Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Je zocht op 'promotie euphorbia palustris aanschaffen'
Moeras- en oeverplanten vormen de grootste groep waterplanten. Ze staan met hun wortels permanent in ondiep water of afwisselend droog en nat. Ze hebben sierwaarde door hun bloemen of hun blad, soms beide.
We kunnen sinds enkele jaren van een exotische opmars spreken. Op één of andere reden vinden vele mensen hun rust in het kweken van of het houden van exotische dieren.
Ik lees dat er zoveel mensen lid zijn van dit forum pragtig. Meschien is het een leuk en goed iedee om nog meer reclame te maken voor tuinadvies BVD door folders en flaaiers te verspreiden.
Hallo forummers, Krijgen jullie ook zoveel reclame tussen de topics? zelfs gewoon aanklikbare afbeeldingen, zoals ik hieronder in de link heb gezet, het is erg verwarrend, soms denk je dat het een posting is van een van de leden, dan klik je daarop en het is een reklamestunt http://googleads.
De glanskop (Poecile palustris) of De matkop (Poecile montanus) Want daar zie ik het verschil niet tussen. Eigenlijk een insecteneter maar hij pikt af en toe een graantje mee.
Even een up-date van deze inmiddels mooie plant, hij is behoorlijk gegroeid en begint inmiddels als een echte Euphorbia zijn zaad door de woonkamer te schieten.
Is toch mooi herpakt, niet? zie hier hoe die aangetast was Vorig jaar maart, denk ik, begonnen met "Eminent" - Allez goed, 't een jaarke geen mooi zicht, maar niet onmogelijk.
De Verbena en Rhodochiton zijn de laatste van het perkgoed aan de achterkant. Aan de voorkant zijn de bakken met Sundaville, Streptocarpus en Euphorbia ook nog mooi.
Euphorbia amygdaloides purpurea, vroegbloeier, best op een beschutte zonnige plaats zetten of in de winter bedekken met wat dennetakken, na de bloei de uitgebloeide bloemen met stengel en al afknippen, zo krijg je mooie nieuwe stengels die volgend jaar zullen bloeien.
17-4-2013 nieuw aangeplant vandaag Erysimum'bowles mauve',Monarde'cambridge scarlet',Heliopsis helianthoides,Gaillardia 'burgunder',Monarde'mahogany en siergras in de vijver aangebracht Butomus umbellatus'schneeweibchen,Nymphoides peltata,Calla palustris en een drijfplant.
Aan de dakgoot moet normaal de roos 'Leontine Gervais' van de hoek verder groeien maar de tak is telkens doodgevroren, idem voor klimplanten aan de balustrade (Clematis 'Honora', Lonicera henryi 'Copper Beauty' en klimroos 'Rosa 'Zephirine Drouhin')
Een tijde terug deze expositie gezien: Een groot gedeelte van de wereldbevolking – met name in ontwikkelingslanden – loopt op teenslippers van schuimrubber (polyurethaan). Dit schoeisel is goedkoop in aanschaf, maar niet duurzaam in gebruik.
Tropische vlinders - niet in onze tuin, en zeker niet nu - uit een ARTIS boek - gevonden bij onze zoektocht naar "op het eerste zicht moeilijk herkenbare vormen" voor illustratie van een muurtje.
Border op komst - u vond deze combinatie op andere foto's ook mooi dus ik herhaal even wat er in staat (op variaties na van jaar tot jaar en volgens dat we goesting hebben) Mooi gecombineerd zijn zeker - blauwe, lichtroze en donkerroze geranium (laag) - roze lupine (middelhoog) - donker blauwe irissen (middelhoog) - Paarse Thalictrum (hoog) Komt daarbij wat later wiite phlox (hoog) En verder staan er - hemerocallis eendagslelies oranjegeel/zalm (middelhoog) - Incalelie oranje/safraangeel (middelhoog) - gilliena trifoliata (middelhoog) - longkruid (laag) - meiklokjes, (laag) - allium christophii (hoog) - anemone japonica (middelhoog - kwam er vanzelf bij), - astilbe (laag) , - hosta (laag) - akelei (ook vanzelf erbij gekropen), - fucchia magellanica (middelhoog), - 2x magnolia (boom), - 2x krenteboompje (hoog), Als achtergrond achteraan tegen het riet een rij/haag Hibiscus (hoog), - hortensia (middelhoog), malus (boom), - lavatera (hoog) om wat gaatjes te vullen, - polygonium, - rosa rugosa (struik, nu nog laag, om de composthopen te camoufleren - witte en blauwe seringen (boom), - blauwe korenbloem (midelhoog) - euphorbia (middelhoog) geel - vrouwenmantel (laag) - echinops blauwe kogeldistel (middelhoog) - monnikskap (middelhoog) - Ypericum (hertshooistruik) - cornus alba marginata (hoog, waaiervormig, mooie rode takken in de winter en overal vergeet-me-nietjes, meiklokjes en bosanemoon tussenin en op dit moment staan er de blauwe boshyacinten nog bij .
Pinus nigra ssp. nigra (austriaca) - als jaarling 6,5 cm bereikt, nu al 4 cm erbij - alle 50 overblijvenden van vorig jaar vertonen mooie scheuten, net als hun grotere broeders.
Bouwpromotoren dumpen opgepompt water in een sloot - olie ook - waar zit Aquafin? Welke ambtenaar geeft de vergunning voor zoiets of knijpt een oog (enfin allebei) toe?
In het ene groente-en kruidenvak staan de aardbeien in bloei, in het andere heb ik rode pepers, rucola, koriander en snijbiet geplant. Als ik het goed inschat zijn dat wel zaken die ik regelmatig gebruik in de keuken .
Dit zijn 'n paar motieven, die ik gemaakt heb, die gebruikt gaan worden voor een paneel van 80x30cm met een border van een tuin, en natuurlijk enkele dieren er bij. Het is een andere manier van mozaïeken, erg arbeidsintensief, en veel slijpwerk maar ik wil het toch eens proberen, de laatste voor dit jaar, volgende winter misschien weer verder.
De begin zomer aangeschafte Mirtestruik groeit goed, in pot aan de voet van de Budleia. Het mooie kleureffect komt alleen door het avondlicht; niet aan de knopjes gedraaid.
'Twist-n-Shout' uit de collectie Endless Summer, een amerikaans product, fel gepromoot en zichtbaar gemaakt door campagnes wereldwijd en speciale lichtblauwe potten waarin ze verkocht worden. De enige H.
Gisteren de aangetaste buxushaag door buxusmot aan mijn kant willen verwijderen met een schup, maar geen beweging in te krijgen onwille van dolomiet. Dan maar met de heggenschaar alles tegen de grond gesnoeid.
De grote engelwortel (Angelica archangelica) is werkelijk een nectar fabriek, met een muskusachtige geur een sterke magneet voor allerhande insecten. Uit de zaden en de wortels wordt Angelica-olie gewonnen voor de cosmetische industrie en ook voor likeur.
Leonardo Da Vinci (1452-1519) kunstenaar, uitvinder en renaissancemens - heeft ook planten en landschappen bestudeerd en geschetst. In zijn totaal levenswerk was dit echter bijkomstig, en hij bekeek het allemaal zeer wetenschappelijk en 'mechanisch', ondanks het feit dat hij ook een artiest was en artiesten bekijken de zaken soms helemaal niet logisch en/of wetenschappelijk !
Vandaag kregen de kinderen van de basisschool de Vrijdagmarkt in Brugge geen klassieke lessen maar mochten kiezen tussen verschillende workshops. Eén daarvan was het bouwen van een hotelletje voor solitaire bijen met recyclagematerialen, mijn stokpaardje.
Wezen fietsen in de omgeving van het Verdronken Land van Saeftinghe In één richting kijkend, Natuur Puur (Zeeland), de andere richting kijkend Industrie Puur (havengebied en petrochemie Antwerpen) mvg Hugo
Zandoogje - (zo leer je ze nog eens kennen hé, met zo'n vlinderteldag) - hier op een Pinus Nigra Nigra Austriaca (maar 'zachte focus" effect toegepast op de camera) My god - deze Panasonic FZ1000 heeft me al zoveel genot opgeleverd.
Wij hebben weer een nieuwe blik vanger in de tuin kunnen toe voegen deze zullen wij wel weer veel laten zien in onze foto reportage , wij zijn er weg van ,en ook deze komt grotedeel van de inbrengwinkel en de op bouw is een glazenschaal ooit gekregen van mijn vakbroeders de vaas waar het hoofdje op staat is van een pottenbakster van ruim 20 jaar terug aan de bodensee in duitsland en het hoofdje zwerft al jaren door onze tuin al met al mooi bij elkaar gezocht sootje maar we doen het er maar mee.
De reusachtige wegdistel in zijn tweede jaar waarin hij tot bloei zal komen en dan helaas afsterven. Rechts onderaan zie je een rode balpen op het blad liggen om de afmetingen te kunnen inschatten, ik ben een 1,82 meter en de distel heeft me inmiddels in hoogte al voorbijgestoken, hij zou tot drie meter hoog kunnen worden als de bloemstelen helemaal opgekomen zijn.
De Betonie is een inheemse plant, die echter nog eerder zeldzaam in het wild voorkomt. Toch is ze waarschijnlijk bij heel wat mensen bekend, want ze heeft wel haar weg gevonden naar de siertuin, waar ze echter vaak met haar wetenschappelijke geslachtsnaam ‘Stachys’ benoemd wordt.
Stel tussenringen aangeschaft , daarmee wordt het bereik van de lens groter , het nadeel is dat de scherptediepte afneemt . Ook het uit de hand fotograferen wordt minder eenvoudig , zeker met een zware macro lens .
Niet in "mijn" tuin maar in "onze" (grote gemeenschappelijke tuin) "de natuur" - Koeien kudde in de ochtendnevel bij opkomende zon. Kan niet alle foto's posten hier, maar heb de eekhoorn gespot die op weg was naar de tuinen verderop om te fourageren (Tuinadvies pindapotten plunderen, weet je wel), de konijnen die rondspringen in de wei, de trekkende ganzen die richting noord overvlogen naar een volgende rustplek, De boomspecht was nog niet te bespeuren rondom zijn gebruikelijke nestplaats.
Zo, zijn we van die 2 BV's af - Dat de Pinus Nigra Nigra 'Austriaca' mijn favoriet is, weten sommigen al, of je moest zonet met de Pluto-shuttle geland zijn (en al Digituin, oeps Tuinvrienden lid.
Onze nieuwste aanwinsten: Twee late kuikentjes van de legkippen waarvan de moederkloek heel blij is dat ze eindelijk weer eens een zandbad kan nemen. Een bastaardkrielkipje met een snor, speciaal aangeschaft om de eieren van de legkippen uit te broeden.
Tuinelement bestaande uit een cortenstalen plaat waaruit de contour van een huilende wolf uitgesneden is bij volle maan. achter de wolf dient een wintergroene, grijsbladige struk te komen die gesnoeid wordt opmaat van het monument.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag en een goed weekend Vergeet-mij-nietje Plant Het geslacht Vergeet-mij-nietje telt enkele dozijnen soorten. De naam Myosotis komt van het Grieks en betekent muis-oortje.
Elke dag een stukje - bvb van 17u tot 19u - nu nog wat de basis verstevigen in soort stabilisé, dan plastic binnenin, en vullen. Dan is het de beurt aan R om de plantjes erin te zetten.
Onze nieuwe buren zitten met hun bouw al op het eerste verdiep. Op die hoogte mogen ze 2 meter voorbij ons huis komen en daarachter op de gelijksvloers 3 meter.
Goedemorgen Aan iedereen een heel fijne dag De grote groene sabelsprinkhaan (Tettigonia viridissima) is een insect uit de sprinkhanenfamilie sabelsprinkhanen (Tettigoniidae), onderfamilie Tettigoniinae. Deze soort wordt ook wel gewoon als groene sabelsprinkhaan benoemd en abusievelijk wordt de wetenschappelijke naam weleens als Tettigonia viridis geschreven.
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina