Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hieronder een overzicht van de soorten rozen. Klimrozen, geurende rozen en rozen voor de border. De roos blijft gewoon de allermooiste en meest geliefde bloem ter wereld. Kies voor je tuin sterke rozen, die niet ziek worden, weinig snoei en onderhoud vergen en maandenlang enthousiast bloeien en geuren. Dit zijn de toppers.
Leuke weetjes over rozen: Hoe wordt een roos een kwaliteitsroos? Hoe groot mag een rozenstruik zijn? Hoe verwen je rozen zonder chemische stoffen? Hoe overwinter je rozen?
Onze voorouders gaven niet voor niets een van de eerste rozen die ze kenden, de naam apothekersroos (Rosa gallica). Duidelijker kon je niet zijn. Ze stond paraat bij allerlei kwalen. Voor rozenblaadjeswater gebruiken ze de Rosa damascena en in iets mindere mate
Theoretisch produceren alle rozen bottels maar in de praktijk komt daar dikwijls weinig van terecht gezien uitgebloeide bloemen heel snel worden weggesneden om de aanmaak van nieuwe bloemen te stimuleren.
Bij mijn weten is er geen enkele vrucht die meer vitamine C bezit dan de rozenbottel. Sommigen bewerend at de bottels 30 keer meer vitamine C hebben dan sinaasappels en 17 keer meer da kiwi's. En die zijn toch beroemd voor hun vitamine C- gehalte.
Nog meer problemen , Zoals je op de foto kan zien zijn er op bladeren roestvlekken gekomen , sommige zijn ook deels opgegeten denk ik Oplossing ? Groeten
Ik ben een absolute beginner in rozen en heb dit weekend 3 soorten aangekocht in een tuincentrum: rosa arthur bell poker var. meipazdia (parfums de provence) winschoten var.
Vandaag in de rozentuin de rozen gesnoeid, morgen nog de twee klimrozen bij de entree en de drie die voor de achtergrond zorgen. En opruimen hoort er ook nog bij.
Een goed rozen-jaar, ja ik denk van wel. Hier Guirlande d'Amour en Aldenbiezen van L Lens met de mooi gevulde Eden roos die klimt in de Guirlande d'Amour
Rijtje buxus gezet en een paar rozen Leonardo Da Vinci en voor de lol even mijn Venusbeeld erbij gezet De boomstronk ook op zijn plek gezet, die staat in de elfentuin.
De hele zomer bijna geen rozen gehad, maar nu in de herfst komen ze eindelijk allemaal tot leven: de roze roos en de rode roos samen met de Japanse Sneeuwbal op de foto!
Rosa "Ghuislaine de Féligonde" tegen de schutting is een dankbare plant: de bloemen blijven maar komen en veranderen gedurende de dag van kleur. Bijen en bladluizen weten hem ook te waarderen.
= = = = = = = = = = = = Onze tuin (Hugo/Rika) = = = = = = = = = = = = Wat onze tuin betreft kan ik de rozen eens opnoemen waar wij zelf ontiegelijk veel plezier aan beleven - zonder er veel "spel" van te maken. Onze rozen moeten het stellen met een minimum aan onderhoud, we zijn niet gepassioneerd genoeg om er veel tijd in te steken.
Speciaal voor jullie nog snel in de allerlaatste zonnestraal. Deze roos is een halve rambler - Alchemist terloops even de andere namen van enkele rozen in onze rozentuin - pimpinellifolia - lichtgeel - garden princes (geurend) en/of golden princes (geurend) - joro (?
Niet alleen de bloemen van rozen fascineren me. Ik verwonder me nog altijd dat de bladeren van verschillende rozensoorten en -variëteiten zo'n uiteenlopende vormen, kleuren en texturen kunnen hebben.
Vier verschillende rozen van m'n vriend gekregen. Bantry Bay Azubis Paul's Scarlet Climber Händel Achter ons huis zit rozenkwekerij De Wilde waar hij deze heeft uitgezocht.
Links Donker paars is Lobelia Waterfall Blue, Grasje is Stipa tenuissima Oranje roos, naam kan ik niet terugvinden, komt van bij Casteels rozen in Putte
Het is bijna afgelopen met mijn rozen voor dit jaar. Nog een beetje 'fumier de bovin et de cheval', een dekje 'terreau' en wat bladeren, en dan komen ze de winter wel door.
2015, nu nog enkele jaartjes geduld en we zullen de oranje rozen die we dit jaar tussen de lavendel bij het muurtje links gepland hebben wel wat beter zien ( hoop ik )
Rosa Stadt Rome en Geranium pratense Nepal Form. Geraniums die worden hier op mijn kleiboden tot 1 meter hoog vooral als ze mee snoepen van de meststof voor de rozen.
Deze voormiddag dit bloemstuk gemaakt met rozen en anjers en wat groen dat ik afgesneden heb tijdens een ochtendwandeling met de baas van de tuin, nl. Trixie .
Ook dit schatje gespot tijdens de dag van de roos: Rosa 'Peaking' (2008 Pearce, Engeland). Een kleine struikroos met trossen rozen, alsof het allemaal kleine boeketjes zijn.
Hier op de foto is de Grafia golaka uitgebloeid maar blijft decoratief. De planten zijn erg geschikt om tussen de rozen te staan, maken amper blad die dan nog eens erg fijn gevederd is.
In de nieuwe tuin doen de rozen het niet al te best, en kijk, deze sukkel die in de vorige tuin ongelukkig was is hier happy. Ze is goed bezig met sterke nieuwe takken te maken.
De Franse Rozen-zonder-naam groeiden alvast als een bouquetje aan de struik; ik hoefde ze alleen nog maar af te knippen en in een vaas te zetten, et voilà .
Deze roos is zo nieuw, dat hij nog geen naam heeft, alleen een nummer: BR-500-91 Van de Nederlander Braun uit 2015. Ik begrijp wel waarom hij in de proeftuin staat.
Tuinhuizen geverfd,klimrekken eraan,rozen ervoor in bakjes en de . Cupressus macrocarpa 'Wilma' - Cipres van vorig jaar naar hier gezet, samen met de nog bloeiende Deutzia 'Magical Silver Star' - Bruidsbloem.
Elaine Page (2012 Poulsen, Denemarken) winnaar Gouden Roos 2015. Deze internationale prijs voor rozen wordt elke 2de zondag van juli bekend gemaakt in het rosarium Westbroekpark in Scheveningen, bij Den Haag.
Langs de Nete - honderden meters, zoniet kilometers, mooie Pinussen met daaronder wilde rozen, lichtroze en donkerroze - een frisse geur, een malse regenen, en zalig plat fietsen op het verkeersvrije jaagpad - wat wil een mens nog meer ?
't Blijft toch een gek idee dat deze zelfde tuin over een maand of twee vol rozen staat van wel 1,5 meter tot zelfs 3 meter hoog! Voorlopig ziet het er eigenlijk best nog kaal uit met hier en daar bolgewassen die uitnodigen om van de zomer te dromen!
Dag van de Roos in het Rosarium - Westbroekpark Den Haag. Een van mijn favorieten van die dag: de klimmer Rosa 'Checkmate' (Diclanky) (2013, Dickson uit Noord-Ierland).
Deze boombast valt van een dode boom af die op de erfafscheiding staat. In plaats van het weg te gooien, gebruik ik het als 'schalen' voor rozenkwartsen en elzenproppen
Dag van de Roos in het Rosarium - Westbroekpark Den Haag. Echt een aanrader, het park is het hele jaar vrij toegankelijk en ieder jaar laten kwekers er hun mooiste rozen planten om gekeurd te worden door professionals en het publiek.
De rozen bloeien uitbundig Sedum spectabile 'Herbstfreude' heeft al redelijke schermen De herfstasters groeien enorm Nu nog even wachten op de Hydrangea paniculata 'Limelight' en de Hydrangea aspera sargentiana Dan is het plaatje compleet
Ik heb een Lieveheersbeestjes huisje gekregen en heb het in de tuin gehangen. Hierin zouden de beestjes kunnen schuilen en zo zou je ook meer Lieveheersbeestjes in je tuin krijgen.
Het groot vliegend hert (Lucanus cervus) mannetje. De handschoenen zijn niet vanwege de enorme kaken, want het mannetje kan niet knijpen of bijten, dit in tegenstelling tot het vrouwtje, die dit wel degelijk kan.
De struik heeft waarschijnlijk enige tijd te droog gestaan bij de kweker of het tuincentrum . Bij het afhalen zaten er best veel knoppen aan alleen allemaal met een bruine rand , veel knoppen afgevallen en de rozen die opengaan wat lelijke buitenste blaadjes .
Dit is nu een roos voor iemand die vlug uitgekeken is op een kleur. De bloemen veranderen constant van kleur waarmee je op dezelfde plant verschillende kleuren krijgt van roze, zalm tot geel, oranje, abrikoos tot soms creme.
De straatkant is een heg met rozen, doornloze bramen, druiven en kamperfoelie, met als ondergroei struikroosjes, lavendel, vingerhoedskruid,karmozijnbes, Rudbeckia, smeerwortel, scheefbloem, papaver en .
Ook een aanrader, Rosa 'Caroline's Blush' is een beetje te vergelijken met 'Ghislaine de Féligonde' maar dan roze. Ik heb lang gedacht dat ze een dubbelganger was van 'Little Rambler' maar onlangs te weten gekomen dat ze dus echt wel bestaat maar niet veel voor kwam.
Ik zag een soort mosballen aan verschillende wilde rozen in de berm. Maar even op internet opgezocht wat dat was: Mosgal, slaapappel, bedeguar of rozengal.
Gisteren begonnen met een stuk gras weg te doen.1e perk ga ik erwten (geen siererwten)planten en daar komt ook de Tamarix,verste perk is voor de Nandina domestica,en een paar Ceanothussen.
Na 5 jr. de tuin zo inrichten dat hij voor vele diersoorten en insecten aantrekkelijk word , heb ik vandaag genoten van de vele jonge vogels in de tuin .
Gedichtje week 27 Het nette theeroosje en het stoute fluitekruid. In overvloed Staat het fluitekruid te wuiven, soms wat genant door het overwoekerend gedrag.
De klim- en eenmaal bloeiende rozen zijn gesnoeid en voorzien van de nodige meststoffen; alle restanten van de Hosta's zijn opgeruimd, binnenkort steken honderden voorjaarsbollen hun neusjes boven de grond, de Ipheion en Muscari doen dat nu al. We hebben zo rigoureus geruimd om nu nog zoveel mogelijk slakken te elimineren.
Vandaag op pad geweest met mijn moeder. Een tuin bezocht in Rozenburg, geheel onderhouden door vrijwilligers en bedrijven van Rozenburg voor Rozenburgers.
Aan de voorkant van de woonboerderij( op het westen) hebben een gazon met bloemen borders , veel rozen en andere planten en struiken.Onze trots één grote eik van ruim 100 jaar oud waar we veel plezier aan beleven.
Meerdere planten hebben zich mettertijd gevestigd in de buxus haagjes - allicht ook omdat de buxus vaak extra water krijgt en ze zo kunnen meegenieten.
De klimrozen staan weer in volle bloei : het zijn Golden Showers en New Dawn, 2 zeer goede rassen. Dezelfde combinatie vind je ook in de tuin van Monet
Borderschoonmaakactie met paar nieuwe vaste plantjes erbij. Voornamelijk bolletjes in dit middenstuk, voor later Geraniums, Knolspirea, Geum, Centaurea montana, Astilbe.
De klimrozen zijn aan hun uitbundige tweede bloei bezig, de regen heeft wel al wat verstoord maar ze staan er nog mooi bij - volgende reeks gaat over die 2de bloei!
De eerste bloem van mijn pioen "Sarah Bernhardt". Had wel gedacht dat die lichtrozer zou zijn, maar naar het schijnt veranderen de bloemen nog iets als de plant ouder wordt!
Nieuwe border : Kerria die ik in pot gekweekt heb terug op de plaats gezet waar die vroeger stond en gescheurde phlox van elders in de tuin; ervoor stokrozen
Dit jaar heb ik veel rozenstruiken die veel te lange stelen hebben gekregen al heb ik ze in maart gesnoeid. Deze lijkt wel uit de grond te komen, maar de tak ligt gewoon op de grond.
Eind mei 2012 De klimrozen moeten weer van nul herbeginnen na de strenge vorst. Einde van de zomer waren ze toch allemaal weer 1m hoog en sommigen zelfs meer geworden.
De eerste gele klaproos. Ik had deze klaprozen achter in de tuin gezet, maar na 2 jaar verdwenen te zijn, duikt deze op een totaal andere plaats weer op!
Ons nieuw tuinpad , laten aanleggen maar de grondwerken zijn voor ons(al mee bezig). Denk er nog aan om misschien een rozenboog te plaatsen in het begin van het pad.
Achterste deel van de tuin, lastige plek voor planten. heb het opgelost door grind en nu lijkt de boomspiegel op water vooral in de zomer met rondom klaprozen erg mooi.
Penny Lane, heb ik ooit ook gestekt en gelukkig maar want de roos waarvan ik de stek genomen had is verleden jaar doodgevroren. Deze hier heeft het overleefd, dat is mijn eerste roos die ik toen heel toevallig stekte.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina