povertjes bij ligt na een periode van vorst, er is dan ook geen reden tot paniek. Ben je van plan een nieuw gazon aan te leggen dan kan je alvast beginnen met het verwijderen van de bestaande graszode.
Een prachtig gazon vraagt een goede de voorbereiding. Het resultaat is dat beetje extra moeite zeker waard. Ga hier in 6 stappen naar een perfect ingezaaid gazon...
Nevel
We naderen het einde van een behoorlijk heftige zomer waarin we door de wereldwijde omstandigheden gemiddeld meer uren tijd in onze tuin doorbrachten dan de afgelopen jaren. Er wordt voor de komende weken aangenaam en zacht nazomer weer voorspeld met hier en daar een regenbui. Uiteraard maken we ons op voor de naderende herfst.
Iemand enig idee hoe ik hier van af kan komen? groen containers doen ze hier niet aan, tuinafval verbrand je gewoon maar dit spul wil niet branden en waar je het ook neergooit het groeit gewoon verder.
Hier achter in het bos wordt vaak tuinafval gedumpt. Tijdens een wandelingetje met de honden heb ik wat van deze Vinca Minor mee genomen voor in een hangpot.
Vandaag 120l tuinaarde verdeeld op de natte stukken bij de grijsbladigen. Wortels een beetje vrij gegraven en lekker droge warme tuinaarde erlangs verdeeld.
Toch altijd mooi ,een kerselaar in volle bloei. Hopend dat de nieuwe buren, die het stuk grond naast ons gaan kopen,het niet te erg vinden dat hij een meter of twee overhangt .
Stuk wortel van een te grote conifeer vorig jaar bij het groenafval gevonden. In een betonblok gezet, gaten in geboord nu niet maar moet je van de winter de drukte eens zien als ik vet in de gaten smeer.
Ik kon het niet nalaten om hier 'n foto van te maken. Deze mooie schaal gevuld met bloemen van Helleborissen stond bij de kwekerij waar wij veel van onze planten kopen.
De veerpont gaat geheel zonder energie heen en weer - zoek het maar eens op. Enkel een staaldraad over de rivier gespannen, de boot laten afdrijven met de stroom mee ook aan een kabel, en het roer links of rechts omgooien, en de boot gaat heen en terug (ook zonder Drs P.
Panoramische foto in de tuin - midden grasveld achter het huis - om 8:00 - na licht nachtvorst - volle zon - staalblauwe hemel. Volg deze link https://www.
Zwaluwstelletje probeert weer een nest in onze garage te maken, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Voor volgend jaar toch maar een kant en klaar nest kopen.
De vlinderstruik is nog niet volledig in bloei en al bruin, die gaat eruit en een mooie paarse kopen. Dit heb je toch heel gemakkelijk met witte bloemen, jammer
Zo - gaatje (van de foetsie-prunus) opgevuld door R - in het weekend moet ik wel het stenen boordje langs het gazon effe recht trekken (ttz krom, met de JUISTE kromming) want dat is iets voor de dienst "Infrastructuur" .
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Gisteren mijn net zelfgefabriceerde vuurput aangestoken. Deze heb ik gemaakt met arduinen boordstenen rondom de put en afgewerkt met leisteen op de grond.
Voor zover ik in mijn paddestoelenboek kan vinden moet dit de witte kluifzwam zijn. Vroeger werd deze wel ge-eten maar tegenwoordig wordt dit afgeraden, vanwege de giftigheid.
URK - aan het werk op de boten - en op 8 jarige leeftijd overleden - mss mee met vader en overboord gegaan met een storm ? enfin 't is lang geleden - maar in andere landen werken tegenwoordig ook nog kinderen.
Gewandeld in het gebied rond de plaatsen Maassluis, Vlaardingen en gestart in Maasland. Het zou erg warm worden, maar s' morgens was het nog redelijk koel en nevelig.
Gewandeld in het gebied rond de plaatsen Maassluis, Vlaardingen en gestart in Maasland. Het zou erg warm worden, maar s'morgens was het nog redelijk koel en nevelig.
Na de schutting gezet te hebben zijn nu ook vandaag de betonnen banden in de grond gegaan en een stukje gras en wortels weggehaald. Nu nog de zakken tuinaarde toevoegen.
Voorraadje bladeren voor de aanmaak van bladgrond - heb vorig jaar de methode "tuinadvies" gevolgd (in zwarte zakken) maar dat gaf na de herfst en winter niet echt veel resultaat .
Joepie, mijn Sophora bloeit! Ik denk dat hij al enkele weken in bloei staat maar ik loop altijd met mijn kop naar beneden en zo is hij aan mijn oog ontsnapt hetzelfde met de Bijenboom (Euodia daniellii) Moet een luchtballon kopen om beter zicht te hebben.
Dit jaar eens een paar meloenplanten gekocht. Ik heb eerder wel eens een poging gedaan om zelf meloenen te kweken, maar van zaadjes die ik uit een gekochte meloen haalde.
Dit lijkt wel een beetje op een Drosera rotundifolia, maar die heb ik nooit geplant. Zou dit een zaailing kunnen zijn die "meegelift" is met de nieuwe Sarracenia-aankopen?
Een zicht van de bovenverdieping van onze pagode gemaakt op 15 augustus 2011 toen deze net was afgewerkt door Will, mijne man. Hij heeft ook zelf de afbeelding uitgesneden in roestvrij staal waaronder ook de vier windstreken staan, ook eigen productie.
Gisterenavond heeft onze tuin een gouden medaille mogen ontvangen bij “De Limburgse tuinaannemer 2017-2018 in de categorie 250-1000 m2. Superfier natuurlijk!
Zomer, en toch heb ik soms al een herfst-gevoel - door bvb de vele spinnenwebben, kleine paddestoelkes ( zie foto van AnnP ook http://digituin.tuinadvies.
Pure toevalstreffer van sacraal licht, voorts is het doodordinaire Lythrum met verbena bonariensis. Overigens niet bij mijzelf op tuin genomen maar 50 m verderop bij nichtje.
Bospaadje ligt vol met dennenaalden - zo hoef ik geen decoratieve schors te kopen - de pinussen zijn nu mijn gratis leverancier. We gingen vroeger stiekem in zandvliet tientallen zakken vullen met naalden - is goed tegen het onkruid.
Stukje van de heraangelegde scheiding met de buren (we willen niet één zijn met de buren, toch?) - de Gust, of beter zijn zoon Jozef - maar we blijven hem Gust noemen omdat wij ooit één van hun eerste klanten waren voor tuinaanleg - is wat kwistig geweest met de arborescens klimop.
Zag allemaal kleine beestjes in de regenron, misschien wel muggenlarven! We hebben de regentonnen leeg gemaakt, want zoveel muggen wil je straks niet hebben.
Heb vorig najaar de slakkenvallen zomaar weggezet, vandaag of morgen schoonmaken en nieuwe korrels erin zodat ze klaar staan om bij de hosta's te zetten. Ik wil er nog een stel bijkopen zodat ik bij iedere hosta er een kan zetten.
Kaarsenhouder is van een half boomstamstronkje, gewoon 3 gaten in geboord met frees ofte een scharnierboor 32mm diameter. Wel opletten dat je het hele kot niet in de fik steekt mat al dat droog hout eromheen.
In de schaduw van onze tuin staat deze strelitzia (Paradijsvogelbloem) in onze veranda al in bloem van begin december. het is nog steeds dezelfde bloem die open komt op de foto bij allerlei : https://www.
De rand in betonplex rond het verhoogd aardbeienbed heeft een drievoudige functie - houdt de muizen weg wegens glad onderaan de dwarse boord - handig om potje op te zetten voor de oogst - handig om op te knielen of zitten bij het plukken. Tegen luchtaanvallen waren we eerst niet beschermd - nu staat er Pechelbuis op en netjes tegen de Kauwen die denken dat het hun aardbeien zijn - maar het blijft moeilijk om het hen wijs te maken dat dat niet zo is.
Is toch mooi herpakt, niet? zie hier hoe die aangetast was Vorig jaar maart, denk ik, begonnen met "Eminent" - Allez goed, 't een jaarke geen mooi zicht, maar niet onmogelijk.
Was ik 5 seconden eerder geweest met het maken van deze foto, dan zag u deze twee tortelduiven hun liefde tonen boven òp de kat! En dat op zo'n dun stukje metaal.
Allez - hier een denkopdracht voor alle tuinadviseurs die hun gedacht kwijt willen. Voortuin beetje vrij gemaakt nu hebben we binnenin de (2) buxus-vierkanten 2m x 2m plaats voor iets anders.
Jaarlijkse gewoonte;naar de markt om goeie ouwe Renetten voor lekkere appelmoes.Steeds bij dezelfde marktkramer ( oude mensen die in't voorjaar alle soorten zaden en plantjes voor de moestuin verkopen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag Cicaden (Auchenorrhyncha) ( Aphrophora salicina)---zijn een groep van insecten die vertegenwoordigd wordt door ongeveer 40.000 verschillende soorten.
Met de aankomende feestdagen is het tijd om de wijnkelder eens na te kijken en aan te vullen. Deze fles is m'n beste maar ook m'n laatste van de reeks.
Een spinselnest van de kardinaalsmutsstippelmot (Yponomeuta cagnagella) Deze rupsen waren in mei en juni aanwezig in de wilde kardinaalsmuts http://www.tuinadvies.
Een 2 jaar geleden hebben we Thuja occidentalis 'Brabant laten aanplanten. Nu hebben we er al een 15 tal volledig kapot , volgens de planter door de droogte.
Deze bijzondere gentiana, de Gentiana clusii 'Alboviolacea' wil ik graag laten zien. Deze komt voort uit zaad van de Gentiana clusii 'Violacea' die helemaal lila/paars is.
Grauwe terrasstenen - rechts zonder HDR - links "eens deftig afgespoten" - was hard nodig dus - Betonklinkers 15cm x 30 cm - de drie originele kleuren zijn Meloen - Perzik/Peach - Sand HogeDrukReiniger is eigenhandig hersteld met reserve-onderdelen - De "pest" is dat ze je niet alle onderdelen willen verkopen in de hoop dat je een volledig nieuwe koopt. Heb dan maar zelf een nieuwe "stroom-onderbreker" gemaakt.
Dit is richting Noorden - aan de Oostkant staat de Clematis-wand - vorig jaar was het eerste jaar na de verplanting van de Clematissen her en der verzameld - dit gaf al wel wat spectakel (= bekijks) dit tweede jaar gaan ze uitbundig de terrasrand versieren.
Op het label zien we een (R) - op internet een (TM) Er is een groot verschil - mogelijk staat de (R) hier gewoon als afschrikmiddel om namakers te weren.
Naar aanleiding van De foto van Marei, met de prachtige fuchsia en de aantekening over bitterzout, het volgende. Bitterzout (magnesiumsulfaat) MgSO4 Magnesium is het centrale atoom van het chlorofyl molecuul, je kunt dit ook gewoon in je gietwater doen.
Niet in "mijn" tuin maar in "onze" (grote gemeenschappelijke tuin) "de natuur" - Koeien kudde in de ochtendnevel bij opkomende zon. Kan niet alle foto's posten hier, maar heb de eekhoorn gespot die op weg was naar de tuinen verderop om te fourageren (Tuinadvies pindapotten plunderen, weet je wel), de konijnen die rondspringen in de wei, de trekkende ganzen die richting noord overvlogen naar een volgende rustplek, De boomspecht was nog niet te bespeuren rondom zijn gebruikelijke nestplaats.
Tuinelement bestaande uit een cortenstalen plaat waaruit de contour van een huilende wolf uitgesneden is bij volle maan. achter de wolf dient een wintergroene, grijsbladige struk te komen die gesnoeid wordt opmaat van het monument.
Er zijn tientallen manieren om troggen te maken en te beplanten, het mooiste zijn natuurlijk de originele zandsteen troggen, en dan het mooiste zijn de uitgekapte van een paar honderd jaar oud. Zoals uit mijn vorige tuin .
Vooraan in de tuin een stuk afgraven zodat het hopelijk meer waterpas wordt. Misschien kunnen we dan eindelijk een groot zwembad zetten zonder dat er aan 1 kant 10cm water staan en aan de andere kant 1m.
April 2018: wildernis aanpakken! Alle struiken, wilde boomgroei, rotte fruitbomen (in de loop der jaren waren er al enkele gesneuveld door najaarsstormen) eruit.
De tuin bij aankoop van ons huis: een wildernis met resten van een oude moestuin, boomgaard (met kersen-, krieken- en perenbomen, de ene al wat rotter dan de andere), coniferen, kasseien, afval.
Achteraan begonnen met de eerste perken en nieuwe beplantingen: rhododenrons (mogen gerust heel groot worden om die mottige muur aan het oog te onttrekken later) en een Japanse esdoorn. (september 2018)
Swimmingpool by night (augustus 2020): heel waterpas was de ondergrond niet, het scheelde toch een centimeter of 5, maar na de afgelopen jaren was dit een echte overwinning!
De heuvel heeft zijn uiteindelijke vorm en grote gekregen door de beschikbare hoeveelheid plaggen en, in de afgelopen 3 jaar afgegraven en opgespaarde, grond/zand uit de borders en vanonder al eerder weggehaalde tegels waar ik nu planten heb. Leuk werk zo'n heuveltje 'kneden' ?
Bak op noord met die prachtige rode Rhodo, Heuchera en het Kiespijn boompje (hierop niet te zien)(of misschien toch: het sprietje rechts achter in het nog lege vakje) Wel is te zien hoe moeilijk het hier is foto's te maken zonder storende achtergrond, sinds buurman n raam in zn schutting hakte.
De begin zomer aangeschafte Mirtestruik groeit goed, in pot aan de voet van de Budleia. Het mooie kleureffect komt alleen door het avondlicht; niet aan de knopjes gedraaid.
De rest vd achterkant vd kast moet ook nog zwart want hiervoor komt een Amandelboompje. Doordat dit de enig mogelijk plaats was voor de kast, werd hier een warmteval gecreeerd, doordat de kast aansluit op de aspergebak links ervan.
Ik vind het momenteel erg lastig mooie foto's te maken; het groeit maar en doet maar allemaal en tegelijk: heel chaotisch. Maar dat kan ook mijn state of mind zijn.
De Monnikspeper kan ik dat niet kwalijk nemen; die is behoorlijk z'n verband kwijt sinds de kast erbovenopviel door storm begin dit jaar. Gelukkig is hij enorm gaan compenseren; heeft veel nieuwe takken gemaakt aan de gehavende kant.
Deze (water ?)-muntsoort heeft een zeer voortvarend wortelverspreidingssysteem vandaar dat ik hem heb opgesloten maar de gevangenis wil nog niet erg onzichtbaar verborgen worden door de omgeving en is dus wel tamelijk lelijk.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina