Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De tomaat staat in de Italiaanse keuken op een centrale plaats. Ze noemen de vrucht “Pomodoro” of “gouden appel” omdat de tomaten die oorspronkelijk uit Centraal-Amerika kwamen een gele kleur hadden. Pas later door kruisen en selecteren kreeg de tomaat een rode kleur
Kerstomaatjes verdienen een plaats op het podium, niet omdat ze zo speciaal zijn, wel omdat ze het ideale opstapje vormen om kinderen te leren houden van groenten. Met hun vrolijke rode kleur en zoete smaak zijn kerstomaatjes veel meer een snoepje dat je graag 'wil' eten, dan een saaie groente die je 'moet' eten.
Het leuke aan het gamma tomaten is de enorme variatie. Vlezig of zeer sappig, rond of ovaal, zeer groot of groot of neigend naar klein tot zeer klein, los of in tros, dieprood of rood of roze of neigend naar groen en zelfs bruin.
Zonet mijn eerste tomaat getrokken, vraag mij eigenlijk af waarom alle tomaten rond het kroontje nog geel zijn. Nochtans zijn rijp en komen gemakkelijk los van de plant.
Ik ben reeds een aantal jaar bezig met het kruisen van tomaten, een erg leuke hobby om voor jezelf de allerlekkerste tomaat te kunnen "fabriceren". Nu had ik een aantal jaar terug wat heirloom zaad liggen van een aparte tomaat die je niet veel tegen komt.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Zo de tijdelijke tuinkas is een feit, de eerste peperplantjes staan in de potgrondzakken. Ik klop de zakken potgrond een paar keer op de zijkant en leg ze dan neer, 3 plantjes peper, tomaat, paprika enz erin en groeien maar.
Kruidentuintje met tijm, oregano, basilicum, snoeptomaatjes, peterselie gekrulde en platte, zurkel, bonenkruid, knoflook, dille, venkel, koriander, melissa, rozemarijn en laurier met nog een hoek rabarber en snijsla.
Van de week zomaar gevonden in de nabijheid van mijn bonte klimop, een kennis die bioloog is, heeft de plant als bremraap herkent. Hoe leuk kan een zeldzame plant zomaar zijn in mijn eigen lekkere beheersbare wilde tuin!
Deze Sperwer zat plotseling in onze tuin, omdat deze de dode vogel ontdekt had in het gras! Wel gefotografeerd door het raam, omdat ik bang was dat hij anders weg zou vliegen als ik naar buiten zou gaan.
Ondanks de regen toch maar vlug een foto gemaakt nu hij in volle bloei staat , want het kan zomaar zijn dat vanavond alle bloemblaadjes er af geregend zijn.
Zo ziet de uitgebloeide herfstanemoon er momenteel uit. Ga ze afknippen of uittrekken Heb dit nooit eerder gezien omdat ik ze voorheen altijd voor de winter.
Bananenplant. Deze bananen groeien naar omhoog omdat deze het vocht uit de lucht opnemen doordat de grond kurkdroog is, Tenerife kent geen natuurlijke riviertjes of stroompjes.
Het was vandaag voor de bijen moeilijk te kiezen tussen de Echinacea en de Vuurkaars (Lythrum salicaria) Minstens een drietal bijen die de Echinacea kozen, zijn "er in" gebleven, totaal bezopen !
Foto en gedicht van Eljo Voorbij gaan. Een stenen tijdperk trapt zich af erboven een groene opmaat in de hemel wordt gewerkt witte wolken drijven voorbij.
Aan alle tuinvrienden hier : een zeer fijne Kerst toegewenst ! Omdat het dit jaar een "groene Kerst" is diepte ik in mijn archief deze foto van enkele jaren geleden !
Gele muurpeper-Sedum Elegans. Had een klein stukje in het kruikje gedaan, omdat een stukje van de grote plant was afgevallen en zie hoe mooi deze ook bloeit!
Van daag de "open tuindag" gehad. Nu nagenieten van de rust en het fijne gevoel, dat de bezoekers ons gaven, door rustigjes, rond te lopen of zomaar een half uurtje ergens te zitten.
Deze moeten niet zo lang in bad omdat ze meer water krijgen doordat ze aan de zonnekant staan. Enkel de Orchideeën die stil stonden mogen er nu ook bij.
Omdat Joukje dit stukje tuin mooi vond nog een paar foto's genomen. De 1e 2 foto's heb ik van binnen genomen,de andere heb ik Tamara van dichterbij laten nemen.
Mijn misbaksel heeft al weer mooie takken voor straks met de kerst. De onderkant is geen kijk, maar dat valt in de zomer niet op omdat er bloemen omheen staan.
Hosta in een mand zonder slakken ,, gisteren en vandaag is bij ons een merels nest uit gemoord waarschijndelijk een steenmarter, een heel bloedbad en de oudersmerels die totaal van slag zijn , ik heb geen oplossing .
Mijn allereerste plantjes gezet: een rijtje viooltjes, mijn buxusbol en een chrysant. Helaas moesten buxus en chrysant later rap verhuizen omdat het hier vooraan kletsnat werd in het najaar en winter.
Het is tijd voor de petunia's , ik koop alleen witte omdat dit een prachtig contrast heeft met mijn andere planten Hier volgt een reeks foto's waar ik de petunia's geplant heb
Druif leeggeplukt omdat ik de kozijnen wilde verven maar het niet durfde vanwege alle wespen. De druiven waren eigenlijk nog niet rijp, maar toch maar druivensap gemaakt en dat smaakte prima.
Op deze dijk lopen schapen met heel dikke staarten en ééntje die opvalt, omdat deze zich anders gedraagt, als een hond gaat de kop omhoog en komt kwispelend op ons af!
Pimpel- en koolmees aan het eten terwijl er een andere koolmees al in het wachtrijtje zit. De houten stokjes heb ik er op geplaatst omdat ijzer in de winter toch koud aanvoelt.
Van de week op de sportschool had iemand haar Chihuahua meegenomen, hoe lief. Het lijkt een jong hondje, omdat ze zo klein zijn, maar deze dame is al 11 en een half jaar!
Kweet niet of dit duidelijk is omdat ik heel vlug moest zijn en inzoomen ,maar kan iemand mij zeggen welk vogeltje dit is .Heel klein,lange staart ,lijktop een meesje maar zonderen kleuren
Pirouette, Candy Love of HGC Merlin, 'k weet het ook niet meer, maar ze komt - niet overhaasten hé (ik citeer "'t is niet omdat die kasplantjes nu bloeien dat ik ook per sé moet")
Ze zijn er weer de libelles, de foto's niet helemaal zuiver door de wind. Ik wilde ze toch laten zien omdat mijn camera dingen ziet die met het blote oog moeilijk te zien zijn.
Ze zijn er weer de libelles, de foto's niet helemaal zuiver door de wind. Ik wilde ze toch laten zien omdat mijn camera dingen ziet die met het blote oog moeilijk te zien zijn.
Ze zijn er weer de libelles, de foto's niet helemaal zuiver door de wind. Ik wilde ze toch laten zien omdat mijn camera dingen ziet die met het blote oog moeilijk te zien zijn.
De eerste gele klaproos. Ik had deze klaprozen achter in de tuin gezet, maar na 2 jaar verdwenen te zijn, duikt deze op een totaal andere plaats weer op!
Pineberry White Dream of ananasaardbei, hoewel ze toch meer naar aardbei dan ananas smaken Voordeel is dat de vogels ze (tot nu toe) met rust laten omdat ze denken dat ze nog niet rijp zijn
De klimhortensia staat weer in bloei. We hebben 'm daar gezet omdat er een versleten plastieken plantentunnel in de wei achter staat, zodat die een beetje uit het zicht is.
Hoewel er overal monniken stonden die beleefd doch dringend verzochten geen foto's te maken is het me toch gelukt . Maar omdat het allemaal wat snel en in het geniep moest is de kwaliteit niet geweldig .
Dit is een plekej inde zon langs de schutting vlalbij het huis. Moet wel elke dag water hebben, omdat het potten zijn maar altijd fijn om naar te kijken.
Deze Passieflora staat bij mijn zoon en schoondochter in de tuin . Hij heeft de tuinbank volledig ingepalmd en heeft bovendien ernaast nog 'n bloemrijk " tapijt gevormd.
@ Hugo, Het water sijpelde door de dijk waardoor we aan onze kant het ook niet droog hielden. De luiken van ons huis zijn al omlaag omdat wij, met alle andere bewoners, onze huizen moesten verlaten en verplicht evacueren.
Ken de naam van dit charmante bloempje niet. Heb hem gekregen uit de tuin van de buren waar hij prachtig lichtblauw bloeit en hier bloeit hij toch niet wit zeker.
De eerste aardbei van het jaar die ik heb kunnen redden van de slakken uit de serre. We hebben 'm in vieren moeten snijden omdat de jongens allemaal een stukje wilden proeven.
Ik ging naar buiten omdat ik een Citroenvlinder zag fladderen. Om het hoekje keek mij een meesje aan, alsof hij wou zegen: "wegwezen, ik wou net gaan eten" !
En omdat wij geen "echte" voortuin hebben, gebruiken we dan maar onze voorgevel als extraatje. In de zomer zit deze wilde wingerd vol van de honingbijtjes , nu genieten we van zijn prachtige kleuren en straks komen de vogels de besjes opeten
Oktober 2013 - de eik heeft deze zomer geen teken van leven gegeven dwz geen nieuwe blaadjes maar omdat ik de onderkant van de bak heb gehaald is de heksenkring wel uit de bak ontsnapt. Helaas houden naaktslakken ook al van paddestoelen.
Onze katten zitten graag buiten, maar ik wil ze niet vrij, vanwege de gevaren van verkeer, en katten haters, ook omdat ik van andere dieren hou zoals vogeltjes en eekhoorntjes zo zijn ze allemaal welkom en veilig in onze tuin.
In de tuin komen al sinds jaar en dag katten op bezoek, en vinden het bloembollenperk bij uitstek geschikt om hun behoeften te doen. Totaal geen probleem, maar het steeds opnieuw in de grond moeten stoppen van de naar de oppervlakte gewerkte bollen is nu verleden tijd.
Vandaag is de kelk aan ons voorbij gegaan, op een andere dag gaat ie misschien boven onze kop, en liggen al m'n Pinussen omver - had deze in de gaten deze morgen, lijkt me niet zomaar een wolkje dat effe snel opstijgt.
Dichtje week 17 Geen titel, noch Afwachtend braak ligt het land gezond te zijn het pure van de leegte schept ook ruimte in de geest. Het beginsel van alles is de openheid zodat de mens verwachtingen kan opvullen mits de natuur dit toelaat.
Het is elk jaar een feestje als deze clematis gaat bloeien. Dit voorjaar heb ik hem helemaal tot de grond teruggesnoeid omdat hij nogal verwilderd was en onderin niet veel bloei meer zat.
"Bomen" De oude eik glimlacht wanneer ik een verhaal vertel dat flink is aangedikt hij keurt het goed en "boomt" soms mee terwijl de geruwde bast mijn hand vertederd schuurt ondertussen glinsteren de grassen in omstuimig wuif omdat ook zij gezien willen worden. eljo-groet
Omdat Lilly steeds van die mooi viooltjes had heb ik me ook laten inspireren. Hangt al de hele winter heen en weer te zwiepen en ze krijgen er nu zin in.
Onhebbelijke plaatselijke gewoonte: jachthonden die niet voldoen, worden in het bos gezet om te verhongeren. Dit is "Berlusconi", zo genoemd omdat hij "er niets van bakte".
Toen ik het mandje met sedum plantjes binnen ging zetten, zag ik een klein fel blauw knopje in de witte muurpeper. De andere dag was het eraf gevallen helaas.
Mijn petunia's zet ik op een omgekeerde grote emmer om de uitgebloeide bloempjes eruit te knippen Ze kunnen niet meer op de grond staan vanwege hun omvang en ik hoef ook niet zo diep te bukken De tegels zijn 50 x 50 cm dus daar kun je ongeveer het formaat aan afmeten .
Afgelopen zaterdag nog eens een wandelingske gedaan met Edwina in 't Leen in Eeklo. Ik mocht m'n kodak niet meedoen, dan maar afgewacht wat zij ging doen.
26 augustus 2017 Physoplexis comosa een héél klein plantje heb ik in april in een spleetje van een grote steen geplant omdat ik hem in het rotsplanten bordertje altijd kwijt raakte. Spannend zou hij aan slaan en zie nu staat hij in volle bloei te pronken.
De deur zit bijna in de kooi, het net is opgehaald en ligt in mn achtertuin te wachten om ruim op maat gemaakt te worden. Ik ben er erg blij mee want de kwaliteit is nog veel beter als ik verwacht had, kun je nagaan dat ik de kooi inclusief netten en andere materialen voor een prikkie van een oude kersenkweker overkocht ( de man was in zn nopjes met mijn doel!
Onze Kroelie was ineens niet meer actief en at bijna niet meer. Eerst dachten we omdat alles zo voor hem veranderd was, omdat hij nu binnen mocht en slapen.
Dichtje in week 5 Overal t,is kniesoorweer dus ga ik aan het verplanten struiken verplaatsen van hier naar daar knuisten zwart van modder steken uit de mannenoverall die ruim valt om bovenlijf en benen het mooie van mijn lichaam totaal verdwenen maar kijk eens goed ogen lachen de tuinvrouw is tevreden. eljo groet-je
Tja en omdat ze daar zo mooi staan, de overkant vol opschot van de vogelkers en heel veel brandnetel en wilde braam weggehaald en wat verschillende grassen neergezet. Het is toch nat weer dus het werkte goed.
Squirrel-view - vanuit de grote Pinus - op de zijtuin de grote witte Hydrangea's zijn 'Grant's Choice' - maar omdat ie zo mooi 's avonds oplicht, fosforescerend als het schuim op de golven van de Noordzee, noem ik hem nu 'Skuumkoppe' en tegelijk is het een herinnering aan dat superlekkere Texelse biertje !
Ik heb eigenlijk nooit zo van afrikaantjes gehouden, ik vond ze stijf en niet zo lekker ruiken. Maar omdat ze goed tegen de luizen schijnen te zijn heb ik ze dit jaar gezaaid.
Dat planten sterk zijn bewijzen deze narcissen. Gisteren heb ik een boomstronk(links boven op de foto wat zichtbaar) verlegd en de narcissen vonden toch de kracht om er onder naar boven te komen.
Gewonde salamander, er is een stukje van de staart af. En nu maar hopen dat het de natuur was en het in een onderling gevecht gebeurd is en niet omdat er een stapel stenen in de vijver om is gevallen en misschien net op het puntje van de staart is terecht gekomen.
Ik was foto's aan het nemen en schrok toen deze lieftallige dame ineens vlak naast me zat! Enige gereserveerdheid is onze kippen totaal onbekend, ze lijken soms zelfs aanstalten te maken om op onze schoot te gaan zitten.
Telopea Shady Lady White. Een dichte middelgrote tot grote struik met breed diepgroen blad met medium formaat bloemknoppen, nectarstroom voorziet anthousiaste honingeters.
Van de week toch maar weer een Choisya ternata 'Brica' gekocht. Zolang in de pot gezet omdat ik hem in het zicht wil hebben en nog geen plaats weet in de tuin.
De thermale bronnen van Monchique. Hier kwam in de middeleeuwen de hogere klasse zich tegoed doen aan de helende krachten van het water omdat dit water hen 10 jaar jonger maakte en gewicht deed verliezen.
Dit hadden salixboompje moeten zijn die tussen zijn andere vriendjes stond ,iemand de ze weg deed omdat dit lelijke eendje het niet deed,gn groei of bloei.Ik wou hem dus ook een kans geven en tot mijn grote verbazing groeide er een lange scheut uit met wilgenkatjes .
Een haast onmogelijke plaats voor deze kolossen om via de veel te lichte takjes tot bij de bessen te geraken - en toch doen ze het, al wordt de struik heftig door elkaar geschud, zeker als er twee 747 in zitten (zo noemen we de houtduif - 747 - omdat ze veel wind maken bij landen en opstijgen) mvg hugo
Hier is de berk zij is in okt. helemaal ingekort dit moet iedere 3 jaar anders is de kruin te groot en is bij storm teveel beweging voor het dak van de serre verder is zij erg handig omdat de zon achter de berk verdwijnt in de zomer waardoor er een fijne temperatuur kan worden gecreëerd
De bloemenborder is af nu nog bemesten, eventueel cocosschilfers op strooien in april en dat deel is klaar voor de moment. Eerste ding dat ik nu moet doen nadat ik mijn vlinderstruik snoei; is mijn gras beginnen afrijden vrees ik (daar hou ik niet van :s heb alleen maar gras omdat mijn hond dat nodig heeft).
Heb vorig najaar de slakkenvallen zomaar weggezet, vandaag of morgen schoonmaken en nieuwe korrels erin zodat ze klaar staan om bij de hosta's te zetten. Ik wil er nog een stel bijkopen zodat ik bij iedere hosta er een kan zetten.
Omdat er achter de haag geen gras groeide, knutselde ik vorig jaar deze loopbrug in elkaar. De middelste planken buigen een beetje mee door wat het allemaal extra spannend maakt.
Vandaag zag ik deze libel in m'n tuin, op de Marjolein. Omdat ik de naam van deze libel niet wist, heb ik de foto naar de Vlinderstichting (beheerder van het Libellennet) gestuurd om de libel te laten determineren, het blijkt een Steenrode heidelibel, een jong, nog niet uitgekleurd exemplaar te zijn.
Intro de Korte en Verte de Lange Ietwat in zichzelf gekeerd maar toch ondersteund door een mager zonnetje kijken Intro en Verte koppig naar voren. "Recht zo die gaat!
Een onbekende dat ik jaren geleden cadeau gekregen had van een collega. Ze had het kaartje afgedaan omdat ze dat niet mooi vond en de vorst van de winter 2012 was er te veel aan voor mijn mooie witte roos die ik dan maar Nadia noemde.
Stukje van de heraangelegde scheiding met de buren (we willen niet één zijn met de buren, toch?) - de Gust, of beter zijn zoon Jozef - maar we blijven hem Gust noemen omdat wij ooit één van hun eerste klanten waren voor tuinaanleg - is wat kwistig geweest met de arborescens klimop.
Al jaren heb ik in de perenboom, die dateert uit 1880, het gat wat in de stam zat bekleed met sempervivum. Toen het helemaal mooi vol was heeft in oktober 2018 de groene specht er in huis gehouden, hij maakte een gat tot helemaal in de linkse stam.
Leonardo Da Vinci (1452-1519) kunstenaar, uitvinder en renaissancemens - heeft ook planten en landschappen bestudeerd en geschetst. In zijn totaal levenswerk was dit echter bijkomstig, en hij bekeek het allemaal zeer wetenschappelijk en 'mechanisch', ondanks het feit dat hij ook een artiest was en artiesten bekijken de zaken soms helemaal niet logisch en/of wetenschappelijk !
Wie kan mij vertellen wat dit voor aantastingen of ziekte is de bomen van mijn buur inmiddels heb ik geen plant meer staan ik heb mijn tuintjes totaal ontruimd, verwelkingsziekte ook alles van de andere buren is aangetast. Het begon bij de brandbacterie van buur zijn walnotenboom.
Heerlijk, dat het mais er taat, kan ik heel rusig, de brandnetels verwijderen en de troep, naar de andere kant van het bos brengen, zodat het daar rotten kan, ten behoeve van padden, egels en veel andere beesten. In de avond gaat aan de mais kant de zon onder en krijgt het heugera ´´en hortentiaveld volop het avondlicht.
Toen ik de serre een beetje aan het opkuisen was zag ik enkele mooie vogeltjes buiten passeren die ik al een tijdje niet meer gezien had in de tuin. Buiten de mezen , merel en roodborstje waren er nog 2 goudhaantjes en een zwarte roodstaart.
Tuinelement bestaande uit een cortenstalen plaat waaruit de contour van een huilende wolf uitgesneden is bij volle maan. achter de wolf dient een wintergroene, grijsbladige struk te komen die gesnoeid wordt opmaat van het monument.
Week 1 ging in rust voorbij. De rode kleur van de bessen wakkerde mijn verlangen weer aan naar vliegende kleine vriendjes en in dit jonge jaar is delen fijn: Lieve gedachten.
Ene goede vriendin mocht uit onze tuin "alles komen plukken en afknippen" wat ze kon gebruiken voor enkele bloemstukken voor een bijeenkomst. Als een dief in de nacht is ze dan overdag wezen plukken, en als bedankje heeft ze dit achtergelaten.
Dichtje week 9 "Hoera, het is maart!" Januari, maand van uitbuiken en tijd nemen voor goede voornemens de treurwilg onder de maanden februari, is gelukkig voorbij het duurde wél een dagje langer nu zijn we in de crocus-maand die ik de "kusjesmaand" noem omdat deze dagen vol verwachting zijn élk kleurpuntje kietelt om naar buiten te gaan mét of zonder fototoestel deze maand brengt tuinspinsels in onze bovenkamers want de gedachten dwarrelen in lente-sfeer.
Hier nog eens de knabbelaar vanuit een andere hoek ik gebruik nu veelal PhotoScape en snij de foto's uit tot een vierkant. dan exporteer ik de foto, en daarbij geef ik de grootte aan van 700x700.
Kijk omhoog (remember Armand Pien - hij kwam steeds omstreeks 20u het weer voorspellen, en het viel op dat hij vaak moest 'boeren' - mogelijk omdat ie pas van tafel kwam.
Vandaag een stukje border volledig vernieuwd en al m'n oude bloembollen erin samen geplant en er Phloxen opgezet. Ook 3/4 vd Clematissen eens samen gezet en een nieuweling Hakonechloa macra 'All Gold' erbij geplant.
Meerdere planten hebben zich mettertijd gevestigd in de buxus haagjes - allicht ook omdat de buxus vaak extra water krijgt en ze zo kunnen meegenieten.
Deze voormiddag m'n \"herfstpotje\" uit elkaar gehaald en alles alleen gezet zodat ze beter groeien. Ze staan al 2 maand in de hobbykamer omdat er een Kalanchoë bij stond ( die staat nu in de living.
Dit plantje nieuw terug gezet op de plaats waar ik ze vorig jaar ook neer had gezet. Wat schetst mijn verbazing, er hebben er twee de winter overleefd !
Eerst werden de kleine zangvogels verjaagd door de eksters die nestelen in een grote Els hiernaast. De kauwen waren natuurlijk ook altijd van de partij, om weinig achter te laten voor de kleine vogels, die wij het liefste zien.
Op 17 juni 2018 zette ik deze advocadopitten op water met de bedoeling om er mijn eigen avocadoplantjes uit te kweken. Ik deed er meteen twee om bij uitval van een plantje nog een reseveplantje over te hebben om verder mee te experimenteren.
Dichtje van week 32 Zijn stek. "Zeg man wat zit je daar op het bankje onder de oude appelboom het hoofd iets schuin starend naar wat of zit je gewoon te dromen?
Kijk omhoog (remember Armand Pien - hij kwam steeds omstreeks 20u het weer voorspellen, en het viel op dat hij vaak moest 'boeren' - mogelijk omdat ie pas van tafel kwam.
Hallo Lily, Naar aanleiding van jou rotstuin perikelen, laat ik je deze foto's zien van mijn recycle tuin. Eind jaren '80 kwam Wierd Newman met het idee om van oude materialen rotstuinen te bouwen.
Dichtje week 29 Mijn buurman boer. Met zijn hand op mijn schouder kijkt hij mij doordringend aan en vertelt gedreven in het platte Duits over al zijn doen.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend De wilde liguster (Ligustrum vulgare) is een struikvormige plant uit de olijffamilie (Oleaceae). De plant komt van nature voor in de Benelux en op alle continenten behalve Amerika.
Op het label zien we een (R) - op internet een (TM) Er is een groot verschil - mogelijk staat de (R) hier gewoon als afschrikmiddel om namakers te weren.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
De wegenwerken waar ze misschien al 10 jaar over spreken gaan in maart starten. En de regenpijpen zijn afgekoppeld (word gescheiden riolering) lopen nu gewoon in het gras.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een zonnig aankomend weekend De sprinkhaan is een insect dat goed kan springen. Hij is familie van de krekel.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina